Thursday, February 4, 2016

Februar

Odma se  lakse dise.Dobro jest ovo ,,prestupni ,,  mjesec ,al  i takav je bolji nego regularni Januar.

Dogadjaj mjeseca ce bez sumlje bit  ,na dan 15, kad ce  Bosna i Hercegovina  uruciti aplikaciju za clanstvo  u ,,Ujedinjenoj  Evropi,,Da se razumijemo ,,,molba,,  automatski ne znaci  da ce biti i primljena ,ali ako samo nagovjestava ,da ce Bosna u nekoj  buducnosti  biti spremna ,ispostovati i neke  kriterije ,veliki je to uspjeh.Mislim jesmo tu blizu samo jos treba : Postovati ljudska prava ,suzbiti korupciju ,kriminal  i jos par  sitnica ,Bosna je na pragu Evropske zajednice i samo je  neko treba tamo ,,uvuc,,Aplikaciju ce licno  predati  Dragan Covic  u ime  hravatskog  naroda  u Bosni ,u ime  progresivne partije HDZ a u Bosni i sire a direktan tv prenos  ce vrsiti  televizija Brotnjo uz komentar  Smiljka Sagolja.Veselo ce biti  i na minderima i po ,,slavama .To vam je ljudi  nesto ,ko da konkurises  u Nasu ,za  astronauta ,a imas iskustvo  rada na telefonskoj centrali  u Lutriji Bosne i Hercegovine.

Sa srecom ,mada meni sve ovo lici vise na onu ,,Kceri dabogda se za Cara  udala ,al nam se Cigani  oko kuce motaju,,

Ovde u Americi su i visoki Bosanski zvanicnici .Premijeri  i to 2.Imaju sastanak sa vodecim ljudima Medjunarodnog  monetarnog  fonda oko novih kredita.Cuo sam da su ovi bankari ,naucili Bosanski  i Srpski jezik ,za 4 dana ,jer znaju da ni Fadil ni Zeljka nikad nece  Engleski ,al zato su vidjeni ,kako  u Washington DC ,pokusavaju preci jednu ulicu ,drzeci se za ruke.Prema nasim  saznanjima i zadnjim informacijama ,jos im nije  to poslo za rukom.A kredit.Svako   ga dobije ,znao ili ne znao  citat Engleski ,al kad  dovedes nekog da procita  to sto si i potpiso ,tad nastaje  ,,belaj,,Nikad ni Fadil ni Zeljka nisu culi za ,,sitna slova,,Oni ni  krupna ne umiju procitati.Ko se smije kladit da ni Fadil ni Zeljka  pojma nemaju u kojoj se  americkoj saveznoj drzavi nalaze .U ,,Vasingtonu,,

Napokon se i Sarajevo odlucilo obracunati sa likom i  vise djelom ,Mushana Topalovica Cace.Neko je sinoc  cnim sprejom ,prebojio  plocu sa njegovim imenom ,koja se nalazi  na  skoli  na Bistriku i napisao ,,Da ratni zlocinac nikad ne moze biti heroj,,Eto ima  i u Sarajevu ,jos hrabrih ljudi .Dobro cekali  20 godina al ima.Mozda je i to bio jedan od uslova za aplikaciju,mada sam ja cuo da je bilo incijativa da se ploca i skine ,ma ne Cacina nego ona sa njegove  desne strane ,na kojoj pise ,,Krsto Vukovic  1948-1994,

5 comments:

Marijan said...

Dobro je,već sam se prepo da ćeš i Februaru *ebat mater. Dobro de, opustite se malo, ovo je mačiji mjesec (sad je tek Mick na*ebo). Mick, samo ti prostri još tih guzova (ne svojih, kome to treba), Darinih itd. vidiš kako broj komentara skače... čak i Čole ne može a da se ne javi, ma kako se maskiro!
Nego šefe, znaš kako će ta aplikacija za ulazak BiH u EZ izgledati, otprilike ovako, kao:
Nešto ti lupa na vrata? Kontaš, ima zvono... ono opet... pa opet kontaš - možda je čorav?
Priđeš vratima, viriš kroz špijunku... ništa. Konačno se okuražiš i otvoriš vrata, kad ono; zino aligator kakog još nisi vidio!? Zalupiš mu vrata brže nego što si ih otvorio i trk po onu veliku puščetinu što sa njom Mick zecove tamani!
(Ne znam kod ovog Dalibora jesu li krokodili ili aligatori, meni je to sve isto, znam samo da se kod njih šetkaju po cesti i oko kuća ko ovi naši cuke lutalice!)
Nego, interesuje me: u toj tamo Americi, pogotovo u Australiji, za te vaše pušketine, plačate li vi puškarinu?

Anonymous said...

Marijane, no, no, we do not understand you, sorry!

Do you mean 'The Certifikat for the firearm or a handgun'?

We love you!

The Pingvin from Kanada & The Kengur from Florida

Micko said...

De se javi na engleski tako ti boga.Što me nerviraju ovi skorojevici na stranom jeziku to je nemoguće.Sad nam prevedi matere ti.Tako mi jedna jaranica kaže da neke iz Svetske samo pišu na tom jeziku.Nije njoj zbog toga,nego zna im sela iz kojih su tamo sljegli.E de nam prevedi to fak ju.

Anonymous said...

Vidi, vidi, Micku se dize i na engleski!
Nakon 20 godinica zivljenja u Kenguriji hoce i prevodioca.

Lijepo Marijan pita: placate li , sta ono...

Anonymous said...

Zanimljiva korespondencija, primjerena "nivou" bloga, ccccssss!
I onda se pitate, što to neima Odozgo_77?!

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...