Sunday, June 9, 2013

Selavi

Idem na odmor.Svi putevi vode u Sarajevo.Samo da kazem adio,.......

20 comments:

Micko said...

Sretan ti put druze urednice.Ako nas se sjetis pisi nam.Nemoj zaboravit JMBG za svaki slucaj.

lajka said...

Sretan put i lud provod ti zelim.

vankufer said...

sretan put i , dodji opet, sad znas gdje smo...

rajska said...

Svi putevi vode u Sarajevo...nastavak..prema Palači pravde ...sigurno ide gledati onu zaposlenicu koja gola vježba ispred prozora csssssssss......
Baš ujutro raspravljamo na kavi da su barem naši suci takvi...e što bi voljele vidjeti predsjednika suda da vježba hm....

Čole said...

Javi se kad dođeš, da te izvedem na ručak. Ja ću platiti, ne boj se, znam ja da ti skupljaš lovu za kruzera. Dođi s Ilidže taksijem, nemoj se gurati po tramvajima. I to ću ti platiti. Nećeš kinte potrošit! Eto, sad možeš mirno spavati u avionu. Da ima voz preko atlantika, ziher bi putovo vozom deset dana, samo da uštediš. Garant dolaziš nekim teretnjakom što se raspada. Došao bih po tebe pred avion ali se bojim da neko od moje raje ne vidi u kakvom si avionu došo! Ko da ga gledam, avion nije ni poletio a on masnim rukama vadi iz papirnate kese krompitušu što mu je Dijana ispekla, da ima šta jesti do Ilidže. A Francuskinju do sebe zamolio da mu pridrži jogurt, dok on odmota pitu, ccccssss. Čitavim je putem davio i objašnjavao pantomimom da je on pisac i na silu joj uvalio onu svoju knjigicu.
S njim uvijek metar šege.

Marijan said...

Ahaaa... znao sam ja, doći će on! Haj' sad nešto kontra Bosne i Sarajeva... lahko nas je bilo olajavati sa distance.
Ma zezam se ja... ovdje možeš javno spominjati familiju i svog, i naših predsjednika, poslanika itd. neće ti niko ništa... sama nemoj izigravati Mevludina, to je gadno...
Još bih ja, al' znam da žuriš na zrakoplov, da te ne zadržavam.
Sretno!

M.M. said...

Zajeb'o vas Bilic i partija cijela...
Pozdrav iz Tampe

lajka said...

Cole, jesi li ga docekao ?

Čole said...

Nisam još! Ali čim dođe dočekat ću ga prvo na lijevu a onda na desnu! Samo nek ga vidim na Ferhadiji!

Rajska said...

Ma neće se on tebi javit..a što i bi.,..kako bi te onda poslije brisao nakon zajedničih pijanki..e...

lajka said...

Daj Rajska, objasni ti meni, kao osobi koja poima samo egzaktnost, kako to, kad je Dalibor bio u Orlandu da je tu, blizu... Da pricamo u drustvu. Uostalom kao i svi vi koji se javljate, bez obzira na kojem ste kraju svijeta.
Sad kad je u Sarajevu, zapravo na domak ruke, meni se cini da je beskrajno daleko.

lajka said...

ispravak:
...kako to, kad je Dalibor bio u Orlandu, imala sam osjecaj da je tu, blizu...

Unknown said...

Urednik ce i ostati u Sarajevu ko da gledam.Vec ga vidim kako u vatrogasnom domu na Vratniku igra domina i Tacha sa Kevrom, i saha sa Coletom na Zumbulovcu.
Sydneyac

M.M. said...

Ko zna gdje ga je odveo taxista. Prosle godine ja zaustavio taxi da me vozi u RS (" Restoran Sarajevo ") a on okren'o na Vraca. Kad sam ga pitao gje ces to - kaze, U RS ( Republiku Srpsku ). Al' ne brinite za Dacu , snaci ce se " Latinos ".
Ima li kakav kruz po rijeci Miljacki?
Meho

lajka said...

Jucer je vidjen kako na prstima hoda oko parlamenta sa dudom / cuclom u ustima.

Micko said...

Ja sam saznao iz povjerljivog izvora da osniva stranku "Ni tamo ni vamo".Colek skuplja potpise po RS,Kevro po federaciji,a Marijan po Hercegovini.Mi iz dijaspore cemo finansirat i dobit ministarska mjesta.
Sad vi kontajte kakvo bi ko ministarsko mjesto trebao dobit,pa cemo odredit ko koliku sumu treba dat.

lajka said...

Za Rajsku i Colu nema dileme; ona cvrsto drzi resor duhovne obnove, a on barata oruzanim snagama. Muci me pitanje bi li ti bio bolji za okolis ili za cudoredje ? Resor informiranja trenutno prazan, kao i neki drugi.
Bojim se da je to sve racun bez krcmara. Ne zna se gdje je baza, tamo il' vamo i postoji li uopce ? Rekla bih da dozivotni predsjednik vlade tajno pregovara s nekim dgugima. Zato se ti lipi moj drzi svojih goveda i Rajcice i cuvaj se poplave.
Lijepi ti pozdrav

Micko said...

Zmijo ljuta zasto ja ne mogu bit neki ministar,ako moze onaj iz Ljutog Doca sto cacka nos tokom sastanka u parlamentu ili onaj iz Zlomislica sto cacka usi i sjece nokte u parlamentu.Ako nemam puno skole,ali zato imam gospodske manire i lijepo sam vaspitan.Gdje ces bona Coletu dat oruzane snage.Moze okrenut na pogresnu stranu.

Anonymous said...

Ljepooki,javi kako je prosao zadnji ispit, samo nemoj me opet provalit.
Poz

Anonymous said...

Pozdrav svima, a posebno Micku.
Hvala sto pitas za mene, ali kako smo bili u toku preseljenja i lajkanja, tako sam i ja uzela drugo ime, a po znacenju je slicno onom prvom.
---
Micko duzzan si odgovor (ovo je samo radi odrzavanja komunikacija):

gdje bi mogli staviti pijavicu na Tebe (pitala sam dok smo bili u onoj garsonjeri, na 4 spratu.)
---
Ne bi me podugo, trebalo je sici sa one visine od 10000 do 11000 m, ovaj put uz malo votke i tonika.
---
Cole, pripremi kakve cepice protiv zatvora za naseg urednika, dug je put...i Tebi maksuz pozdrav uz reklamu za Factu cepice :)

Feniks

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...