Sunday, June 30, 2013

EUrvatska

Izgleda isto ,a nije,-,,Hrvatska usla u Evropu,, i ,,Evropa usla u Hrvatsku,,To sto je Hrvatska  usla u Evropu je velika stvar,bez obzira na  sve one  skepticne,koji iz razno raznih  intersa  tvrde da ,,Evropa nije izlaz,, i prepadaju  nove i buduce clanove ,Bugarskom ,Grckom ili Rumunijom.Kad se nekom otvore varata ,moze znaciti ,da ce taj  uci  i sjesti odma iza varta i tu dugo ostati  ili da ce ta vrata  biti samo prostor ,da taj isti  produbi  ,,vidike.. istrazi  dubine i nadje svoje mjesto ,koje mu naj vise i odgovara.Zato vise volim  ,poznavajuci hrvatski mentalitet ,da Evropa  ,,pljuhne u Hrvatsku ,nego da  Hrvati stidljivo udju u nju.Kad Evropa ,,udje,,  sve bi trebalo biti puno brze i bezbolnije.Drago mi za Hrvatsku,volio bih da i Srbija ,Bosna ,Crnagora ,makedonija ,postanu sastavni dio  evropskih integracija jer mislim da je neuporedivo  bolje biti  dio ,,normalne Evrope ,, nego ,,egzoticnog,,  balkana  i da bi trebalo u neko dogledno vrijeme ,da se Balkan  pocinje spominjati  ,samo kao geografski prostor  ,,Stare dame,, a ne kao negativno i primitivno  mentalno stanje ,ljudi koji tamo zive.

Nije  fraza ,ali je istina ,da je pred hrvatskom dug put,da prvo stanje svijesti svojih gradjana dovede  na priblizno  isto stanje  starih clanova zajednice ,pa tek onda i iz te pozicije da razmislja i o ekonopmskom prosperitetu.Sa trenutnim ,,paketomm, svijesti ,velike vecine Hrvata ,Lijepa nasa ,nije za Evropu i tesko da bi se ikada ista na tom planu i promjenilo ,da evopa nije ,,zagazila ,, u Lijepu nasu.Mozda Evropska Unija  i nije neko  sretno rijesenje ,recimo za Svajcarsku ,ali za zemlje nastale raspadom Jugoslavije ,ne samo da je  ,,sretno,, nego i jedino i prijeko potrebno.

Treba li podsjetiti ,zbog cega se pojedinac,gruopa,drzava ,udruzuju sa drugim  pojedincem ,drzavom.Da im bude  ,,bolje,, ali sama brojcana pripadnost nekoj grupi i nije garancija da ce tako i biti,jer nekome je bolje a nekome i nije ,odnosno neki misle ,da ce ,,sami,, naj vise uraditi i dati i da je povezivanje sa drugim  rizicno iz milion razloga,sto je takodje tacno .

Tema o kojoj bi se moglo danima ,sta je bolje ,a sta nije i za koga je bolje  i za koga nije.Mozda ,,Evropa,, i nije naj bolje rijesenje ,za ,,nekog,, tamo,ali za Hrvtasku,Srbiju,Bosnu,Crnugoru,Makedoniju ,ne samo da je naj bolje ,nego i jedino i sto se prije ,,stupci,, otvore i,,tocak,, pokrene je da konacno i na tim prostorima voda ponese  govna nagomilavana  vjekovima u septickoj jami zvanoj Balkan.

34 comments:

Marijan said...

Ma vidi ti što je kritika, okrenuo si ploću (zezam se, sada sam ozbiljan, potpuno se slažem sa ovim što si napisao).
---
Nego, nešto nemam nerava da vodim uporedan blog (ovaj stranjski i da se lomatam po njemu), ostat ću ja ipak na domaćem (mislim blogu), nešto mi je bliži. Nema kod mene nekih ''umnih'' tekstova pa da žalim za njima ako propadnu. Nema ni kruzera (iako sam vidio jedan kada se krene ka Darivi), ali zato ima fotografija najljepšeg grada i njegovih žitelja, gdje nemo'š popoznat' ko je fukara, a ko lovator.
http://marijan2.blogger.ba/

skerlica32 said...

Hrvatska je ušla u Europu kolega, a Srbija će ući jednom u Evropu.
A i stara Juga je bila kao multinacionlna tvorevina dio Ev(u)rope, samo Rvati nisu htjeli živjeti u multinacionalni tvorevini, već svoji na svojem, a sada jim multi EU nesmeta, čak dapače.

Marijan said...

Dobro reče did od Robija K. (V.I.):
- Znači, opet glavni grad Beograd?
- Nije Beograd nego Brisel!
- Zovi ga ti kako hočeš, on je Beograd!

lajka said...

Neces vjerovati, ali...E necu vise tako pocinjati komentar. Samo da kazem da sam isto mislim ono o utoku EU u HR.
Presla u Eu radno s ponekim pogledom na ekran tvea.
Naj smpatcniji stranac..Pahor. Tko bi rekao ?
Najantipaticniji ? Bilo ih je puno. mozda ipak Blazujko.

lajka said...

Bez " sam ".
Tko li oblaci ove nase dame ? Kad je u posjeti bio svedski kraljevski par, izgledalo je da u svojoj garderobi prva dama ima samo zastave. Sada je Pusicka nadmasila i samu Jovanku.

Unknown said...

Rajska i Cekrcicka mogle bi nesto napisati o tome sta vi,iz vaseg licnog ugla, mislite o ulasku Hrvatske u EU. Sta se dobiva, a sta se gubi, po vama.Mislim ipak da je ovo vazna stvar za ljude sa "nasih bivsih prostora" pa bih stvarno volio da vidim sta vi mislite koje ste tu na licu mjesta.
Pozdrav Sydneyac

lajka said...

Dragi moj Sydneyac
Ja ti nemam neki osjecaj za kolektivitet, pa onda mozes misliti kako sam nacionalno, vjerski, a i klasno zakrzljala. Mene zbilja ne zanima je li EU multinacionalna, ali me iritira kad me netko mjeri svojim mjerilima, a u teskim situacijama radi i o glavi jer nisam po kalupu. To ocekujem od EU, da ne mislim hocu li biti izopcena. I ti znas da je to zajednica velikih i malih, mocnih i slabih, bogatih i siromasnih i imati iluzije da ces tu biti neka fora ( mislim na drzavu ) je smijesno. Nisam htjela Bilicu previse povladjivati, ali se u svemu slazem s njim, sto se tice ovog posta. Zbilja bi mi bilo drago da Eu udje u nas. I jeste, drago mi je sto sam s ove strane. Gledam sinoc Josipovica, veseli se kao malo dijete. Nije mala stvar, uci ce u povijest. Srecom, nije sjeo za klavir. Ima covjek mjeru i zna se ponasati. A bome i politika mu ide od ruke. Milanovic ? Kad je Bog dijelio sarm, taj je markirao.
Dan uoci prijema HR u EU, gledajuci pripreme na Jelacic placu, mali, sestogodisnji decko znatizeljno pita sta ce to biti. Odgovor je glasio da ulazimo u Evropu.
" A gdje smo sad ? ". bilo je slijedece pitanje.
................................
Oprosti sto ja usput malo i tracam. Bas mi je gust.
Pozdrav.

Micko said...

Evo me opet na broju.Ko je pitao za mene i brinuo se sta li je samnom hvala mu.
Cestitam Hrvaticama i Hrvatima sto su ponova postali tudje sluge,ali ovaj put okrutnijeg gospodara nego onoga sto ga proklinju.Cestitam im sto ce im se uskoro zametnuti trag i porijeklo navalom smrada sa blikog istoka.Cestitam im na gubitku ono malo suverenosti sto su je krvlju stekli.Cestitam na odlasku rakijskog kazana u ilegalu.Cestitam sto su postali granicari i cuvari bogatog zapada od najezde siromasnog istoka.Ali kazu da je i sluga nekad veci gospodar od gospodara.Sretno braco Hrvati.

Mongolija:

Kad mi neko kaze da je Bosna najsiromasnija zemlja,e taj treba da ode u Mongoliju i na Tibet.Kad Dalaj Lama kaze FRI TIBET odma ga treba strijeljat.Da im nije Kine nebi imali ni tolet papira da guzicu obrisu jer nebi imali sta da jedu i nebi mogli srat.
Bio sam tamo u rudniku bakra koji je otvorila Australska kompanija
za koju ja pravim beton pumpe pa sam tako vidio nacin zivota tih jadnih ljudi.
Zumini rodjaci svi zive u Ulam Batoru glavnom gradu i imaju neke biznise,ali da nije Zumine love i ostavstine njenog oca mogli bi se slikat.Tamo je isto kao u bivsoj Jugi.Imas 20 bogatih koji su se obogatili poslije komunizma,a ostalo sve puka sirotinja koju birokracije jebe od maticnog broja pa do penzije.
Nekoliko dana sam proveo u selu Zumine majke.Sve sami cobani nomadi.Vidio sam razne vjestine koje djeca rade na konjima i stvarno vjerujem u sve legende o Djingis Kanu i njegovim krvolocnim ratnicima.Ne mogu ja opisat sve sta ti momci rade,ali pokusat cu drugom prilikom jer veceras moramo na neki bal u povodu nekog sveca.Kojeg ili kako izgleda ne znam.Vazno je da je bal i da smo se obukli u svecenu odjecu.Ja imam neko odjelo i leptiricu ispod vrata,a ona jos proba da pozada zakopca neku bljestavu haljinu.

Jos bi ja da ne zurim.Drugi cu put opsirnije.

Pozdrav i poljubac od veselog Micka iz velikog HJong Konga.

Pozdrav Nadalini ma gdje bila,pa makar i u EU.

dalibor bilic said...

Dzingis Micko

ODOZDO_77 said...

Cestitam Hrvatima na ulazku u EU

pozdrav

M.M. said...

Cestitam i zapadnoj Hercegovini
( I oni imaju pasose )

Rajska said...

Ne znam Sydnejac uopće..svi su okolo euforični a meni to izgleda priglupo... Ipak mislim da će nam biti bolje u Eu. Hrana bi morala pojeftiniti..više stiska da se rješi korupcija i kriminal...treba vidjet s vremenom, teško da je ovdje iko vidovit..sve su to samo nagađanja i naše misli...vrijeme će pokazati svoje.
Jedino znam da je više nego glupo uspoređivati ulazak u EU sa Jugoslavijom..
Nego moram se pohvaliti ..izvela sam jučer na jogi stoj na glavi..mogu vam reći dok čovjek stoji na glavi da svijet izgleda drugačije..čisto druga percepcija!

lajka said...

@ M.M.
Nije samo zapadna Hercegovina povlastena. Dosta Muslimana i Srba iz BIH imaju hrvatske pasose.

@ Rajska
U mojoj okolini i sire u Zgb_u, a prema medijima ni u ostalim dijelovima zemlje nema euforije. Pompu prave politicari ( njhovi poeni ). Narod je za EU, ali je prilicno oprezan u vezi ocekivanja.

Unknown said...

Ovo napisah prije 20-tak mjeseci...

‘Ta će ta Evropa?

Što ćemo mi Bosanci u EU? Tamo vlada truhli kapitalizam. To je toliko gnjilo, tvrde svi njihovi i naši euroskeptici, da će sve otići k vragu. Jadni hrvatski građani! Jerbo, oni odoše u EU, misaona munja revolucije ih više neće moći ošinuti! Oni pjevaju, a ne znaju da je kapitalizam na izdisaju već dugo.

Mi, Bosanci, mi smo sretan narod. Mudri smo i pametni. Kako smo samo prozreli sve namjere vatikanaca, cionistanaca, amerikanaca i anglikanaca. Kakvi njihovi euroskeptici. Nas niko neće više prevariti. Raskrinkali smo sve teorije i zavjere. Živjeli balkanci, Balkan je naš!

Sada čekamo, oboružani naukom i video-znanjem, da nas misaona munja udari, da uzdrma to naše naivno narodno tle. Bit će to početak procesa emancipacije naroda u ljude. Glava te emancipacije bit će filozofija, a njeno oružje proleterijat.

Sve se uklapa u teoriju. Proletera ima i viš nego što revoluciji treba, samo misao nam negdje zastala u letu. Misao je sputana, zbunjena, ali mora jednom ošinuti. Bauk misli lebdi nad Balkanom!

A onda ide sve k'o po loju, kako i treba. Ukidanje proleterijata, pa samim time i buržoazije… Revolucija – naravno permanentna. Diktatura – naravno proleterska. I konačno put na Istok. Iz carstva nužnosti u carstvo slobode!

Negdje na tom našm putu emancipacije će revolucija pojesti neku svoji djecu. Vukovi će povaljati čobane. Aska će, kao i u svakom mitu, nadmudriti vuka! A stado, k'o stado. Ovce će i dalje blejati bosanskim i balkanskim pašnjacima i dozivati svoje čobane, al’ čobana više biti neće. Ko li će nam oranje gaziti, a ko li će na ovce paziti?

‘Ta će ta Evropa! Umrite u njoj, fukare licemjerne i bijedni bogataši. A mi, akobogda, mi ćemo na Balkanu svi biti rumeni, plavokosi i zdravi! Ako se prije toga ne iskrvimo!?

(Z. Burgic)

Unknown said...

Ovo napisah prije 20-tak mjeseci...

‘Ta će ta Evropa?

Što ćemo mi Bosanci u EU? Tamo vlada truhli kapitalizam. To je toliko gnjilo, tvrde svi njihovi i naši euroskeptici, da će sve otići k vragu. Jadni hrvatski građani! Jerbo, oni odoše u EU, misaona munja revolucije ih više neće moći ošinuti! Oni pjevaju, a ne znaju da je kapitalizam na izdisaju već dugo.

Mi, Bosanci, mi smo sretan narod. Mudri smo i pametni. Kako smo samo prozreli sve namjere vatikanaca, cionistanaca, amerikanaca i anglikanaca. Kakvi njihovi euroskeptici. Nas niko neće više prevariti. Raskrinkali smo sve teorije i zavjere. Živjeli balkanci, Balkan je naš!

Sada čekamo, oboružani naukom i video-znanjem, da nas misaona munja udari, da uzdrma to naše naivno narodno tle. Bit će to početak procesa emancipacije naroda u ljude. Glava te emancipacije bit će filozofija, a njeno oružje proleterijat.

Sve se uklapa u teoriju. Proletera ima i viš nego što revoluciji treba, samo misao nam negdje zastala u letu. Misao je sputana, zbunjena, ali mora jednom ošinuti. Bauk misli lebdi nad Balkanom!

A onda ide sve k'o po loju, kako i treba. Ukidanje proleterijata, pa samim time i buržoazije… Revolucija – naravno permanentna. Diktatura – naravno proleterska. I konačno put na Istok. Iz carstva nužnosti u carstvo slobode!

Negdje na tom našm putu emancipacije će revolucija pojesti neku svoji djecu. Vukovi će povaljati čobane. Aska će, kao i u svakom mitu, nadmudriti vuka! A stado, k'o stado. Ovce će i dalje blejati bosanskim i balkanskim pašnjacima i dozivati svoje čobane, al’ čobana više biti neće. Ko li će nam oranje gaziti, a ko li će na ovce paziti?

‘Ta će ta Evropa! Umrite u njoj, fukare licemjerne i bijedni bogataši. A mi, akobogda, mi ćemo na Balkanu svi biti rumeni, plavokosi i zdravi! Ako se prije toga ne iskrvimo!?

(Z. Burgic)

lajka said...

Tko ce cuvat' janjad na Balkanu ?

Unknown said...

Ljudi sta je sa Tetkom R(oxandom).

Anonymous said...

Nema njega, zato nema ni nje.

Anonymous said...

@ Lajka
Cuo sam i ja de su Nevesinje i Cekrcici puni hrvatskih pasosa,
al' sam nakratko zaboravio. Cole vjerovatno ima taj pasos pa nam on moze vise reci.

Anonymous said...

Tu sam ja Sydnejac :)
Stavila sam suncane naocale, pa me nisi prepoznao ;)

Trebamo cestitati g. Husicu na hrabrosti sto je polozio zakletvu u Vladi Australije, drzeci ruku na Kuranu.
Svaka cast.

Feniks (vasa tetka)

Anonymous said...

Vazno obavjestenje za one koji zele poboljsati svoje zdravlje:
stiglo voce,

pomegranate/mongrac/morski sipak/nar

Dobro oprati, odsjeci one krajeve, isjeci na komade zajedno sa korom, staviti u mikser casu ili sokovnik, samljeti sto duze uz dodatak vode i kruske/jabuke/breskve/marelice...sta vec volite da ublazite gorcinu kore od mongracca.

Poslije mozete staviti dio samljevenog u dobru rakiju ili konjak, a moze i votka (ko podnosi), pa pijte po malo svaki dan.
Inace, pije se trecina case sa dodatkom vode.

Ovaj sok bukvalno dizze iz mrtvih...

Pozdrav damama, a deckima maksuz selam,
teta Feniks

Marijan said...

Joj teta F, znaš da si u pravu za te sokove. Evo ja, stalni sam potrošać soka od grožđa (doduše poslije fermentacije), malkice mu se doda Kiseljaka, može i Knjaz, Jamnica itd... pa zar na tome cjepidlaćiti? Ja sam univerzalac!
Sve u svemu, piće za bogove.
Zdravom zdravlje, jakom snagu daje!

Marijan said...
This comment has been removed by the author.
lajka said...

Zanimljiv je pogled na BH blogove,a unutar njih i na one cekrcicke , bar one koje ja pratim . Osvrtali su se na teme koje se njih uopce ne ticu, npr. o hrvatskom jeziku i pravopisu. Sad kad se dogodilo nesto sto itekako ima utjecaja i na zivot u BH...muk.

Čole said...

Draga Lajkice, evo čestitam Hrvatima na tom ulasku u EZ, samo da znaš, nije od srca. Ne volim činiti nešto samo reda radi a ovo je ispalo baš tako. A zašto?! Šta su sve zahtijevali od Hrvata, ponižavali, jebali ih k'o sansku kozu i ne znam šta sve ne. Ma da se tamo zlato dijeli, ja bih rekao hvala vam. Da se uložilo i deseti dio truda, u onoj našoj Jugi, koliko se uložilo sada, gdje bi nam bio kraj!? Sem toga, kako da vam čestitam od srca kad ove godine neću otići na more?! A preklani sam bio sedam puta! Da čekam za pasoš k'o zadnji šugo, vala ga ja ne čekao. Da me na granici trkeljaju i ponižavaju, vala ni to. Čega nema, bez toga se može. Ne kažem, biće mi veoma žao, falit će mi more, ali ako ću morati na koljena, falaaaa! A neću vala ni onim „ciganima“ dole, što trljaju ruke i čekaju k'o lešinari. Nego, faćaj se Čole Sumbulovca, neće ni ovo trajati do vijeka. U nedelju dolazi jaran iz Njemačke da okrenemo janje. E što će ga neko okrenuti u EZ, malo morgen!
Danas će mi navratiti rođak sa porodicom iz Kanade. Ne znam kakvi su mu planovi, možda se i sutra okrene nešto?! Da ne bude previše u tri dana?! Ko će navuć toliki ćumur, ccccssss?!

Dobro nam došla teta R. Potrefi i ti nekako! Pomogli sokovi na prirodnoj bazi. Ima li kakav napitak od koga sike stoje uspravno, pita Rajska? Može i od sintetike, ccccssss!

lajka said...

@ Cole
Volim ja tvoju iskrenost, od nje glava ne boli.
Nego sto su ti cice na pameti ? ccccc

rajska said...

Čolek tebi se nešt u glavi izmješalo...mislio si valjda pitat za sebe , dal ima nešto što pomaže da stoji uspravno...
Kombinacija dobrih gena, joge i prehrane i naravno zdravo stanje duše., meni to ne treba..prema tome pazi što govoriš..
Ma ja ću te pozvat na more, prešvercat ćemo te u koferu..imam onaj veliki, valjda ćeš stat...ako nećemo uspijeti zatvorit kofer ovaj moj će skočit par puta po njemu..hehe
E ,a ovo si dobro rekao..da su nas jeb.. sve te godine to je istina ali neka...takva nam je karma kao narodu..

Čole said...

Guze i cice se ovih toplih dana na ulicama nude kao na tacni. A u vrijeme one moje tužne mladosti, zašnjirane do vrata. Lakše bilo iskopat opal u onom Mickovom rudniku, nego doć do koke! Napokon si shvatila da je sav fol u genetici!
Moj djed je karao i u ranim osamdesetim, i to još babu, ccccssss!
Šta bi tek radio ovim putericama! Da nisam 'vako probirljiv, bio bih pljunuti djed, ccccssss!
Što ti je genetika.

dalibor bilic said...

Ne samo da je ,,karo,, u osamdesetim nego se penjo i na ,,Dud,, u devedesetim.
Genetika.

Anonymous said...

Sto onaj CG starac rece na najlon plazi u Lepoti Poroka: eh, s kakvim sam medjedom ja zivot proveo...

Micko said...

Cole je skonto sta Rajska radi kad hoda na glavi.Onda se cice vrate u onaj polozaj kao prije 20 godina i guza se malo vrati gore,a ona se onda slika i okrene sliku naopako i posalje mu.Zato on meni kaze "Vidi sto nam je djeva kao netaknuta".Ja sam to davno skonto,ali u njega su oci nakrivo pa mu se ucinilo da je slikana u pravom polozaju na nogama.E moj Colek,tebi se svaka moze prodat pod novu,pa cak i tetka Ravijojla samo nek se natakne na glavu.

Spremam se veceras za let kuci.Tesko mi je rastat se sa Zu,ali mora se u nove radne pobjede.Obecao sam da cu kod mene na farmi pocet jasit konje i vjezbat one vjestine pa ce me ona proglasit za svoga kana.Mozes zamislit Micko Kan.Sreca pa imam one male ponije pa i ako padnem nije sa visoka.Mozda je najbolje pocet na magarcu ako htio slusat.Vidjet cu ja to i razradit taktiku.

Zvala me stra moja u gluho doba noci i fali se kako joj je Pama renovirala stan i kupila novi namjestaj pa me pita odakle joj tolike pare i znam li ja za to.Rekao sam da ja nista ne znam,a ona pocela sapatom pricat kako ce me raskucit kurva,i kako je platila najskuplje majstore i kupila sve kozne kauce i fotelje i neki stol od bambusova drveta pa cak i parkete od bambusa.Ja se poceo smijat,a stara opet napomenu kako ce me kurva raskucit i kako je najbolje da ja odem tamo i zivim s njom,a Pamu da ostavim.Onda sam joj rekao da je to Pama renovirala jer vjerovatno ona misli ostat s njom zivit i da je pazi,a stara planula ko bomba.Koji ce mi ona kurac,samo trosi na gluposti,njoj narodna banka Hrvatske nije dosta.Nego ostavi je i dodji vamo svojoj materi.Onda ja rekoh kako je 3 sat poslije ponoci i da mi se spava,a ona upita zar nije kod nas jutro,pa ja rekoh da sam u Hong Kongu,a ona ko navjena.Jebo te bog i tebe i Kongo.Kud ces u tu crnu zemlju koji djavo ti neda mira.Kazu da tamo crnci ubijaju sve bjelce.Jadna sam ti ja s tobom.
Nisam htio objasnjavat nista nego se iskljucio.Sta imam objasnjavat zeni od 80 godina gdje je Kongo,a gdje je Hong Kong.
Danas zovnem Pamu i pitam je kako ide poso.Prica kako joj je stara rekla da je rastrosna kurva i da ce joj sina upropastit,jer on jadan nezna koliko ona para trosi,pa nije ih mogla na njoj zaradit.Onda je Pama rekla kako je sretna sto je svoju mater sahranila,a stara joj rekla da nece nju lako zakopat i da ce prije nju djava odnijet.
Nakon par rakija loza sve bude u ljubavi.
Znao sam ja da ce njih dvije za vratove,ali cjeli zivit je tako i na kraju opet sve u redu.Ko je jos naso snahu i svekrvu da se vole ja cu ga debelo castit.
Eto malo da vas zabavim pa cu se javit sutra kad kuci dodjem.Sad odo polako na aerodrom jer smo maloj Kimi obecali da cemo s njom na veceru prije leta.Volim tu malu Kimi ko sestru.

Pozdrav od Micka Kana.Mislite vi sta hocete,ali ja sam Kan.Jel se ovo kan pise velikim ili malim slovom,vidi urednice u tvojoj citanki.

Anonymous said...

Ribaru, ribaru, c,c,c,c,
ja sam tu odavno, samo ne citas.

Nisu ovdje 'comments off' kao kod komsije.

Usput, pozdravi svim koji su komentirali kod komssije, imalo se ssta proccitati, a i naucciti ;)
---
Izvadi novu LK, sa chipom, pa ne moras vaditi pasos
(a ja jos mislila da Te zovem u goste, ali bez pasosa ne moze, mislim Hrv.
Najbolje je sjediti na 2 stolice, a moze i tri, jedna na drugoj ;) )

Svima saljem poluoblacne pozdrave,
a ono vjezbanje na glavi mi nekako ne ide, radije cu zategnuti oko uha, onim najtanjim silkom ;)

Feniks

Anonymous said...

Izgleda da u RS-u sve fercera bolje nego u Fed.;
Od licnih karata, pasosa, autobuskih linija, pita i pitica...

A jeste im dobra kafa na 14 spratu, i usluga odlicna...a tek vidik ;)

Feniks

Anonymous said...

Izgleda da u RS-u sve fercera bolje nego u Fed.;
Od licnih karata, pasosa, autobuskih linija, pita i pitica...

A jeste im dobra kafa na 14 spratu, i usluga odlicna...a tek vidik ;)

Feniks

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...