Tuesday, April 16, 2019

Kvazimondo

Za rat u Bosni i Hercegovini  , kazu da je bio bez pobjednika ,sto je manje vise tacno ,ali samo do dana  dok nije potpisan ,,mir,, koji je na povrsinu izbacio ,viktoriju  , zla ,ali sad  bez pokrica rata ,koja ,,vlada,, i danas.a  postala je dominantan faktor cijelog drustva i jedina stvar koja  ujedinjuje  u masi svega sto razdvaja.

,,Gori jedno od najvaznijih kulturnih dobara covjecanstva .U nas na portalima trka olosa koji likuje nad ovom nesrecom,To vam je za kosovske manastire ,to vam je za srusene dzamije .To vam je za zlo zapada.Laju kerovi.Zaista ,zaista ,Ko nas je kleo nije dangubio.,,napisao je ovo juce novnar  Dragan Bursac ,povodom hiljade  uzasnih , komentara ,na drustvenim mrezama ,dok je  gorila Noter dam crkva u Parizu.

E to je ono ,,zlo,, o kome sam  govorio ,specificno  samo na ,,nasim,, prostorima ,gdje se opste nezadovoljstvo ,sobom i drugim oko  tebe ,manifestuje  kroz  zelju da svakome  bude tako ,da svakom bude  lose i tesko ,kad je nama tako ,i ako bi mogli birati ,da ,,nama,, bude  dobro ,ko i drugim ,, ili da i drugim bude lose  ko i nama , bez dileme bi izabrali ovo drugo.

Poslije sam citao i komentare  na ovaj Bursacev.posebno me je dojmio jedan u kome zena kaze ; mrzim gdje zivim,,dobronamjeran ,kao ogledalo  sredine i stanja ,a oni sto likuju  i slave  pozar  i oni mrze gdje zive ,ali vole sto mrze ,ili vole gdje zive ,a mrze ,sto vole.

1 comment:

Anonymous said...

KvaZi-Mondo smo odavno.

F.

Romeo i Julija

 Naravno da  ti je  jako bitno i vazno, sta vazno ,-najvaznije , ,kad si mrtav  ,ko te ubio , i da li je to bio  ,,prijatelj ,, ili neprijat...