Monday, April 11, 2016

Holokaust

,,Zablude cemo placat siromastvom ,trovnjem duha i polozajem ,daleke periferije Evrope,,Moze covjek i na fejsbuku ,nesto  dobro procitati.Ovo je citirana  izjava  Ante  Markovica iz 1990  godine ,gdje jos stoji opaska  gospodje koja je ovo prenijela : Da bi bili Svicarska da je osto Markovic ,

Hm ,nisam bas siguran  da bi  postali Svicarska ,jer za to treba puno vise nego jedan Ante ,ali  znam da nebi bili u  ,,govnima ,, u kojim smo danas. sto je ravno uspjehu da bar  budes  Bugarska.

Juce je u Zagrebu  bio  predsednik komiteta   Holokasuta ,pri  Stejt Departmentu  i sastao se  sa  hrvatskom predsednicom  ,koja je poslije izjavila :Da je NDH  bila fasisticka  tvorevina ,ali  da je nova Hrvatska ,na nacelima njenog prvog predsednika Franje Tudzmana ,demokratska drzava koja je  to dobila u  domovinskom ratu.

Haj malo da ojasnim  sta je to komitet holokusta  pri Stejt  departmentu. i odkud  prvi covjek ovog komiteta  bas u Zagrebu.Slucajno,Jest kad bi se dobro zajebavali,Komitet  nema  ni   izvrsnu  ni zakonodavnu vlast  ,sto bi se moglo protumaciti da je oformljen ,najvise  zbog toga ,da se holokaust nebi ponovio ,ali je jako uiticajan  medju onima  ,,sto su na vlasti,, pa dolazak  Amerikanca  u doba ,,istine,, o Jasenovcu  i  najavljene  manifestacije ,koju  bojkotuju  i srpske i Jevrejske organizacije u Hrvatskoj ,nije slucajan.Doso covjek da  cuje o cemu se radi .Da prenese.Varaju se Hrvati ako misle da su zasticeni  njemackom stranom  u svojim zabludama  ili da su ,,pokriveni,, idejama  Franje Tudzmana ,cija je neosporna zasluga ,da je  formirana Hrvatska drzava ,ali cija je i greska namjerna ili ne , ,sto nije objasnio ljudima ,da nije nastala na istim temeljima i principima ko i  nezavisna drzava Hrvatska nego na rusevinama Jugoslavije.

Generalno gledajuci Hrvatska je  uzivala  simpatije ,od 90 ,pa na ovamo ,sto je rezultiralo i ulaskom u EU ,ali ce joj istina  bez obzira kakva  bila vise pomoci ,nego trovanje duha i  ,,zablude,,,siromastvo vec imaju ,   ,da ne ostane,sto rece Markovic  ,vjecno njena daleka periferija.

1 comment:

Anonymous said...

Provedoh par sedmica u Dubrovniku, Splitu, Novalji I u Zagrebu prije koju godinu I sve na povrsini te EU periferije izgleda bljestavo ljeti, a kad se zagrebe povrsina I tamo je seljakluk skoro pa isti kao u Bosni, a I bijede dosta, ali na drugi nacin. Kukanje je kao kod nas u Sarajevu samo ne na one preko nisana nego na banke I zaduzenja, raja isto ide u Njemacku i drugdje da bi poplacala hipoteke, pa kontam da je nasoj sirotinji u BiH mozda I bolje jer se barem vecina nije zaduzila niti mogla uopste zaduziti. A kad kontam na rane 90te, mozda su Hrvati mogli Srbe I nekako privoliti da se utope u drzavu da Tudjman nije pozvao ustase da se vrate iz Kanade, Australije sa svojom ikonografijom, a Slobina propagandna masinerija jedva docekala da to potencira. Ali pitanje je da li bi se osiljeni Srbi pobunili I bez te ogavne ikonografije jer su ih odmah izbacili iz ustava SR Hrvatske kao ravnopravne sa Hrvatima, a kad se sjetim koja je to organska mrznje bila u jos Maksimiru 1990 pod Markovicevim prividnim blagostanjem, mozda im je danas I bolje bez Srba, a I Srbima bez njih. Kao I obicno, Mujo [ovo za sve trojicu Muja u BiH vazi] je nazalost najebo najvise u tom njihovom nesporazumu.

nesloga

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...