Tuesday, February 5, 2019

Pjesmo moja

Najlakse je reci ,,sukob generacija,,  i zatvorit ,,temu,,ali ako hoces  biti i malo realan nije tako,Ne vidi isti  dogadjaj ,covjek sa 20 i onaj sa 60  godina ,sto bi po logici znacilo da je  onaj sa 40 negdje najblizi u prosjeku .Vracam se malo na Super  bowll ,odnosno na poluvrijeme utakmice ,koje se najavljuje i ocekuje  skoro isto  kao i igra.Sve traje 15 minuta  i ne moze ,,svako,, pjevati pred ocima 150 miliona ljudi.Mislim tako bi valjda trebalo biti ,ali su kriteriji pomjereni  do granica da je sve moguce ,pa tako da i grupa ,,Maron 5 ,,u kombinaciji sa nekim raperima , po kojim li osnovama ,dobila  mogucnost da pokaze sta zna  i da je za to  dobro plate ,mada referensi ,za tako nesto niti imaju niti su imali.Kome su na poluvremenu  na stadionu Mercedes benza u Atlanti pjevali clanovi grupe ,,Maron 5,, Ko voli i ko moze slusati i gledati njihov nastup.Oni od 20 .Ok ,Koliko je takvih,deset  posto.Sta je sa ostali ,Onim sa 40 i 60 ,odnosno vecinom ,koju ova vrsta muzike  ,,ne dira ,, a o scenskom nastupu ,skidanje,,  da i ne govorim.

Kriteriji su ,,obavezna stvar,, u svemu a i u muzici ,sto znaci  da za nastup u polvremenu  super bowlla  se moraju ispostovati oni  koji bi zadovoljili vecinu ,odnosno  mora pjevati neko  cije refrene pjesama zna bar 50 hiljada ili pola ljudi na stadionu ,da o onim pored tv ekrana i ne govorim ,a ne neko  sto ce iskoristiti priliku da promovise svoju ,,alternativu,,To je prvo  a drugo ,nije  ovaj shou  zamsljen kao  striptiz  da bi neko pokazao  tetovaze  i opravdao pare koje je unjih ulozio .Sve u svemu ,,bljutav nastup,,  grupe ,,Maron 5 ,,i daleko bi bolje bilo ,da se recimo na velikom ekranu prikazivali crtani  filmovi nego surogat  vizuelno muzickog sranja  ovog  benda,da ipak nije sve tako crno kao sto je bilo je ona krajnja mogucnost  da prebacis  kanal  i ostanes pri dobrom ukusu ili je sve  ipak  napravljeno da utice da ga promjenis  i da pare ne pravi vise frenk Sinatra nego  muzicari tipa  vasarskih sarlatana  kojima nije dosta sto su se izivljavali nego  kazu i da je ,,dobro bilo,,


Da ostanemo malo na ovom ukusu .Napokon nesto po mome i u Bosni.BiH blok  odbio  svaku mogucnost  ulaska  u vlast sa  nacionalistickim partijama.Bravo.

3 comments:

vankufer said...

Tacno tako . Ovo po bljutavosti skoro stiže Yoko Ono kad se skida i pjeva u ranim sedamdesetim.... a i igra katastrofa...Dosadno toliko da sam gledao sve skupa 15 minuta iako je televizor bio uključen cijelo vrijeme. Srecom fino društvo i zajebancija imaš pozdrave iz Seattle-a

Micko said...

Pa kod nas ovde svake sedmice po sedmoro umre od predoziranja zbog takve muzike. Niko nije stariji od dvadeset godina. Uhvate na koncertima dilere sa po čak 400 ekstazi tableta i dobiju osam mjeseci uslova. U okolnim zemljama dobili bi metak u glavu. Zeleni i laburisti traže legalizaciju svih droga a pušenje divana je svedeno samo na spavaću sobu jer je to najopasnije. Šta rec nego živjela demokracija i jebo svoju mater ko taxu plaća.

Pozdrav iz vrućeg kamenoloma gdje ima vise zmija nego kamena. Ovde ako je ubiješ kazna je 11000$ ako vide oni sto vole životinje. Mi ih dnevno ubijemo po 300 sto puškom sto mašinama. Sreća pa nam zaštitari ne smiju doc inače bimorali zatvorit biznis. Živili demokracija.

Anonymous said...

E jesi se I ti usrecio...radit u kamenolomu u vukojebini po vrućini da bi se platio porez umjesto uzivati. Prirodna selekcija, sto kaze jedan moj jaran sto se redovno udara drogama po koncertima.

nesloga

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...