Monday, June 17, 2013

Allure of the Seas

,,Alur,, je naj veci ,,kruzer,,  na Svijetu i u vlasnistvu je kompanije Rojal Karibian.Napravljen je prije 3 godine u Finskoj i kazu ,da bez obzira na destinaciju,gdje plovi,,ni jedna soba-kabina,nikad nije bila prazna,sto znaci da  na brodu u svakom trenutku ima 6500 turista ,koje  posluzuje 2600 zaposlenih.

Od ovih 2600 ljudi ,stotinu je sa prostora bivse Jugoslavije.Naj brojniji su Srbijanci ,pa Hrvati ,nesto makedonaca i crnogoraca.

Svaki od zaposlenih ima plocicu sa imenom zemlje iz koje dolazi i covjek jedino ne moze pogrijesiti kod Srba i Kineza.Cim  vidis facu ,nema greske,srbijansko apolonsko sumadiska ljepota-inteligencija ,govorim za  muski dio posade,i ako se i zajebes ,to je da nije Srbin ,nego Hrvat.

Melisu sam sreo  treci dan.Radi u prodavnici  kozmetike i parfema.Melisa je iz Zenice i  jedini je clan posade na cijem ,,nejm tegu,, pise Bosna i Hercegovina,,Mlada ,prijatna ,bosanski ,,fina,, cura.prica o svemu ,o Zenici ,gdje covjek ne moze ,,disati,, o tome  kako je neko  ,,izradio,, zeljezaru,o sestri  i njenom muzu koji imaju dvioje djece a ne rade,o sebi i trogodisnjem  iskustvu rada na  brodu,o tome  kako je ustedila i sebi kupila stan u Zenici.O onome gdje je bila i sta je sve vidjela,a vidjela je puno i onda zastala ,pa nakon  ne odredjene pauze rekla ,,Nije mi jasno ,sto ce mi stan u Zenici,, ....tu bi kontiniu ............

4 comments:

skerlica32 said...

Tebi je za oko zapalo mlado meso, pa ko fol te zanima njen životni put, sudbina, rodbina u Zenici. Mick bi već napisao kako je sexao sa Melisom svaki put, kada je njegova Pam bila kod kozmetičarke. Ili se možda bojiš da ne bi, ne daj bože pročitala Dijana.
Nego šta se dešava na ovom blogu, ti se ne javljaš onako kako si imao običaj, a i možda su i drugi nestali bez traga. Da li je baš FB ono pravo za ovaj blog? Ti barem znaš odgovor.pozdrav

dalibor bilic said...

Dobri moj drug.Imam ja teoriju ,,sexsa,, na kruzu.Mislim da ,,svi,, jebu prvu noc i onaj sto moze i onaj sto ne moze,a ja sam curu sreo treci dan ,ali o sexu ,o tom po tom.
Sto se tice bloga i FB statistika kaze ,da je sa Fb ,4x veca posjeta ,a broj komentara duplo manji.mozda treba vremena.

M.M. said...

Rekoh vam ja da vas je zajeb'o -
Svi putevi vode u Zenicu, ne u Sarajevo.

lajka said...

Samo da se tuspasim. ( Tako je govorio Beka ). Cujemo se kad zavrsim posao.

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...