Saturday, January 16, 2016

Predrag

Naravno da ne citam sve vijesti.,,Preletim,, preko  naslova  i odaberem.Jutros ,,Podpredsednik  federacije i   ime  koje sam zaboravio , nije  ,imenovao ,,Supljoglava,,za savjetnika u nekom ministrarstvu.Vidi ,reko ,koncno je krenulo i nastavim citati.

Eureka.Dugo sam ,,trazio,, prezime koje bi  odgovaralo  mentalnom sklopu ,vecine,  u drzavi Bosni ,ali bogme i u susjednim ,prezime  ,iznad nacije ,nesto ko ,,Narodno,, koje ide uz  svako  ime .Primjera radi.Mujo Supljoglav,Mecuje se,Jozo ,Supljoglav,Odgovara i Milutin  Supljoglav .,ubilo se.

,,Usijale se ,,drustvene mreze,, braneci ,,vojnu bolnicu..,,Nedamo   vojnu bolnicu .Nedamoooooooooo,,Dezure ,strajkovi ,saopstenja,emotivni  sastavi i pjesmice ,,

,,Svi smo  mi Supljoglavi,,,ma ne mislim  na vas ,nego  citam jednu parolu ,onih sto brane  vojnu  bolnicu.Zivot damo  bolnicu ,ne damo.Koliko je samo ta  bolnica  izlijecila Supljoglava .Generacije ,,Supljoglava .I sta ce biti.Nista .Ode  vojna bolnica  ko i  bivsa  Jna.Sad se jos samo  ceka ,da vrijeme odradi svoje  i da Supljoglavi ,zaborave ,ko sto su sve zaboravili.

Problem  vojne i drugih bolnica ,odavde iz Amerike i nije tako strasan ,to jest  svi oni sto se tamo  ne lijece ,mogu ,,vojnu,,  spominjat  ko ,,zahod,, sto je nakad bio u velikom parku.Bio jednom jedan zahod ,Bila jednom vojna  bolnica  i osim ,,dezurnog  patriotizma , ,sto sam pozelio cevape,,  i prica o  namjeni  bolnice ,dobija  dimenziju  tipa ,,Kako se sve mjenja,, i kako sve legne na svoje  kod Supljoglava.

Tuzna je prica o djecaku Mahiru.Tuzna sa ,,svih strana,,Uvijek sam bio protiv ,,privatnih skola ,,a posebno u siromasniom drustvima ,kao sto je  Bosansko,gdje i onako izrazene socijalne razlike izgledaju ,jos vece. iz klupa ,skupih skola.Zar nije dosta  ,,dvije skole pod istim krovom,gdje su djeca  razdvojena ,nacionalno,da bi se sad ,umjesto,da postaju bliska , konacno  razdvojila. i po ekonomskom   statusu ,njihovih roditelja.Mahir je  samo jedna od uzaludnih  zrtava  bolesnog drustva ,koji nista nece promjeniti  u zemlji ,, ljudi sa razlicitim imenima i  zajednickim prezimenom.Budalic ,hm nije nego ,a da  onaj  sto ga nisu imenovali ,je iz reda  Bosnjackog,Hrvatskog  ili Srpskog naroda ,Svedno ,Svi su Supljoglavi .A sto se  bolnice tice ,cudna mi cuda da bude hotel .Zar i Aja Sofija ,nije nekad bila crkva ,a sad radi ko dzamija i sta joj fali.Nista.

16 comments:

Anonymous said...

Koji ja ovo put radim, tugo moja najtužnija. Dokle ću ja ovaj blogić vaditi?! Ničim niste zaslužili. Ali šta ću kad imam mehko srce.
Surfam po blogovima i naletim na komentare od prije dvije godine, kada se blog zvao “Ni tamo, ni ‘vamo” . Na jednom od postova preko 50 komentara a sve bolji od boljeg. Šta Dalibor uradi od ‘nakog bloga, Bogo moj! Rastjera čitavu reprezentaciju! Skenderija, Vučko, Vankufer, Sidnejac, Skerlića 32, Ja, Lajka, Gospođica 3222, Nepotpisana, Čole i da ne nabrajam. Uh, umalo da zaboravim Carolinu! ‘Nakog otrova još ni jedan blog ne imade!
Čitam: Brojač posjeta 350003211! A sada, kod sviju skupa nema toliko krvnih zrnaca!
Blog je bio čitan na svim kontinentima. Čak i posada Diskaverija nije mogla odpočeti dan dok ne pregleda sve komentare. Postovi su se doduše preskakali od samog početka postojanja bloga, što ni najmanje nije uticalo na posjećenost.
A šta imamo danas?! Postove koje niko i ne čita a broj komentara iz dana u dan, nula!

Dalibor je tako neslavno ušao u svijet informatike, kao realizator prvog blogocida u istoriji!
Iz dana u dan, broj komentara se kreće oko nule. Ono što je u ovoj situaciji ohrabrujeće, da je trend pogoršanja napokon zaustavljen, cccsss!
Čujem da je Dalibor poručio štampanje PIK kartica, koje će dijeliti svakom blogeru koji pošalje tri komentara. Za nadati se da će time blogiću krenuti na bolje. Jer gore ne može i da hoće.
Deprimirajuća je činjenica da izvjesni Umorni, koji povremeno i ovdje navrati, ima svoj blog a koji je daleko posjećeniji, čaaak 3 komentara po skoro svakom postu! Šta bi on samo dao za, na primjer, jednog Čoleta, a da ne spominjem one ostale?!
Da nema Marijanovog bloga, čija je posjećenost još gora, i pored ogromnih napora koje autor ulaže danonoćno, Dalibor bi definitivno ostao bez ijedne utjehe.
S velikim nestrpljenjem očekujmo PIK kartice, za koje vjerujem da će učiniti ono nemoguće.

Anonymous said...

Crkva svete Sofije nije dzamija a nije ni crkva. nekad je bila i jedno i drugo. A sada je muzej i ima i jebem se nepismena, daj nek to napise neko nacitaniji da ga ceo swet razume

Anonymous said...

Ssto su ti knjigovodje, sadassnji penzioneri samo broje, broje...

Nego, koliko se Vijagre i slicnih boba proda u Sarajvu?

Feniks

Meho said...

Za tvoj kapacitet malo je spašavati jedan blog.Probaj nešto prema tvom kapacitetu-bar dio dunjaluka ...

dalibor bilic said...

Razvali Denver , ,,Stilerse,,

Anonymous said...

Izvini Mehaga, zaboravih tebe spomenut! Kako to da mi se desi, jebote!?
A trebo sam te prvog turit! Jedna tvoja, ko nećija knjiga!
Eto, još dvije take i imaš PIK karticu!

rajskadjevo said...

Treba vidjeti koliko ih je još ostalo živo i sposobno za pisanje...hahahaha......
Ja čitam ali ne mogu trošiti energiju na pisanje jer sad čitam jednu knjigu-raščlanjivanje karmičkih obrasaca i radim na tome..a to je ozbiljan posao koji zahtjeva koncentraciju i ozbiljan rad...tako da sam se posvetila tome....

Anonymous said...

Rajska, bilo bi ti pametnije da si se zadrzala na citanju.
Koncentracija ti je zaista losa, za pisanje. Tebi cu ostaviti da zamolis Dalibora da izbrise tvoj, vjerujem, nenamjerno ruzan komentar.

Hashim said...

@Anonymous,
"Oko, budimo realni"

rajskadjevo said...

E sad sam stvarno začuđena...kad stavim " hahahah" onda po zdravoj logici možemo zaključiti da se radi o šali...po čemu bi to bio ružan komentar..nije mi jasno...ali eto ostavljam Daliboru da ocijeni ako smatra da je ružno neka slobodno izbriše..slažem se s time...

Anonymous said...

Rajska dušo, držim da si inteligentna osoba a uz to prepuna i drugih lijepih osobina, pa me malo začudilo da si reagovala na onaj neinteligentan komentar jedne bezlične osobe.
Kako zaključujem, čitaš neku knjigu koja nema slika! Mogu mislit koja je to gnjavaža! I do sada su ti takve knjige znale doći u ruke, pa si opet nekako izlazila na kraj s njima.
Još jedno javljanje i tebe sleduje PIK-a kartica, ccccssss! Daće Bog da ovaj blog proradi.

Anonymous said...

@Feniks
Jel to imaš namjeru dolazit u Sarajvo? Dođi nećeš se razočarat!
Sarajlije su slatki ko grožđe a đe treba tvrdi ko gvožđe!

Anonymous said...

Kad ste tako tvrdi ssto na meHko dadoste bolnicu?

Feniks

rajskadjevo said...

Čolek kad si tako zlatan ajde da ti i ja probamo riješiti neki tvoj problem..uz pomoć ovih metoda ih knjige .neku negativnu emociju koja ti se javlja ...imaš kakvih negativnih emocija??? Npr.. evo od ovih pet : tuga, ljutnja, strah, krivnja, trans ( stanje odsutnosti)

dalibor bilic said...

Jedna od razlika izmedju Coleta i Medjeda je to ,da ovaj ,drugi, odsanja zimski san ,a ovaj prvi se tek probudi.Kad led okuje ,,Sumbulovac ,sarajevske ulice postanu kliske i opasne ,ufati se nas Colek interneta ,pa za dva mjeseca proba nadoknaditi ,sve sto je tokom godine prpustio.Onda pocne napadat ,nabrajat ,spasavat i sve ono ,sto pod normalnim uslovima ,nikad nebi.
Mislim ,,fala ,, mu sto se brine za ,,blogic ,,sto se sekira ,kad nema komentara i kad ih i ima ,obicno se ne slaze sa njima ,pa se ljuti ,proziva .Sve je to ok i kako sto rece Rajska ,ona ga inace najbolje i zna ,,Ima negativnih emocija ,a od ovih 5 nabrojanih ,4 su urodjene, a ova peta ,,trans-stanje odsutnosti ,,dosla sa godinama ,samo sto ,je sad u stanju ,,suhog,, transa ,kad mu se umjesto ,,one,, stvari ,podize jos samo pritisak.

Hashim said...


Rece jedan ( i ne ostade ziv ):
"Ako želiš da se o tebi dobro misli, nemoj o sebi dobro govoriti"
Al' njegove knjige jos zive.

Staracki dom demokratije

 Amerika je zemlja najvece  ,najdeblje , i briljantne ,svijetske demokratije ,sve do trenutka ,kad to mora i dokazati,Onda to   lici  na sve...