Sunday, February 21, 2016

Tramp ante portas

Jeste li spremni za Donalda Trampa.Jeste -niste Svejedno, ,on dolazi.Buuhahahahahaha.

Samo jos nekoliko koraka djeli Donalda Trampa da ga republikanci nominuju kao svog kandidata na  septembarskim predsednickim izborima.U stvari ,mislim da je to  gotova stvar i ako ima neka dilema ,to je na ,,koga,, ce  Tramp ,udariti ,na Hilari Klinton ,vise izvjesno ili na  Brna Sandersa,-manje vjerovatno.

Hajmo  predpostaviti ,da ce to ipak biti Hilari ,jer uz duzno postovanje prema  Sandersu ,Amerika ipak nije spremna za Socijalizam ,nesto ko recimo i  Bosna za kapitalizam.Radi se o  dugotrajnom procesu ,koji ce mozda doci ,ali ne tako brzo.

Znaci  Klinton protiv Trampa.

Najveci adut  Hilari je to sto je ,,zena,, i sto bi  trebalo biti presudno  u istoriskom procesu  demokratije ,kad bi nakon  crnog  covjeka  i zena mogla  doci na celo  Amerike ,ne samo kao politicki eksponent nego i kao ,,cif i komander,,da bi u nekom narednom ciklusu  sansu dobio i ,,homoseksualac ,al onaj zvanicni ,nakon cega se ciklus prekida  i kad   je sve moguce ,pa i to  da funkciju predsednika  preuzme Internet u nekom  izdanju.

Da vas malo podsjetim.Ne biraju ni republikanci ni demokrati  predsednika ,zato  sto ce i jedni i drugi glasati za svog ,bez obzira  ,kako se zove, nego oni  nezavisni ,sto ne pripadaju  partijama .

Za koga ce glasat  ,,nezavisni,,

Hilari Klionton ne nudi nista novo ,sto vec nije vidjeno kod  Baraka Obame,nema tu  velikih promjena ni na unutrasnjem ni na medjunarodnom planu ,sto znaci da ce ona dobiti glasove onih ,koji su zadovoljni  trenutnom situacijom ,svojom i opstom i jedino je pitanje  koliko ih ima.Generalno  ,,umjerenost,,

Ko ce glasat za Donalda Trampa.Za njega ce glasat svi bogati ili gotovo svi. zato sto zele zadrzati  i povecati svoje bogastvo,a Tramp bi im u tome morao pomoci na unutrasnjem i na vanjskom planu.To je ok.Ko ce jos glasat za Trampa.E to je najveci problem.Sirotinja.Ja ja dobro ste procitali.Sirotinja i bjeda  koja vise nije zadovoljna  sa raznim vrstama  socijalne pomoci i kojka misli da im to  normalno i pripada ,ali koja u Trampu vidi sansu ,da se iz tog polozaja i izvuce,sto naravno nikad nece biti ,ali je dovoljan mamac  da se rizikuje ,kao  socijala je tu  i ne moze biti gora ,ali da se iz nje izvuces ,bar pojedinci ,a svi vjeruju da ce to bas biti ,,on,, je veca sansa sa Trampom nego sa Kliontonkom.

Inace ovde u Orlandu je vec  pocela  predizborna ikonografija.Sve je veci broj  naliepnica na zadnjem dijelu  auta ,na kojima pise Donald Tramp ,ali kao ilustracija ovoga o cmu sam govorio ,na  ,,krsevima,, autima  starim  desetak godina ,sto je gotovo pravilo i do sad nisam  vidio ni jednu nalijepnicu sa Trampovim imenom ,na nekom  novom i skupom autu.

Znaci Tramp ima ciljnu grupu nezadovoljnih.Naj bolja i naj veca ciljna grupa u Am,erici i  bilo gdje ui Svijetu.Svi misle da zasluzuju vise i oni  sto imaju puno  i oni sto nemaju nista  a veze ih  Tramp.

Ok,  buduceg americkog predsednika  ce birati ,,nezadovoljni,,a ima li ih vise nego zadovoljnih ce pokazat rezultati ,mada se bojim ,da ce  biti ko i kod nas ,91. kad su svi bili zadovoljni i  za Antu Markovica a glasali za Donalda Trampa.

9 comments:

Anonymous said...

Tito je Bog!

Anonymous said...

a zato je rajska vjernik...

rajskadjevo said...

Mislim da je svaki komentar na ova prva dva suvišan..nemam riječi, eto...
Svi imamo svoje kriterije...

Anonymous said...

iz povjerljivih izvora cujem Seselj porucije Srbima u Americi
OBAVEZNO GLASATI ZA TRUMPA!
Sta reci na to
znaci pomoc dolazi odsvakud
Licno mislim da je DT jedan obican BULI
Ako ga Amerika izabere onda ga i zasluzuje, kao i Srbija sto je zasluzila Milosevica
koji je poceo sve probleme

ps
Rajska, za dobrim konjem [ kobilom] se prasina dize

dalibor bilic said...

E ako je iz ,,povjerljivih izvora ,, to je druga stvar ,hhha ,samo sto ima jedan mali problem.Americkog predsednika ,srecom, ne biraju ni Srbi ,ni Hrvati ,nio Bosnjaci ,ni Kubanci ,ni Kinezi ,ni mexsikanci ,nego Amerikanci,U tome je fol.

rajskadjevo said...

U današnjim društvima ideološke, nacionalne, povijesne podjele su normalna stvar..kažu da je to u tzk. demokracijama normalno ..samo su eto u Hrvatskoj postale preteške i razarajuće..ustaše, partizani, lijevica, desnica, ateisti, vjernici...homoseksualci , heteroseksualci...
Svaki normalan i moralan čovjek sigurno nije oduševljen sa današnjim pravcem u kojem to sve ide...ali treba se okrenuti budućnosti a ne prošlosti ..i zato prestanite već jednom kuknjati i spominjati druga Tita u podizati ga na u visine...
Treba se okrenuti Bogu . Bog je duša svemira i bezuvjetna ljubav...

rajska djevo said...



Treba svaki dan moliti i meditirati.........

OČE NAŠ

Tvorče sveprisutni, sveznajući, svemogući
Sveta Ljubavi
Dušo Svemira,

prihvaćam Tvoju volju
cijelim svojim bićem, tijelom, duhom i dušom.

Otkrij mi mogućnost da zaradim svoj kruh.

Daj mi snage za oprost svima.

Pomozi mi da sačuvam Ljubav
i prevaziđem ropstvo instiktima.

Pomozi mi da postavim Ljubav iznad
razuma, sposobnosti i svijesti.

Da u svim vremenima(prošlost, sadašnjost i budućnost)
i na svim nivoima(tijelo, duh i duša)
Tvoja volja uvijek bude primarna.

Neka bude volja Tvoja (amin, amen)

dalibor bilic said...

Rajska ,Mozel Cole glumit orgulje

rajskadjevo said...

Može a ti ćeš bubnjati....

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...