Wednesday, January 29, 2014

Star

Danas sam u ,,gostima,, imo covjeka o kojem je ,do prije neki mjesec pricala cijela Amerika.Sad vise nije u  zizi interesovanja i nije tako ,,popularan,, ,mada je i dalje  zanimljiv.Za nekoliko mjeseci ,svi ce ga zaboraviti.Skoro svi.

Koontakt je bio vise nego poslovan.Hvala i dovidjenja.

Ovo ,je zapravo povod ,da se prisjetim ,susreta ,sa ,,poznatim Amerikancima,ljudima  iz svijeta nedodirljivog za obicnog covjeka .gdje jos  Amerika cini cuda ,te sve one ,koje iz bilo kojeg razloga izbace mediji,prihvataju  ko na pola puta ,bozanstva.

Mislim da je to bilo 96..Sticajem nekih okolnosti sam se nasao  na istom mjestu ,gdje je glavni gost bio Scot O Gredi, kontam da se tako zvao,,kapetan F 16 ,kojeg su oborili  Srbi ,a kojeg su kasnije pokupili  Marinci ,nakon cega je po ovom dogadjaju snimljen i film ,,Bihajnd enemi lajns,,Imao sam tu ,,privilegiju,, da sam sa  kapetanom  O gredijem ,progovorio par minuta.On je bio u fazui popularnosti,dabvanja intervuja ,pisanja knjige  i ostalog sto nosi pare ,a ja u fazi  spoznaje vlastite gluposti  i jedna od razlika medju nama  je bila  ta sto je on  svoje znao unovciti ,a ja  svoje ,kukati.Danas  kapetan Scot ,sigurno uziva plodove svoje popularnosti.sa debelim bankovnim racunom,a oborili ga ,,samo,, Srbi ,a mene povalise i ,,oni,, i Muslimani i Hrvati ,pa ni Centa.

Onda Dizni.Kaze mi menadjer  jednog jutra ,danas je poseban  dan za tebe.izabran si da cistis sobu  u kojoj su clanovi grupe ,,Flidful mac,,Gleda  covjek moju reakciju.Mozda je ocekivao da vrisnem ,skocim ,rezem vene  ili nesto slicno.Idem  prema toj  famoznoj sobi u pratnji  menadjera ,njegovog menadjera , zamjenika direktora hotela i  direktora.Svi sakriveni iza coska cekaju  sta ce se desiti.Kucam na vrata.Poslije nekoliko pokusaja ,promalja se nakav  ,,duh,,  duge kose ,gleda u mene blijedo  i kad je  svatio ko sam kaze ,da mu samo dam ciste peskire i da  servis ne treba.Koje je to bilo razocarenje za one iza ,,coska,,Dam peskire  i cekam .Covjek kaze hvala i zatvori vrata pred nosom.

Poslije nekoliko mjeseci dobijam novu priliku.Cistim sobu  Vebnese Vilijams,Mis Amerike ,pjevacice i glumice.Venesa sa mamom ,bez tjelohranitelja.Rano jutro ,al vec  ,,sok,,na stolu.Pun sto  kaseta i Cdijova.Vidim da im bas i ne prija moje prisustvo ,pa pokusavam biti brz.Pomaze mi  venesina mama.Gotovo za 3 minuta.Dobijam i baksis od 20 Dolara.Kod onog ,,supka,, iz Flidful i Meka ni Dolara.

Onda sam se poceo baviti  biznisom u kojem sam i danas.Od onih poznatih ,dolazio mi je  mister Dzon ,naj popuilarniji tv komentator  americkog koledj fudbala.Ulazio je   tako  sto je novinama pokrivo lice i obavezno sjedao u cosak ,okrenut ledjima ostalim ,ali dzabe ,vec u slijedecih  deset minuta ,gosti nisu  vise jeli ,nego  gledali u njegovom pravcu.Jednom me pitao ,kako to ,da ga ja nikad nista nisam pitao u fudbalu.Rekao sam mu  da je to iz razloga ,sto onaj fudbal, koji ja gledam on  ne poznaje ,a ovaj sto on  prenosi ,mene ne zanima.

Danas mi je u gostima bio covjek ,kojeg pozna cijela Amerika,odnosno skoro cijela ,.Pitao me koliko je duzan,odnosno trazio racun.Dvadeset  dva Dolara plus tax. i ostavio  obaveznih 20 posto ,,tipa,,

30 comments:

Anonymous said...

Onaj Cimerman sto je skantao onog malog nenaoruzanog crnca s bombonama u dzepu?

Anonymous said...

ko je to nenaoruzan u Americi?

Vrijedi nepoznavanje; dobijes baksis.

(kako bi nasi detektivi rekli: vidimo se - ne poznamo se, nema pozdravljanja, osmijeha i slicno)

Anonymous said...

momcilo krajisnik ti bio?

dalibor bilic said...

Od danas nesto novo.

,,Zabranjujem glupe komentare,,Ok.

dalibor bilic said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ne razlikujemo se mi puno od Amera. Dva su razloga sto se ponasamo diskretnije. Prvi je nas odgoj; ne buljiti i ne pokazivati prstom ni na koga. Drugi je; sta je on, koja faca da bi bio nteresantan ? A onda se ispod oka mjerka, jer zvjezde ipak sjaje.

Čole said...

Hvala Dalibore što nas spasi napasti. Mogao si ovo i ranije uraditi. A hoćeš li Rajskoj koji put progledati kroz prste, cccccsssss?!

dalibor bilic said...

Za Rajsku ne znam ali tebi svakako hocu.

rajska said...

Naravno da ne znaš, odnosno priznaj nisi se snašao u razmišljanju, jer ja ne pišem glupe komentare csss..

Čole said...

Od vajkada su se u haremima za ženskice brinuli isključivo evnusi, iz razumljivog razloga.
Iz istog razumljivog razloga je i menadžer hotela izabrao Dalibora da čisti Vanesinu sobu.
Ali zašto ga je odredio da čisti i sobu poznatih pedera grupe „Flidful mac“?
Zašto ga peder duge kose nije pustio da uđe u sobu? Zašto je dotični uzeo peškir sa dva prsta? Odgovori na ta pitanja se sami nameću.

Anonymous said...

Mozda ne bi trebalo brisati glupe komentare, nego na kraju mjeseca birati naj gluplji.

rajska djevo said...

Čolek, šta si navalio na osobe homoseksualnih sklonosti? Meni se čini da ti imaš nekih nerazrješenih karmičkih odnosa iz prošlog života s takovim osobama.,..csss..Treba raditi na tome da se to otpusti.,,

dalibor bilic said...

Hm ,ova teorija sa ,,evnuhom,, nije za odbaciti ,al ova sa nerasciscebim racunima iz proslog zivota ,,puca.. od istine.

Čole said...

Rajska, ja se za tebe zauzimam a ti meni tako! Pa da je i bilo nešto u onom životu, valjda je nastupila zastara, cccsss! Sem toga, da mrzim pedere, kao što mi podmećeš, ne bih bio na ovom blogu! Cccccssss...

Marijan said...

*ebo ti te svoje goste... i ne progovoriš sa njima kako treba? Kada kod mene navrati moj jaran Meša, a zna ga sva moja raja, nema te sile da ga se mogu kotarisati dok u kući ima i poslednja kap alkohola... a ni to nije neki razlog za razlaz jer imamo dežurni market koji radi od 00-24h... Sva sreća ne navraća tako ćesto!
---
Lahko je vama, a ja dane i dane provodim u hramu Presvete Bogorodice...

Meho Mekinro said...

Pitam ja zenu , jadan dan na plazi, "jeko noo" sto mi mase.Kaze mi zena , nije " jeko noo" nego Joko Ono sa sinom, mora da te zamijenila sa nekim.
Zamjenila? E sad vi meni recite ko je poznatiji, Joko Ono ili Mekinro?
A ja sam samo pomislio , kus na me, takva suha i bez guzova.

Čole said...

Zamijenila te sa sladoleddžijom!

Čole said...

Anonimus je predložio da se ne brišu glupi komentari, ali da se na kraju izabere najgluplji. Ideja mi se dopala uz malu nadopunu, da se njegovi komentari izuzmu iz konkurencije u cilju ravnopravnijeg nadmentanja. Jer dosadašnji komentari govore da je on sa svojim toliko odmakao da ga niko ne bi mogao prestići. Razmišljao sam da i Rajsku izuzmemo iz konkurencije ali se njoj ipak ponekad omakne po koji normalan komentar. A pošto je Dalibor blog uveo u grunt, i njega treba izuzeti.

Anonymous said...

Ovo je fantasticno, kad sam pod nickom prihvatljivo sam celjade, da ne kazem da je bilo i komplimenata. Kad sam anonimus onda mi nema ravnog u gluposti. Dvolicnost, neiskrenost... ? cccccccccccccccc

Čole said...

Ko ti je rekao da si glup? Potpisao se ti 'vako ili 'nako, komentari su ti katastrofa. Bar za sada. Družeći se s nama, možda dobiješ inspiraciju ali do sada se to još nije dogodilo. Neću da te obeshrabrim, dapače, stalo mi je da podigneš nivo do podnošljivog, jer će u protivnom svi biti na gubitku. Kad pročitam neinventivan komentar izgubim svaku volju da se javim. Nesreća je u tome što to isto i drugi doživljavaju. Posebno to pogađa inventivne osobe. Koliko je vremena prošlo a da se Odozdo 77 nije javila?! A ti sad razmišljaj šta je tome uzrok?
Ti mi priši neiskrenost a kud ćeš iskrenije od ovoga?! Ne sjećam se da sam ti ikad udijelio kompliment, podsjeti me. Moguće da sam bio pijan ali toliko, sigurno nisam.
Nisam ni malo uživao pišući ovaj komentar ali si me bukvalno prisilio na to, tako da me savjest ni malo ne peče.

ODOZGO_77 said...

Hello, da se i ja javima (-:

Pravo da vam priznam kad sve vase komentare procitam ja ostanem bez texta.

Veliki pozdrav cijeloj ekipi, podpisanima i "amonimnima"

p.s.
sala, nisu vasi komentari razlog sto se ne javljam, previse mi se stvari desava u zivotu i jednostavno nemam vremena za...

Anonymous said...

Ima istine u tvojoj tvrdnji o neinventivnosti, dok ti je zakljucak da se pod krinkom krije samo jedna osoba.

Čole said...

Tu te čekam Anonimus. Upravo u tome i jest kvaka, nepotpišeš se da bi mogao nekog drugog okriviti za neuspio komentar. Jako „inteligentno“! Uostalom, nema potrebe da se potpisuješ, tvoji komentari su itekako „potpisani“. Vidiš, više me ne ljuti kad se ne potpišeš jer sada znam o kome se radi. A Jedino ćeš sad imati malo problema jer Dalibor neće puštati većinu tvojih komentara. Morat ćeš se potruditi da ti komentari ne budu ono baš skroz glupi, na šta smo se već navikli. A to sa podmetanjem kukavičijeg jajeta u „drugo gnijezdo“, ne da je glupo, nego i bezobrazno.

Što nam ovo nema tete R.?! Da i njen komentar nije zaglavio sa onim Anonimusovim, pa se učiteljica uvrijedila?! Ćoek nije skont'o šta je pjesnik htio reći, pa ti komentar smjestio u recikle bine. Koliko sam te puta upozoravao da spustiš nivo, da i mi prosječni možemo skontat šta si htjela reći a ti nećeš pa nećeš. I sad ti Dalibor kriv. Fališ mi k'o piva!

Anonymous said...

"..nepotpises se da bi mogao nekog drugog okriviti za neuspio komentar."
Razocarao si me s takvim nacinom razmisljanja.

rajska said...

Čolek ja nemam pametnog komentara jer nema ozbiljne rasprave..tolko se stvari dešava na ovim područjima a niko da komentira..nikome se vjerojatno niti neda ...najsmješnije mi je dok neko napiše da nema vremena..( sorry odozdo ali) bolje da se napiše iskreno - nema se inspiracije ili volje,,ili smo jednostavno svi siti svega ovoga sranja što se dešava na kugli zemaljskoj pa više niko niti ne reagira...
Inače u karmičkoj dijagnostici nema zastare ...samo za tvoje znanje..csss

Anonymous said...

c,c,c,c
nema komentara,nema seksa kod Ribara...sjecate se ssta je napisao prije?
Voli covo na prirodan naccin, bez tableta, fatati ribe, pa hop, na gradele.

Sad ce opet kazti da ne razumije ssta mu rekoh issaretom, i to anonimno.

Mi ovdje slavimo kinesku novu godinu, pa smo malo zauzeti slavljem.
Godina Konja, i to drvenog, a usput i zelenog.
Konj Zelenko rosnu travu pase.

Čole said...

Rajska dušo, kako nema zastare?! Ako sam u onom životu bio cuko, to znači po tvome da sam i danas cuko! OK, narav je možda ista ali sve drugo je sasvim drugačije.
Nego me boli što sam razočarao anonimusa. Razmišljam kako da se izvadim. Imaš li ti kakvu ideju? Kada bi on meni objasnio zašto se potpisuje kao anonimus,možda bi mi sinula kakva ideja. Ovako, ne znam šta da radim.Pokušavam ga shvatiti ali mi ne ide, jebajiga.

E nek' si odbrusila onoj Odozdo77 što nije iskrena. Sve joj je preče od bloga, i djeca i muž i kuća i zimnica a neće da prizna. Blog joj dođe ko cigara poslije sexa. A što je odavno nema, sami zaključite.

ODOZGO_77 said...

hahaha
bas neka mi je odbrusila
to sam i zasluzila [bas si me nasmijao]

pozdrav ekipi

rajska said...

Čolek,

ako nisi sad cuko ( mada to ne ide tako kako ti misliš..) to ne znači da ti je nastupila zastara nego da si bio dobar cuko...hehe...vau vau.
Odozgo priznajem samo ako joj je sex preći od bloga, a ovo ostalo hm hm...ne priznajemo!!!!!!!!!

ODOZGO_77 said...

@ Rajska,
bas me citas ko bukvar
da, priznajem sex je u pitanju !!!!
nadam se da mi je sad oprosteno
i da me primate nazad
Od sada pa u buduce ako me nema
onda znate pravi razlog
veliki pozdrav

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...