Monday, February 29, 2016

Mad Max

Bravo za Oskara.Jedino je jos ,,njemu,, uspojelo ,da sa teme dana ,bar na trenutak skine Donalda Trampa ,da se ljudi malo odmore.od onog Trrrr Trrrrrrr.

Ok i sta mislite.Me ne o Trampu nego Oskaru.Evo sta ja kontam.

Kad  bijeli covjek pravi sale na racun crnog i obratno  to se zove  rasizam ,a kad  i jedan i drugi prave sale na svoj  racun ,to je komedija.Solidno    za pocetak  a slijedeca faza su sale  u kojima niko nece vidjeti boju ,nego  osmijeh.Dobra je to formula i za nacionalizam.

Cini mi se da su  clanovi americke filmske akademije poceli  kalkulisati vise nego sto je to uobicajno.Prate ,,igru,, osluskuju  reagovanja ,prije odluke i na kraju se i prilagode onome sto vecina  vidi.Primjera radi ,Leonardo Di Caprio  je bio toliko  napucan  od strane medija ,da  bi bilo pravo cudo da nije dobio Oskara za najbolju musku ulogu i da ,,Revenant,,,, nije uzeo  Oskara za  najboljeg rezisera-Alejjandro Gonzales , ,sto ga je vjerovatno kostalo  i izbora najboljeg  filma  i ako ima neko iznenadjenje onda je to da je za  film godine proglasen ,,Spotlight,,,

Ne volim  filmove tipa Mad Maxsa.Mucim se  pred ekranom,Za mene je film i dalje zabava ,opustanje ,relaksacija .Zajebo sam se pa  gledo ,,Room,,Dobar film  ko voli da se ,,pati,, iz kojeg je glavna uloga -zenska Brie Larson ,,pokupila  nagradu.

Cak 6 oskara je uzo Mad Max.Dobro  niso to oni    najvazniji ,al  Oskaru se ne gleda u rep  i ko jos pita ,za koju kategoriju  ga je neko dobio ,nego je Oskar sam po sebi  kategorija i Oskar.

Ja sam malo glup ,pa ne svatam ,sta je organizator  mislio i koja mu je poenta bila sa  americkim  podpredsednikom Bidenom ,kao  najavljivacem  i to jos Lejdi Gage,al vjerovatno ima nesto.

Madjari i dalje nemaju  mora ,al imaju ,sad, dva oskara.Malo previse za zemlju ,,bez mora ,,

A  kake su samo haljine bile.Wau .Meni se najvise svidjaju one  sa  deklteom do pupka ,ko vidis  sise ,a ne vidis  i bez grudnjaka .Koliko se ja razumijem u sise ,grudnjaci se jos  jedino nose  po  kuci.

Eto  tko je bilo ,u najkracem.Niste gledali .Nema veze ,niste puno propustili,Bice Oskar i  dogodine.

6 comments:

Anonymous said...

Ja sam u Sydneyu dugo imao stan u zgradi koja se zvala Oscar on Hollywood pa sam valjda zbog toga zadnjih 7-8 godina postao pomni pratilac dodjela ove nagrade. Kao I cesto dosad, ukljucujuci I Danisov film ima politike, pogotovo za glavne dodjele, ali za najbolji film Spotlight su pogodili u sridu. Bio je barem dobar pravo, za dva koplja iznad konkurencije. Ruffalo je sjajno odigrao ali hajde Leo je morao politicki dobitk, a Keaton opet bio na nivou proslogodisnjeg Oskara za remek djelo Birdmana. Kazu da ce biti nominovan I sljedece godine za ulogu Raya Croca. Jedva cekam da vidim kako ce je spojiti artizanstvo i McDonalds. Mozda mi je film dobro sjeo I zbog teme jer zenini u Australiji su bojkotovali film. Navodno im neki pro-ustaski svecenik rekao da je film antikatolicki, ali Hollywood koliko god bio komercijalizovanih uzusa (losa stvar) uvijek stoji na progresivnoj liberalnoj avangardi (dobra stvar) I redovno ide tematski principijelno protiv religijske zatucanosti.

nesloga

Anonymous said...

Oskar , i u medjuvremenu na Grcko-Makedonskoj granici...

http://www.jutarnji.hr/opci-kaos-na-granici-grcke-i-makedonije-zaroboljeno-7-000-ljudi--dio-izbjeglica-probilo-ogradu--policija-uzvratila-suzavcem---ovo-je-strasno--iduceg-mjeseca-ovdje-ce-biti-70-000-ljudi--/1530372/

Feniks

Anonymous said...

Sto Dalibor rece- jebe mi se za izbjeglice koliko i njima za mene. Treba opremiti islamiste jos bolje pa da rijese problem sa njima na licu mjesta. Pardon. Ovo je ironija. Ali ispada u biti da je tako. Oni ih tamo pobise, ovi ih vamo nece, i ispada da su ti jadnici kolaterarni visak ove Zemlje.

rajskadjevo said...

Koliko znam Vatikan se očitovao da Spotlight nije protukatolički..
Meni je povrtanik odličan za gledati, jedino sam morala žmiriti na onoj sceni s medvjedom..ono je bilo prestrašno...
Počela sam gledati i Sobu ali sam prekinula za 15 minuta...
Teško je već danas snimiti dobar film i zaintrigirati ljude da ga odgledaju do kraja...siti smo već svega...

dalibor bilic said...

Rajska ima li kakav dobar novi pornic ,da si ga uspijela odgledat do kraja.Da recimo nije previse tuzan ,a da nije ni komedija ,da ne zmiris i da nije sa medvjedom i da ga crkva nije ,,ocitovala ,, ko protukatolicki ,Da nam preporucis,

rajskadjevo said...

U korizmi ne gledam porniće tako da ti sad baš ne bih znala o tome...

A i inače to ne bi sigurno odgledala do kraja...a iz kojeg razloga ne moram objašnjavati ..hahahahah.......

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...