Monday, June 24, 2013

Toy's story

Citam danas,zvanicni podatak,da se godisnje ,po  americkim prodavnicama ukrade robe u vrijednosti od  30 milijardi  dolara.sto je odprilike jednako  bruto nacionalnom dohotku desetak srednje razvijenih zemalja.Wau cuj 30 hiljada miliona dolara .ljudi  maznu ,ali nekad ne cuh da se neka kompanija zatvorla iz  razloga  zvanog lopovluk,jer sve ono sto neko ukrade ,neko drugi plati ,odnosno  sve nadomire ,kao i obicno u zivotu,oni koji su naj manje krivi,gdje je vec u cijenu placene i kupljene robe ukljuceno i ono sto  neko ,,mazne,,

To je bila vijest ,kako ovde zovu ,nacionalna ,a  na petoj stranici novina ,gdje su samo lokalne Florida novosti ,citam da je  u blizini Majamija  uhapsen majkl Polaris ,48 godina star  i njegova  78 godina stara majka.Cekaju  na sudjenje ,a optuzeni su : Da su u toku zadnjih 10 godina  i to skoro u svim americkim saveznim drzavama   ukrali ,pazite sad  : Igracaka u vrijednosti od 5 miliona Dolara ,koje su  prodavali u pola cijene ,putem interneta ,a od zaradjenih para proputovali ,,Svijet,, od Evrope pa do Havaja.

E sad da se vratim  na onu ,,nacionalnu ,, vijest  u kojoj se kaze  da se ,,krade,, sve ali naj vise  skupa roba i da neko  ,,porodicni biznis,, bazira na kradji igracaka ,za mene je vise nego iznenadjenje .Majk je  detektivima  izjavio da je on ,,umjetnik,,  i da je  svaki dan  ,kao da ide na posao, odlazio u kradju igracaka .

Eto nesto poslije razmisljam ,ne samo  da nebi mogo biti dobar lopov ,odma bi se odlucio  na naj skuplje,nego  zaista treba imati mastu ,da se covjek  ukljuci u kriminal  zvani  ,,vrati mi moje igracke,,

I dok je Majk ,,hapo,,  plasticne kineske igracke ,ovde u Orlandu-sanford je pocelo sudjenje  u slucaju Trevor martin ,decko kojeg je ubio ,cuvar komsiluka u jednom lokalnom naselju ,a koji su inace ,ubijeni crne ,a ubica bijele boje koze.nakon ubistva koje se desilo prosle godine  sirom Amerike  desetine miliona crnaca je izaslo na protestne demonstracije.

Od samog jutra -9 sati ,pa sve do 5 poslije podne ,sve ,ama bas sve tv  kuce ,vrse direktan prenos iz sudnice u Sanfordu.Da su  kojim slucajem  i ubica i ubijeni  iste boje koze ,ne samo  da niko za ovo nebi znao ,nego bi cijela vijest  bila tamo ,gdje je danas ,ona o Majku =Toysu ,ali kad se sve  podigne na nivo  rasizma ,mozdai jeste ,a mozda i nije ,tad  dobija drugu  dimenziju i postAJE  ,,zvaka,, za obicnog  tv ovisnika.

Ok, a znate li sta je naj zanimljivije od svega.I majk i ovaj Zimerman ,sto je ubio decka,ako se dokaze da su krivi ,mogu dobiti  po 30 godina zatvora.

Sta bi na ovo rekla ,,Barbika,,

5 comments:

vankufer said...

Rekla bi: "Moj Ken, bogami, nije nista kriv, on ni crnca ne bi zgazio"

ODOZGO_77 said...

SAMO U PROLAZU,
VEOMA "BUZY"

POZDRAV EKIPI

ODOZGO_77 said...

@ lajka, urednik
hvala za info

vidim da se ovde dobro snalazite
ja se vracam u ustaljenu kolotecinu tek trajem jula
do tada,,,pozdrav svima

Anonymous said...

Micko, imam pitanje za Tebe, jos uvijek nemam odgovora ???

Nego, ne pricaj da se Dara udebljala, to mnogo znaci u ukrstenim rijecima (znas ono koliko se kalorija utrosi tokom seksa? )

Kod vas je zima, je li tako?
---
Oko ove 'Toy story' bi mogla pisati, ali sam jos umorna od vrucina, bilo je 32 C u hladu, ali sam dobro podnijela.
Ovdje je 15 C za sada.

Feniks

lajka said...

I ja sam u frci, pa samo kratko. Prije sam ovakve kao Toy osudjivala, a sada, u najmanju ruku, toleriram te sitne kradje. Vjerovatno slijedi faza kad cu podrzavati one koji ce inicirati opcu kradju od onih koji su se vec debelo nakrali.
Pozdrav za Odozgo.

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...