Monday, February 15, 2016

Prezident Dej

Kod nas u Americi ,svaki dan Bajram.Juce ,,Dan zaljubljenih , danas  Dan Predsednika , sutra ,dan medicinskih sestara  i tako dalje.Dobro je dok se slavi.Znaci  danas je dan Barak Obame ,a za godinu dana ,dan  Donalda Trampa .Ne rade poste ,banke,skole i  ostale drzavne institucije.Vjerovatno ne radi ni predsednik.Ko to jos radi na ,,svoj dan,,

Vidim slavi se i u Bosni.,,Dan istorije ,, ili ,,povjesti,,Urucena aplikacija za  clanstvo u Evropi.Opa ,Sve se nema a urucuju aplikacije.

Evropa ce rasirenih ruku  docekat Bosnu.Samo joj je to falilo da bi bila  ona prava ,,Stara dama,, Bez Bosne  je dama ,al  ko bez sesira Kakva je to dama bez sesira,Nikakva,.Znaci Bosna je taj  sesir sa  cvijetom.Lijepo  i romanticno.

Gospoda iz Evrope kazu da je Bosna  dozivjela ,,inpresivan ,, napredak ,sto naravno ne vide  dezurni ,,dusmani, i domaci izdajnici ,ali vide oni ,sto trebaju da vide.

Ok napredak,Bosna i Hercegovina je mlada drzava ,tek koju godinu starija od  dvadeset i kad je postala i kad je priznata ,odprilike je bila na nivou dvije hiljade godina starom  u onom dobu ,sto se ,,kameno,, zvalo,gdje nisu postojali bilo koji zakoni,norme i pravila  ,nego  samo jedan  odrzati se i prezivjeti  i kad je bilo normalno  u tu svrhu ,da ubijes ,ukrades ,silujes ,da  to nebi tebi uradili,jer ako ti to danas ne uradis nekome  ,uradice to tebi neko  sutra.Znaci bilo je  jako tesko ,ali se ustrajalo  i Bosna je  inpresivno napredovala.Tacno.Danas,ako izuzmemo,kriminal,korupciju ,nacionalizam ,ljudi zive mirno i skoro lagodno.Ne kolju  komsije,po  avlijama ,ne kradu njihovu imovinu ,ne siluju  i to je taj inpresivni napredak o kome prica Evropa ,a kojeg domaci  ,,dusmani,,  ne vide .

Evropa ce rasirenih ruku  i sa vrecama  para  docekat Bosnu.Braco  dodjite da vas  zagrlimo,Zagrabie koliko hocete ,ne morate ni vratiti .Sto je nase , koda je i vase.

Znaci nema drzave koja je  vise  napredovala u zadnjih dvadesetak godina od  Bosne.Impresivno.Od koljaca ,ubica ,siledjija ,za samo 20 godina  ,u cekaonici za Evropu.Hm ,mozda je mali problem ta ,,cekaonica,,Sjedis i cekas a  ,,vozovi,, prolaze .

U Americi je danas Prezident Dej ,u Bosni ,,Inpresiv ,, Dej.Kad  je ,,dernek,,  nek  i ,,hala,, gori,Inpresivno,naravno,

5 comments:

Anonymous said...

i zato pijme ga, pijme ga...jer kad dodje EU nema visse peccenja rakije u dvorisstu.

Pozdrav, Feniks

Anonymous said...

Sta fali EU? Jebo uniju koja Bosne nejma.

Anonymous said...

Joj šege, mešćini da se i Dalibor poćeo potpisivat sa Anonimous?! Ovi komentari su nekako u njegovom stilu. Ma nema veze kako se ko potpisuje, kad se odma vidi ćiji je ćiji komentar. A što se tiće pisanja, dobro je Udineze zapazio, da je kvalitet prića, naglavaćke proporcionalan broju prića, ha,ha,ha... Izgleda da se dedina lova istanjila, pa Udineze opet poćeo ćitat blog.

Micko said...

Bosna je bila u Eurpi do devedesetih,a onda otišla na bliski istok.Arapi i Turci sve kupili pa Bosna skontala da je prevarena i ponova bi u Evropu.Možda će moć sa Turskom i Saudiskom arabijom u paketu.Vidjet će se.Nije Bosanskim vladarima do Evrope,nego pristupom se dobijaju fondovi koji su se ubili za pljačku.Imamo primjer braće Hrvata,a isto hoće i braća Srbi,pa braća,Crnogorci,Makedonci i svi drugi.Tu se još nešto može opeljusit i gotovo.

Orem svaki dan i nemam vremena.Sori.

rajskadjevo said...

Polako polako..kud ste vi s Bosnom u Europu..prije 2025.godine nema šanse..ha .ha..trnovit je put do unije....

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...