Friday, April 12, 2019

Grk Janus

Da nisam emotivno vezan za kosarkase sa  bivsih Yu prostora ,rekao bi da je Dirk Novicki najbolje sto je Evropa dala NBA ligi .Vako ,je Nijemac  jedan od 3 ili 4 najbolja ,rame uz rame sa  Peterovicem ,Kukocem ,Divcem ,Sto ste gledali Novickog ,gledali ste .Ode covjek u zasluzenu penziju .Okacio tene o obruc skupa sa Dvejn Vejdom ,legendom Majamija .I neka su,.Na vrijeme,Svijet ce ih pamtiti i sjecati  samo po  dobrom.

Hajmo malo o kosarci.Zavrsena je regularna  sezona u NBA ligi  na  rasporedu  je Play off.Osam  sa Zapada i  isto toliko sa Istoka u zajednickoj zelji ,biti  sampion.da krenemo od ,,Istoka,,

Sampion  Istoka ,Milvoki igra sa osmoplasiranim timom iz iste konferencije a to je Detroit.na pocetku sam  govorio koliko je bio  dobar Novicki ,al koliko je  bolji  Grk  Janus  Ak....landop,,, ,preziime mu ne znam izgvoriti ,nije samo moje misljenje ,nego ovaj covjek igra nevjerovatnu kosarku  i po mojim kriterijima je sigurno  najbolji igrac  NBa .Sve osim  pobjede Janusa bi bilo  ogromno iznanadjenje.

Philadelfija je treca  i igra sa Bruklinom.Nebi trebalo biti problema  za Sixserse.

Toronto i moj Orlando.nakon 7  godina kosarkasi Miki Mausa su u Play offu.Toronto je favorit ,mada prizeljkujem iznenadjenje.Kod magica je sve u rukama  Nidze Vucevica.

Boston i Indijana su cetvrti par .Bez Oladipoa ne vjerujem da Indijana moze dalje,

Na Zapadu nista novo i  dalje je glavni favorit Golden State koji prvu  utakmicu igra sa Los Angelos Clipersima.Kad smo vec kod  grada  ,,Izgubljenih andjela ,valja reci da Lejkersi nisu  sa le bronom Jesmom izborili Play off ,Valjda ljut Jems  je otpustio i trenera i  legendarnog  magica Jonsona.

Drugo plasirani Denver  sa neobjasnjivim Nikolom Jokicem igra sa osmo plasiranim  San Antonijom.Ovde je sve moguce ,mada su  sanse Denvera nesto vece  zbog  ,viska utakmice na domacem terenu.

Portland -Oklahoma.da igra Jusuf Nurkic  reko bi bez  dileme  Portland  a ovako  mi se cini da je Oklahoma sa Westbrukom i  Dzordzom  favorit,

Hjuston i Utah  odnosno ,,brada,, protiv  Jeza.Glavni favorit za MVP igraca uz Janusa je Jems Harden ,koji igra po principu ,,Ubi sve i vrati se sam,,U glavnom mu prolazi a i trebalo bi i protiv  Utaha.

Od igraca sa prostora  bivse nam zemlje u Play offu ce igrati.Nikola Jokic i njegov imenjak Vucevic  kao  prvi igraci svojih timova.U Indijani  je trenutno najbolji  Bojan Bogdanovic a u Clipersima ,kao petorka startuje i Zubac.za  Philadelfiju   je sve  bolji Boban Marijanovic .Petorka ,,nasih,,Nije puno ,al  jest najvise poslije Amerikanaca.

Nego stvarno ko je najbolji evropski igrac .Za mene Dragan Kicanovic.Najbolji ,Nisam rekao  i najdrazi.

4 comments:

Darko said...

Konačno post za mene, hvala gazda! Sve bih se složio osim ovo za Kiću, mada ga se kao i Mirze sjećam tek od 1978. ili 79. kad su mu raja u Skenderiji skandirali "Kićo Kićane Čačanski papane"!. Meni je i Praja bio bolji igrač od Kiće a Dražen P. mi je bio najbolji, mada bi ga ovaj mali nekonvencionalni Jokić mogao zasjeniti iako se ne igra ista košarka onda i danas a i pozicije su i uloge u igri su im neuporedive.
Pozdrav!

vankufer said...

Praja i jest zvanicno najbolji kosarkas sa onih prostora, Kindze je najelegantniji ali bez Kicanovica ne bi bilo ni Moskve ni Manile ni....... svi ostali su zamjenjivi...

Anonymous said...

Jedne godine su svi bivši kapiteni jugoslavenskih košarkaških reprezentacija birali najboljeg svih vremana , i izabrali Kicanovica .

dalibor bilic said...

Bum.Prvi dan i 3 ,,iznenadjenja,,Da mi je neko juce ,,reko,, da Bruklin moze dobit Philadelphiju ,mislio bi da se ,,zajebaje, a moze.Prva pobjeda u gostima znaci puno ,al ne podrazumjeva nista,Duga je ovo serija.
Iznenadjenje je i pobjeda Orlanda u Torontu.Magic je tim inspiracije ,Nikad mu ne znas,,pravi kvalitet,, Pobjedi najbolje a izgubi od losih,
San Antonio bolji od Denvera.Nikola Jokic je uvijek standardno dobar u Denveru,ostali ,,lutaju,, .Spursi su daleko bolji tim nego sto to pokazuje 8. mjesto na kraju sezone.
Golden State ima toliki broj dobrih igraca da je jako tesko da ,,svi,, u jednoj utakmici zakazu.
Ne sjecam se da se dugo desilo da u prvom danu Play offa od 4 utakmice gosti pobjede u 3. Bit ce zanimljivo.
Dalibor

Romeo i Julija

 Naravno da  ti je  jako bitno i vazno, sta vazno ,-najvaznije , ,kad si mrtav  ,ko te ubio , i da li je to bio  ,,prijatelj ,, ili neprijat...