Friday, April 22, 2016

Dan ,,Zemlje,,

Zna li planeta Zemlja da je danas njen  dan.Ne vjerujem ,Za nju je samo jedan u nizu ,Znaju li na Marsu ,Jupiteru ili Plutonu za dan njihove sestre,Ni to ne vjerujem,Ko onda zna,Zna  covjek.

Sta prvo pomislite ,pri pomenu ,,Dan planete zemlje ,,na radio-aktivni otpad,na  dimljake fabrika ,sto bluju ,otrove.Na zagadjene rijeke i trilione  plasticnih kesa ,sto plivaju po njima,Na ugrozenu floru i faunu svijetskih mora ,

Trpi li zemlja ili je to samo sastavni dio  postojanja.Moze li covjek uistiti  planetu na kojoj zivi  i koliko brzo.Ne vjerujem da moze ,bez obzira koliko se trudio ,Mozda moze ,da joj promjeni stanje i ubrza neke procese ,ali prije ce unistiti sebe nego planetu.

Na pitanje o tome koliko je trajanje ,,Zemlje,, jos niko nije uspio odgovoriti ,ali  ako sve ima i svoj ,,rok,,  sigurno je jedino da ce  zemlja nadzivjeti ,sve one ,sto danas nosi.Mozda i nece .

Sta je u stvari ,,Dan planete Zemlje,,Kako ono kazu ; Niko ti ne moze zamjeriti sto ne cinis dobro ,al hoce ,ako cinis zlo,,E to je to,Vlastito ucesce u bilo cemu pa i u  ,,ocuvanju planete,,

Mogu li  recimo  ucenici  iz ,,dvije skole pod jednim krovom ,,sacuvati Zemlju  ili su to oni , sto rasipaju  odpad ,zagadjuju mora  i rade sve u prilog  ,kako bi joj  skratili  ,,vijek,,Mogu li 5 generacija  zavrsenih srednjoskolaca iz 30 skola u Bosni i Hercegovini , nacionalno podjeljenih ,sa  diplomama ,sa kojima jedino mozes obrisat guzicu ,zastiti  planetu zemlju Tesko,.Mogu li oni iz Ujedinjenih nacija  ,koji su dali podrsku tom projektu ,a danas slave ,,Dan zemlje,,poslije ovoga ,uraditi  bilo sta za ,,Planetu,Ne vjerujem,,Mogu li Amerikanci ,koji su takodje  bili za ovu ideju ,uraditi nesto vise ,da priznaju da su pogrijesili ,jer da nisu ,onda bi i u svojim skolama  organizovali djecu po  recimo rasnim  principima.Nikako.

Dvije skole pod istim krovom  znaci  isto ko radioaktivni otpad ,ko  3 miliona  dimljaka ili noviih 2 triliona plasticnih kesa  sto plivaju u ribama.

Tako se unistva Planeta Zemlja ,Ljudskim odpadom  a ne plasticnim kesama .

10 comments:

Marijan said...

Nije da se ne zna, zna se! Za otprilike 3-4 mlrd godina našem suncu će nestati hape i ono će se uz*ebati. Tada smo mi (Zemlja i komšiluk) na*ebali. Šireći se i pretvarajući u crvenog džina, popapat će svoje najbliže planete (takav je scenario). Pošto mu u tom procesu slabi gravitacija, možda se i izvučemo pa pobjegnemo malo dalje.
Po ovome što napisah možda si ti ipak upravu... možda se i ne zna... haj' vidjet ćemo!?

dalibor bilic said...

Marijane kaze se ;Zivi bili pa vidjeli.

Čole said...

Pošto su Srbi nebeski narod, mi nema čega da se bojimo. A ovim drugim što su se odvojili, neka bude po zasluzi, ccccssss!

Kevrin potok said...

Neznam ko se sad odvaja (al u limburgu) od Bosne? A Jugoslavija nije Srboslavija koliko god Srbi insistirali na tome.

Čole said...

Ovim muslimanima, što su postali od Srba, kao što je Kevro, biće suđeno na sudnjem danu. Ako budu vako lajali protiv Srba, zna him se, ccccssss!

Anin serviser said...

Micko, ti se hvalis Anu Suvar zubarku evo nedavno penzionisanu da si nekad povalio u njenom folksvagenu, HAHA, grohotom se smijem, grohotom, evo sad s njom s kafe i dobro smo se ismijali tvojim izmisljotinama i tvom latinskom . Drzi se ti javnih kuca a sad tek kontam koliki si lazov a sve sam mislio citajuci godinama ovdje da si celava verzija Kazanove koliko se hvalis, skoro pa kao Ramiz.

dalibor bilic said...

Novi momenti oko Ane ,odnosno tajnu zna samo ,,Folcika,,
A Kevro je inace muslimanska verzija Srbina ,isto ko sto je Cole srpska verzija Muslimana,

rajskadjevo said...

Bogme jesu nebeski narod, uvijek su htjeli vladati svima, zato su sad ostali malecki..mali....eto....haha...

Marijan said...

Šta ste se uz*ebali samo je jedan nebeski narod!
https://www.youtube.com/watch?v=TmhA1993LWY
---
Dobro, po nekada nešto sitno i hape, ali rijetko... od njih nikoga nije zabolila glava, ni jedan rat započeli nisu, nijednu firmu upropastili nisu, niti jednu banku ili nešto sl. opljačkali nisu... dovoljno im je taman toliko da prežive... ne treba im ni crkva ni džamija da im mozak ispira...
A ovi "nebeski" i oni koji smatraju sebe kao nekom većom inteligencijom? Ne bi bilo loše da se vrate nazad, i zavuku pod one svoje nebeske kamićke ispod kojih su izmilili, a usput i po nešto od ovih proletera nauče!
U Hrvatskoj se neko stvarno trudi da definitivno postanu nebeski narod... valjda im zato pred jedini vrtić bacaju bombu i pale nastambe!

Čole said...

DNK nalaz potvrđuje da je Kevro muslimanska verzija Srbina. A za ono drugo, nalaz je nažalost negativan, ha,ha,ha...
Ne znam što se Kevro toliko batrga. Da zna kako je danas fino biti Srbin, sutra bi se vratio svojim korijenima. Eto, neka zadrži islam, bolje nego da pređe na katoličanstvo, ko neki, ccccssss!
Šta bi od nakog jebačkog bloga?! Postade pravo ideološko-vjersko-nacionalističko gnijezdo.
Micko pajdo, ko ti je ba onaj „jaran“?! I ti sa svakim imaš posla. Mora da joj se on uvaljivo, pa ona, naravno negira da si je jebo. Uostalom, samo Bog i ti znaju pravu istinu. A ja više vjerujem tebi, nego onom što se ne smije potpisati. Ono sa latinskim je bio u pravu. Piše se: Homo homini lupus est, a ne homo hominis lupus. Vjerovatno joj je u uzbuđenju tako izletilo. Jadna, nije ni skontala šta je u čudu snađe, nije ni čudo!

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...