Sunday, April 28, 2019

Doktorat u Vojkovicima

Danas cu opet o kosarci.,,Vako,, je najbolje.Odma kazes  o ,,cemu ces,, pa da se ljudi ne muce do kraja i citaju ,ako ih ne zanima.Izadju na stanici i odu na ,,Fejsbuk,,

Polufinale NBA .ne znam zasto ali mi se cini  da se NBa tamo preko ,,bare,, manje gleda nego prije.U zadnjih nekoliko razgovora sa  rajom za koju znam da su volili kosarku  i na moje pitanje ;Gledaju li  NBa ,svi su odgovorili ;slabo.ok.ja i dalje  pratim  i mada nisam  veliki  ljubitelj NBA kao ,,kompanije,, jos uvijek volim  vidjet dobru igru.Za razliku od nekih drugih sportova  NBA nema problema sa namjestanjem utakmica -nemoguce i razocarenjima tipa da  slabiji pobjedi  boljeg .To se ovde ne moze desiti.U Play offu se igra na 4  dobijene utakmice  i mozes jednu srecom  dobiti ,al sve 4  nikad.

Moj domaci tim Orlando je  ispo u prvom krugu od Toronta  iz samo jednog razloga.Toronto je puno  bolji  a Magic je tim  bez i jednog ,,pravog , igraca ukljucujuci i Nikolu Vucevica i pojma nemaju , ,pa je i sam plasman u Play off ravan  njegovom osvajanju.

Iznenadjenja u prvom krugu nije bilo i u polufinalu su ;Golden state  koji ira protiv Hjustona.Denevr koji igra protiv Portlanda  na Istoku i na Zapadu Philadelfija koja igra protiv Toronta i Milvoki koji igra protiv Bostona ..

E idemo sad ovako.Golden State  je  tim sa 3  ,,zvijezde,,Durant ,Keri i Tomson  i favoriti su protiv  Hustona i  Jemsa Hardena .Ovde imamo 4  igraca koji mogu odluciti.

Denver je Nikola Jokic  i ostali.Ovaj momak je fenemoen u svakom pogledu  i tesko ga je objasniti ali da ima samo 10 posto inspiracije kao  neki  drugi .i da nije ,,mrtvak,, bio bi sigurno  najbolji igrac lige ,ali i ovako je medju 3 prva.kad igrac visok  preko 7  fita napravi ,,tripl dabl,, dvocifren broj koseva ,skokova i asistencija je nesto sto se rijetko vidja u kosarci  gdje i oni najbolji i legendarni sa ovom  visinom ,mogu to uraditi ili su uradili sa  poenima i skokovima ,al malo ih je to  kojia je uspijelo i sa asistencijama.Jokic ide na Lilarda i Mc Koluma  u Portlandu. kojima  Jusuf Nurlic ne fali  koliko sam mislio  i ovde bi se trebalo igrati  maxsimalan broj utakmica za finale.

Na zapadu Toronto vec vodi sa jedan nula protiv philadelphije ,al mislim da nije bolji tim od ,,Sixsersa,,  i ovde bi se dugo trebalo igrat  do pobjede.,,Grk,, Janus  arop    lis ,opet mu ne znam prezime  igra protiv  Bostona  jedne solidne  ekipe  u kojoj nema ,,zvijezde,, al su svi ujednacenog  kvaliteta.Janus ili Boston .Mozda Janus  jer ima  utakmicu ,,viska ,, kod kuce.

Polufinale  prenosi tv kuca TNT  gdje su komentatori  Saq o Nil ,Charles barkli i Keni Smith  koji ce se po obicaju vise baviti  kako to da  neki  iz rase kojima oni pripadaju  nije dao 10. poena nego  da je Nikola Jokic  postigo tripl.Od ,,nasih ,, medju 8 ostala dvojca...,, Jokic  i Marijanovic dok su ostali vec vjerovatno na Jadranu  i trose  svoje Milione.Da mi je bar  3  godine manje  i kad vidim kako igra Vucevic  i sa tom igrom zaradjuje 100 Miliona ,ja bi mogo bar 50 ,gdje ni prvo  ni drugo nije objektivna vrijednost ,ali je ovo sa vucevicem ,americka .

Nego ljudi  sa nasih prostora,Ako imate  sina da je  visociji od  metar i osamdeset ,ispisite ga iz skole ,,Jebo te  i doktorat u Vojkovicima ,, i naucite  dvokorak i nek  dolazi ovde da igra  u NBA  i uzima Milione.Cak i da je najgori i da nema talenta  zaradit ce za godinu koliko vrijedi  pola grada u kojem zivite.a mozda i cijeli .ma nije mozda  ,Cijeli grad  a pola drzave  ... hm 

1 comment:

Anonymous said...

Ipak, moraju zavrsiti makar srednju skolu i poznavati jezik!
Za sve ostalo si u pravu, jedino nisi spomenuo koliko sati dnevno treniraju.

Mamini sinovi nisu za ovog posla (ne zbog toga sto ne znaju kuhati ili oko sebe spremiti, to ce drugi oko njih da rade sa zadovoljstvom) zato sto mamini sinovi nisu navikli na disciplinu.

Feniks

Romeo i Julija

 Naravno da  ti je  jako bitno i vazno, sta vazno ,-najvaznije , ,kad si mrtav  ,ko te ubio , i da li je to bio  ,,prijatelj ,, ili neprijat...