Wednesday, April 3, 2019

,,Bolje rat nego pakt ,,-jest al u K....

Da  nastavim.Mozda ste primjetili ,a ne zamjeram i ako niste ,da SDA  uvijek na neku ,,skakljivu,, temu ,isturi prvo  nekog ,,jugenda,,  koji eto kaze sta on  misli ,pa se onda ceka reakcija  javnosti  i ako prodje ,proslo je kao SDA  a ako padne ,proglasi se  ,,licnim misljenjem .i stavom ok.

Da se ja jos malo vratim na   gospodju  sto bi ,,izolovala ,,  i da je napomenem  da je ambasador moje zemlje u ,,njenoj,, homoseksualac  i da je kao takav poslat da predstavlja  Ameriku  koja nije  zbog ovakvih kao ona ,izolovala Bosnu i Hercegovinu ,kao vecina drugih  i da je to uradila ,vjerovatno bi ova dusebriznica  naroda,ako nebi pristala  da zivi  ili u Srbiji ili Hrvatskoj , danas  cuvala  ovce i koze  negdje na granici izmedju Sirije i Turske.i nebi sjedila pod ,,klimom , u koznoj fotelji ,  i primala platu od nekolik hiljada Maraka .Naravno ova zena ne zna  da je kod ove grupe o kojoj se oglasila  ,,a i od nekih ostalih  vjerskih i rasnih ,sve vise ,,licno,, nego sto je to uobicajno.,,Izolovat,, americkog ambasadora  nije bas preporucljivo ,za pametna  ,,insana,, al izgleda  da tamo nema bas puno takvih jer se  iza ,,ove,, oglasio i kantonalni odbor  iste stranke sa  saopstenjem ,kojeg necu u potpunosti  citirati ali  hocu malo prokomentirati.

Gospoda  iz ,,minder,, partije kazu :SDA  od osnivanja stiti ljudska prava ,po cemu je prepoznatljiva u  zemlji i  van nje ,=komentar;sigurno se zajebavaju 

Pravo na  zivot ,slobodu zagarantovano je svakoj osobi bez obzira na njenu seksualnu orijentaciju ;To je ok ,I sta je onda problem,

Medjutim u drustvu kako je nase ,koje njeguje temeljne vrijednosti i uz sve vece izazove savrememnog doba nastoji sacuvati porodicu javne parade i povorke tipa LGBT ne treba organizovati  e sad dolazi slag : JER CE SE TIME SAMO PRODUBITI RAZLIKE IZMEDJU LJUDI RAZLICITIH SVATANJA A LJUDSKA PRAVA NECE DOBITI NOVU VRIJEDNOST.wAU.

SDa veliku paznju posvecuje porodici i njenoj zastiti ,al ne vidi  ili ne prizna da je ta stranka uz ostale nacioalisticke  ucinila  vise da rasturi tu porodicu ,bjeze svi z zemlje ,nego 100 parada i da je BiH drustvo vec toliko podjeljeno  u svim segmentima  da bi postovanje  ljudskih  prava bila prva  i osnivna vrijednost  sa koje bi se moralo krenuti.

Citam jutros da je Bahrein uveo  kaznu javnog kamenovanja homoseksualaca.Bosna i Hercegovina  vec 25 godina cuci , na raskrscu i  krajnje vrijeme je da konacno  bar malo propuza ,pa makar i ne prohodala nikad. .Care care govedare ,kolko ima sati .

5 comments:

Marijan said...

*ebe mi se ko koga *ebe, bar većini... ipak bi mogli malo prikoćiti, bez tolikog eksponiranja!

Anonymous said...

Najgore je sto ne možemo reci ono naše " ma jebo pedere "

Micko said...

Eto ovde su im dozvoli i da se vjenčavaju. 30 posto je takvih u parlamentu ove zemlje. Nemam ništa protiv njih ali mi smeta sto u vrtiće i škole uvode predmet sexizam u kojem maloj djeci govore kako je svejedno ko se na koga popne a s druge strane pričaju da nije dobro ako bik na bika skoči. Tada kažu da je jedan od njih bolestan. Zašto i pedofili nebi pravili parade. I oni su bolesnici. Zašto se i njihova bolest ne pokaže kao ljudsko pravo. Zašto se brani muslimanima da žene curice od 9 godina. I to je vjersko pravo. Kad sve saberes samo jedna vrsta bolesnika ima pravo da se iskaze.
Na kraju samo da kažem da su svi ti bolesnici puno bolji od vjernika.

Anonymous said...

Ti Micko kao da se bojis da te neki derpe ne naguzi I da ti se to slucajno ne svidi, valjda kontas da pederi jedva cekaju da hvataju strejt ljude. Nista bolji nisi od one hanume sto bi izoovala ljude. Pedera je 4 do 6 posto u svakom društvu, ovdje, u Pjongjangu, Rijadu ili na nekom pacifickom ostrvu, prikrivenih ili otvorenih, a pedofili su u 99.9% slucajeva strejt. A Čole i Marjan kao manjine u gradu tj alijin Srbin i alijin Hrvat bi valjda trebalo da imaju neku empatiju prema obespravljenijim grupama od sebe. Ja da sam onaj americki ambasador platio bih NGO organizacijama da prave parade ponosa Titovom svaki mjesec sve dok se konzervativci ne naviknu, ako ce se vec ratovati za ili protiv slobode. To za vjernike sto kazes je posljedica komunizma, tvoj stav, postujem, ali svako ima pravo da vjeruje u bilo sta, I u zemlju kao ravnu plocu ako hoce I pravi bogomolje za to sa istomisljenicima ako gleda svoja posla i nikom nista nazao ne uradi, tako da zvati nekog takvog bolesnim i poistovjecivati sa predatorima pedofilima je upravo bolesno.

nesloga

vankufer said...


Potpuno se slažem sa Papricom u analizi homofobije i mislim da su procenti tačni. Također nije teško pronaći na internetu naučno stajalište da se ne radi o “bolesti”.
Ne bih, medjutim miješao “ kruške i jabuke” vjeru,politički sistem, sa homofobijom, niti ću se složiti , po licnim iskustvima i činjenicama da je Titov sistem ugrožavao vjeru i vjernike.
Imali su svoje “ parade ponosa “ kad god i gdje god su htjeli...(izuzimam iz ove tvrdnje prve poslijeratne burne godine). Ponovicu i treći put za proteklih desetak godina koliko ovdje svraćam da je za vrijeme Titovog režima izgrađeno vise sakralnih objekata na području bivše YU nego za cijeli period od postanka svijeta do 1945. Po mom mišljenju, sa stručnijom i mudrijom i storzom ekonomskom politikom mogli smo prevazici sve naci-vjerske razlike i biti Finska a ne biti u finoj kao sada...


Romeo i Julija

 Naravno da  ti je  jako bitno i vazno, sta vazno ,-najvaznije , ,kad si mrtav  ,ko te ubio , i da li je to bio  ,,prijatelj ,, ili neprijat...