Wednesday, January 15, 2014

Sport

Ne gledam bas ,,Australian open,,procitam rezultate.Mozda pogledam finale  nadal-dzokovic  u kojem ce  Dzokovic pobjediti i to je sve.Novo na teniskim terenima je da vise nema iznenadjenja,ko recimo da 150. igrac sa  liste pobjedi nekog od prvih 10.Nismo dugo o sportu.

Junak mjeseca je svakako Denis Rodman koji svaki put kad mu nestane love za   ,,bolje droge,, pravac koreja  i onda postane tema dana bolesnog americkog entertajmenta .Sta se moze  ocekivat od budale ,kakav je Rodman ,kad mu novinar  podmetne mikrofon ispred nosa.Da kaze nesto pametno.Aha.Cudno u svemu tome je koliko mediskog prostora  dobija  ovaj ,,lakrdijas,,,valjda u nedostatku  boljih tema.

Kad smo vec kod kosarke da kazem koju i o NBA,nekad naj boljoj  kosarkaskoj ligi na Svijetu.Danas  niko vise ovde ne igra pravu kosarku  i gledamo lijene ,bez talenta  i stare igrace.Po lige trenutno ima vise od 50 godina  i igraju jos ,ne zato sto vole ,nego zbog toga sto ih jos neko placa i gleda.Eto juce je predsednik Obama primio u Bijeloj  Kuci igrace Majami Hita,predvodjene  labronom jemsom,jednim od krivaca  za opsti sunovrat igre pod kosevima ,gdje  caruje snaga  i gdje nestaje  ono ,sto je ovu igru  izdvajalo od ostali -leprsavast i kreativnost.,,James sa loptom, i dalje  james sa loptom ,zalijece se  probija ,razbija i kos,, i jos  slobodno bacanje,,ovo sto igra labron james  je nesto izmedju  Bodi  bildinga,americkog fudbala,bacanja kamena sa ramena  i onih sto ,,vuku  autobuse,,

Moj tim ,,orlando magic  je teenutno  po kvalitetu ravan  sedmoplasiranom  timu  druge  slovenacke lige.Ulaznica za magic kosta 3 Dolara ,stim da je ukl;jucena i vecera i boca Don Pinjerona a svaki onaj sto kupi kartu dobija i  besplatno kruz  od 7 dana  za Havaje.

Za 20 dana je Olimpijada.kako koja.Pa ona zimska u Rusiji.A ta jel.ja ta,sta joj fali.ma nista osim sto je ,,zimska,i sto je u Rusiji .,Nisam bas veliki  ,,navijac,, zimskih sportova  i ljubitelj  ..bijelih olimpijada,, i ako ima i jedna da je bila dobra i da je valjala ,onda je to sarajevska ,ali samo iz razloga sto se  odrzala u Sarajevu.Ostale na nivou interesovanja  ,balkanskog prvenstva u atletici  za juniore.

Citam da se igra i evropsko prvenstvo u rukometu.taj sport nisam gledo jedno 25 godina i jedino sto me zanima je ;,,Igra li se jos rukama,

od velikih sportskih dogadjaja valja najavit ,,Super bol,, 2, februara.To je finalna utakmica americkog fudbala,a u poluvremenu pjeva Bruno mars  i sigurno ce pjevat onu pjesmu ,,Kad je onaj njegov pleso  ,al sa  drugim covjekom,,mislim nije snjim.u ovom trenutku bar jedno 400 miliona amerikanaca  ceka  2, Februar ko ,,ozeblo sunce,, da se najede ,,chicken wingsa,, i napije  Bad lajt pive a da im Bruno  pjeva ,,Hi is dansing with another man,

A omalo da ne zaboravim  a interesantno je .u australiji igrali  dzumbur-bosna i Dodig-hrvatska i dzumbur pobjedio ,zbog toga sto je ovaj rodjak predsednika  srbije u bosni milorada ,odustao.udarilo mu sunce u glavu,zato sto nije pravi Bosanac .Mozda od ovog mladog  Damira dzumbura i bude nesto ,ali pod uslovom da se drzi jako daleko od Sarajeva. Da ne ,,ograjse,,Ko kaze nema sporta na ovoj stranici.   

                                                        Or

      Gledam svaki dan  Australia open.Atomski tenis.Draz ovog sporta je  u tome ,sto svak moze pobijediti svakoga.U finale ce naj bolji i naj spremniji i ako ima neku manu ovaj turnir,to je  velika vrucina,ali bez ,,znoja,, nema ni velikih para.

Sportska licnost mjeseca je  ,,nestasni,, Denis Rodman ,Sjecamo ga se po njegovim nebeskim skokovima i boji kose .I danas igra ko nekad ,ali samo u sluzbi mira i kad treba.Trenutno je Denis u Koreji  i uci mlade koreance  tajnama  igre pod obrucima.

NBA je naj bolja liga  na Svijetu.Kosarkaska igra je u fazi u kojoj do sada nikad nije bila.Rapsodija  na parketima.Koliko je kosarka vazna i znacajna ,svijedoci i to da je predsednik Obama primio igrace Miami Hita ,predvodjene  naj boljim kosarkasem u istoriji ove igre Labron Jamesom koji je za 3 koplja u svemu nadmasio  sve one  za koje se mislio da su  naj bolji i da nikad nece biti ,,igre,, kao sto su je oni igrali.

Tim  Orlando  magica je u maloj krizi izazvanoj  objektivnim okolnostima ,ali ima veliki potencijal i strlpljivu publiku ,koja do zadnjeg  mjesta  puni  u svakoj utalkmici Orlando  arenu.

Za  dvadesetak dana pocinje Zimska Olimpijada u Sociju,naj veci i naj vazniji sportski dogadjaj godine.Oci svih onih koji vole sport  ce biti uperene  u Rusiju,koja ce sigurno opravdati ulogu  domacina  zimskih olimpiskih igara ,koje po kvalitetu nisu nista manje vrijedne od onih ljetnih.

Kad smo vec kod sportova na snijegu i oko njega ,nikad nije na odmet napomenuti da se naj bolja  zimska olimpiajada  odrzala u Sarajevu ,84. godine ,nakon cega je taj grad postao  Svijetski centar  zimskog turizma.U periodu od 84, do 92.  izgradjeno je na desetine hiljada hotela ,skijaskih staza  i svih drugih pratecih objekata ,sto je drzavi donijelo  laskavu titulu  ,,Bosanskog ekonomskog cuda,, koje je pravi ,,Bum,,  napravilo 92. Godine.bruto nacionalni dohodak  vrijednih i  pametnih Bosanaca je danas na nivou Japana ,a valja napomenuti i da je 93, godine Bosna  u Svemir lansirala svoj prvi telekomikacioni satelit pod imenom ,,Ugursuz-1,,

Da se malo vratimo na razloge  bosanskog  cuda.Naj veci  ,,turizam ,, konkurenti ,Bosne  u to vrijeme su  bili ;Austrija  koja je zaratila sa Svajcarskom ,Njemacka koja je zaratila sa  Holandijom i  Norveska koja je u tom periodu ratovala sa Svedskom  i dok su budale ratovale ,pametni iskoristili priliku  i sve pokupili sto se pokupit moze ,pa se sad  svi ovi nabrojani pitaju kako je to moguce da na bosanskim planinama  u sredini mjeseca Augusta  ima po 2 metra snijega.Tajna gospodo ,tajna. i bolje bi vam bilo da se mALO  zabrinete ,sto vam iz  krompira vire ljudski nokti ,sto vam djeca ne mogu trcati  ,od mina, cvijetnim livadama ,sto vam je svaki  drugi stanovnik ratni   zlocinac ,nego da se pitate odkud to Bosancima  3 metra snijega u sred mjeseca Augusta. Rad ,red i disciplina ,draga gospodo i naravno  pamet.

Drugog februara je super bol.Amerikanci ce  uzivati u igri ,cikn wingsima  i Bud light pivu ,a u poluvremenu ce pjevat Bruno Mars     ,onu svoju  naj bolju ,,Sto mu je zao sto ona sad plese sa drugim covjekom

I na kraju ,a umalo da  ne zaboravim ,,u Sarajevu  u mjesecu Aprilu pocinje ,,Bosnia open,, na terenima  pored staze za formulu jedan.ovo je jedan od  onih  teniskih turnira ,sto ih zovu  ..Velikih pet,, a na kojem  su favoriti  igrci iz  bivse jugoslavije ,bar njih 20 ,a koji ,zbog poreskih olaksica ,a i  ostali,sad zive u Sarajevu.

Pojam ,,ograjsati,, je  samo dio sujete i ,sta jos ,a da .Juce je  pocela nova serija ,,American idol,,Ko kaze  deperdesija,pojma nema.                                                         

27 comments:

Margot said...

Ako je prosli post imao naslov poezija,onda i ovaj moze imati sport

Marijan said...

Eeee, *ebiga!
Kaže se za ljude koji zalaze u godine:
''Što stariji to bolji - kao staro vino''!
Baš si postao namčorast, i u sportu je već svaki klinac počeo da ti smeta... naročito u zimskim...
A zimski su najbolji. Ja u njima najviše uživam. Evo jedan primjer: Vani minusi, naštelim se pred TV, normalno pripremim neku zanimaciju, recimo grickalice, može i štogod za popiti, a i štogod za pregristi...
Pa onda na TV počne, recimo ono trčanje na skijama ili biatlon... te sportove, naprosto obožavam.
Kako je to samo uzbudljivo? Obavezno pogledam jesul' svi pošli, a kada je ko stigao, nema veze, i tako nikoga ne znam, a i ''naših'' tu uglavnom i nema... ako i ima to su neki autsajderi!
Umal' ne zaboravih, a tek Curling...
Pa onda prebacim na onaj Diskaveri i gledam onoga što preživljava i jede one neke baje... ili neki drugi kanal...
A vani minusi...
Vratim se ja i na one skijaše kada mi je 'vamo epp, a oni trče, trče, trče i kroz neke šume...
Bože dragi kako je to uzbudljivo, a tek kako ja u tome uživam?
Mogao bih ja još mnogo toga da napišem o ljepoti zimskih sportova, ali... nekom drugom prilikom.

Čole said...

Kad ovako deprimirano piše o sportu a bio kobajage sportaš, kako bi tek pisao o sexu?! Bacio bi nas u depresiju trajno!

Micko said...

Evooooo meeeee moji stari drugovi.Nisu Mene umorile ove moje godine,ove moje godineeeeee.Život je lijep.Dara je pilot.

Voli vas Micko ma gdje bili.

Anonymous said...

Imam utisak da je cijeli tekst napisan samo zbog zadnje recenice. Zato i spada u one losije, koji su srecom rijetki na ovoj stranici. I naj boljima se ponekad omakne.

Anonymous said...

Jos da Rajiska i Odozgo prihajaju bit ce sve k'o prije...veselo.

Marijan said...

Mick ,
Ja o zimskim sportovima, a ti prokuvao...
Nego, na čemu je to Dara pilot?

ODOZGO_77 said...

ja bih "prihvatila"
ali ne znam o cemu se radi,
"ko, kog , cemu?"

izvinite veoma sam zauzeta ovih dana
javit cu vam poslije o cemu se radi
za sada veliki pozdrav sa sjevernog pola

Meho Mekinro said...

To be
Or
Not to be!
Pozdrav iz Melburna

Anonymous said...

Duhovita reakcija autora.

Anonymous said...

Majstor ostaje majstor

Čole said...

Meho, evo da se i ja pridružim čestitkama. Samo tako nastavi!

Anonymous said...

Ko je majstor, Meho ili Bilic ?

Čole said...

Ti si spomenula majstora, nisam ja. Valjda znaš na koga si mislila! Nadam se da nisi na Dalibora, ccccssss?

Anonymous said...

Meho iz Melburna?
Feniks

dalibor bilic said...

Ja mislim da se ovo ,,majstor,, odnosi na Tom Jonsa,a sto se tice ,,Mehe,, snjim sam prico jutros i dobio jedan od naj boljih komplimenata ikad upucenih na racun mog pisanja . Kaze meho.,,Kad citam jergovica ,ko da sam sve vec prije procito ili cuo .Kad citam tebe ,ko da citas mene.,,Laze Meooo.

Meho Mekinro said...

Teta R, dusom srcem i prezimenom sam u Melburnu

Čole said...

Dalibor je najbolji kad čita! Ccccc

Meho Mekinro said...

Dalibore , opet si pogresno prepiso.
"Kad citam Jergovica, stalno imam osjecaj da sam to vec procitao , a kad citam Bilica , kao da je on procitao mene ( a i ostale ). Zato i jesu na blogu.

Anonymous said...

U sridu, Meho.

Anonymous said...

Za mene je Bilic ono sto je Tarantino medju filmasima.
Obozavam Tarantina.

Anonymous said...




Film krcat rasnim epitetima, nasiljem i vulgarnostima izrazito je brzo pronašao vjerne sljedbenike i dosegao kultni status. Unatoč Tarantinovim tvrdnjama da radi 'filmove koji tjeraju ljude na prekid', Bailey je zabilježio da 'Pakleni šund' zbližava ljude. Mlada publika, intelektualni krugovi, kinofili i sineasti, svi su podlegli groznici dijaloga i nelinearne radnje filma. Za njih, kako navodi Bailey, autor je 'uhvatio duh ranih devedesetih godina prošlog stoljeća i gledatelji su ga progutali pohlepno kao da je Royale with Cheese'.

Anonymous said...

Jason Bailey potpisuje gornji tekst.

Čole said...

Dobro nam prihajal Baileyu! Da nas nisi s kim zamjenio?! Cccccsssss!

Micko said...

Sport je bio interesantan dok nije bilo stela.Sad samo ponekad gledam individulne sportove kao sto je tenis i skijanje.Pojedinac tu nece izgubit,ako mu bas mafija ne zprijeti,sto je rijetkost.Kosarku san zamrzio zbog nekog Teletovica sto ga Klix ba prati u stopu.Ne znam ni ko je ni sta je,ali vala ga je dosta ispod svake Klixove balege.Kaze moj jaran Ramiz da je zbog toga prestao jest teletinu,i samo prasetinu mlati.

Ove vrucine su kod nas uvjek u ovo doba godine i nije im se pridavala osobita vaznost dok nam nije uvedena taxa za zagrijavanje.Od Decembra do Februara uvjek je bilo oko 40 i gore i svi radili normalno kao i danas.U rudnicima u centralnom djelu je vazda 50 stepeni pa rade 10 sati dnevno i niko ne place.Kod mene u sumi je bilo 43 za Novu godinu pa nije bilo nista.Pozara nema koji nije podmetnut.Za njih je zaduzena tinejdjerska generacija izmedju 12 i 17 godina starosti.Uvjek su otkriveni i uhapseni,ali odma pusteni jer su maloljetni.Kod mene nikad nije bilo pozara jer im nije pristupacno doc,a ima sikara koje bi bilo sevap zapalit.

Nego posto i ja imam dusu i moram malo nekad odmorit proveo sam desetak dana na jednom lijepom otoku sa mojom akanticom Darom.Niko ne zna napravit ugodjaj ko pametna zena.Po dolasku na otok otela mi telefon i predala i njen takodje na recepciju i rekla da smo sad sami.I u pravu je. Kad bolje razmislim bez one glupe elektronike stvarno smo sami.Nema zivkanja,interneta,citanja glupih novina itd.Zao mi je samo sto nisam bio s vama u kontaktu da vam pricam kako je lijepo na tom otoku.
Marijane, vozac brzog glisera se zove pilot,a onaj ko se skija iza njega zove se budala.Sad ti je jasno.Ali to ti je izazov kojem je tesko odolit.

rajskadjevo said...

Čekaj malo ženi se nisi javljao desetak dana??????? Pa kako si to uspio..??
Pa ti si bolji od onog iluzionista Davida Copperfielda ...

Anonymous said...

Ma laze ko minhauzen. Ili mu se zena handri sa mladjarijom tvdih obrezanih kita pa joj se sveti.

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...