Saturday, April 16, 2016

Lezbos

Nikad nisam volio ,,Pape,,al ovaj Franjo mi je simpatican.Najbolja mu je ona ,,Ko sam ja da sudim,,mada ima jos za zapamtiti.Eto juce je  posjetio izbjeglice na otoku ,,Lezbosu,, i kuci se vraca sa 12.Simbolicno ,mislim i Lezbos i ,,dozen,, izbjeglica  mada mislim da bi bilo puno korisnije da je skino  koji milion  sa racuna vatikanske banke  i podjelio po Lezbosu.Ovako mi sve lici na ,,safari,,Sigurno bi ovi  daleko bili sretniji da vide novcanicu od 100 Eura u svojim rukama  ,nego Papu.

Ako se ko obradovo da danas nece biti ,,price,, zajebo se,Dobro necu puno gnjavit  za Subotu ,al kad procitam Lezbos ,uz duzno postovanje  prema izbjeglicama ,ne pomislim na njih ,nego na nesto drugo.Na plavo more i  plaze  po kojem ,,drugarice ,, bez kostima igraju  odbojku.Hop ,hop ,cup

Provala dana stize ,a odakle drugo ,nego iz Sarajeva.Onaj  ,,umjetnik,, sto je malo popio i malo duvo ,pa poslije  povaljo kolege ,reprezentativac  Bosne i Hercegovine - Zmaj , na Euro  songu ,izjavio :Udario sam ga refleksno,,Cuj refleksno  hahhaha,, ,,Saje ba  sta me gledas  ,udarit cu te refleksno ,,,,,Sad ta  ekipa ,sa ,,sljivama ,, ispod oka ide u Svedsku ,da pjeva ,Mozda i nisu morali ,previse je tu ,,tereta,,  da bi se pjevalo.Al ima i dobrih stvari,Sreca  da su svi bili iste nacionalnosti ,jer bi vec  sutra ,,gradjani,, bosanskih sela krenuli prema plastovima sjena  i trapovima ,pa pokupe i odkopaju ,ono sto su zakopali 95.Nagradno pitanje ,Sta ,Da pomognem ,Nisu  kajdanke.

Sto se  tice medjunacionalnih odnosa  u Bosni i Hercegovini ide na ,,bolje,,Obiljezavanje  stradanja nevinih u Ahmicima i Trusini.Izvjestaji sa mjesta   dogadjaja stali pod naslov ,,Ni oprostiti ni zaboraviti,,Za  svijetliju    buducnost.

9 comments:

dalibor bilic said...

Neka ,neka,Tako mi i treba,Nema komentara.Ko me tjero da postavljam teska pitanja.Niko.
,,Sta su gradjani Bosne i Hercegovine ,sakrili u plastove sjena ,na tavane i zakopali po trapovima ,nakon 95, godine ,a nisu ,,kajdanke,,Dzaba i nagrada kad je tesko.Evo recimo primera ,Naselje Breka .Covjek stoji kod prozora i razmislja .Hajmo mu dat ime ,recimo Cole,Samo ko primjer.Konta sta bi to mogo bit da se sakrije i da se odkopa kad dodju ,,bolja ,, vremena,Hm.
a, Dukati
b, Teka sa receptima
c, Suncane naocale
D, Parfemi
E EEEEE. Nesto drugo

Čole said...

Evo, Čole kaže da je zakopana istina i to zauvijek. Nigdje pokvarenijeg svijeta na zemaljskoj kugli. Samo na ovakim i sličnim prostorima ovom, mogao je egzistirati Komunizam.

15. aprila 2016-te u dijelu Federacije, obilježena je godišnjica formiranja Armije BiH. Obilježavanje je proteklo skromno, uz himber i hurmašice.
Mene je to obilježavanje asociralo na bolesnika, koga su operisali bez anestezije.

dalibor bilic said...

Nije istina ,a jos manje zauvijek,Pojam istina je nespojiv sa vremenskom ,odrednicom ,,zauvijek,,Vjecne istine nema,
,,Niogdje ppkvarenijeg svijeta .....,, istina ili zabluda.Sa pozicije onoga sto tako misli je istina ,sa pozicije onoga ,sto drugacije gleda je zabluda
,,Samo na ovakvim i slicnim prostorima ,,,,..Komunizam istina ili zabluda ,dokazuje da ne postoji ,,zauvijek,,,ni kod jednog ni kod drugog.
..proteklo skromno uz himber i hormasice ,istina da su hormasice najbolji kolac ili zabluda ,
Armija ,bilo cija ,istina ili zabluda ..
Znaci nije istina zakopana ,Da su bar zablude ,al nisu ,Ok idemo dalje ,

Anonymous said...

Dalibor bio mali Hrvat a sad je nikakav hrvat.
Cole bio obican Srbin a sad je veliki srbin.;
opaska jednog internacionalnog komuniste
vozdra i bite, zurim.

Čole said...

Istina je konstanta i trajna je vrijednost. Kao što je trebalo mnogo vremena i odricanja dokazati da je zemlja okrugla, odnosno, da nije ravna ploča, isto važi i za sve istine. Za razliku od zabluda, koje imaju svoj vijek trajanja.
Kad već insistiraš, Armija BiH je bila čista laž! Zabluda je bilo insistirati na tom terminu! I te laži ili zablude kako im ti tepaš, nisu vječne i srećom imaju svoj vijek trajanja. I ne znam kakve veze imaju hurmašice sa ovom temom?! Kad ih već spominješ, vezano za njih je bitno naglasiti da se od njih diže ćuna, što će Rajskoj taj podatak biti veoma dragocjen.
A šta reći onom bjelosvjetskom komunisti?! Čega se pametan stidi, budala se ponosi!

Anonymous said...

Zavadi pa vladaj!

Feniks

Kevrin potok said...

Ako je Armija BiH bila čista laž kako ostade u Sarajevu da ne idemo dalje sve i jedna crkva, a malo kad se mrdneš po r.s.-u muslimanske bogomolje pa i mezarja porušena sve do jednog? Samo uporedi Sarajevo i Banja Luku kao dva centra ovih sad neprirodnih podjeljenih entiteta, da ne idemo po selima. Nije isto zlo ni izbliza pravljeno s obje strane, nije isto niti može biti, kao neke druge laži, ili su istine?

dalibor bilic said...

Ovaj Kevro i Cole su ko Momo i Uzeir ,al poslije rata.

Čole said...

Dobri moj Kevro, Istina, ta tvoja vojska nije rušila crkve iz dva razloga. Prvo, gdje ćeš rušit hrišćanske hramove u srcu hrišćanske Evrope, da sebi na vrat natovarite pola svijeta! A drugi razlog je bio da prevarite svijet, ko fol boreći se za „građansku, multinacionalnu državu“. Lijepo je zvučalo, dok vas nisu prokužili.
A Srbi su skupljali poene od hrišćanske Evrope rušeći đamije. Za nagradu su dobili Republiku Srpsku. Ništa ti dobri moj Kevro ne kužiš.
Što se tiče vašeg „merhametluka“, gledao si na TV snimak kad Dudaković naređuje: „Pali sve!“ a u pozadini gori selo! Kazane su ti tvoji zabetonirali, nema otkopavanja i snimanja!
Na kraju, bi šta bi. Male mace se zaletile na golem zalogaj, pa im zapeo u grlu!
Nas dvojica smo ko Čole i Alija Izetbegović(pokojni), ccccssss!

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...