Wednesday, June 15, 2016

Tata kupi mi pusku

Za 50 ,tri dana tuge ,za 100 ,cetri ,a za nekih eventualnih 500 ,isto 4 dana,Nema ovde niko vremena .Mozda je tako i bolje ,Jest sigurno a ne da  si u zalosti ,zadnjih pedeset godina ,od dana kad ti je strado dedo,Ovde je i smrt sastavni dio zivota .

Nego hajmo malo analizirati ,onako  amaterski .Svi se slazu u samo jednom ,Najveci krivac je ovaj  ubica ,a dalje ,niko se ne slaze ni u cemu.

Amerika tapka u mjestu.Tapkanje u mjestu je pojam koji se koristi ,za opravdanje da nesto radis ,da ne stojis ,ali se ne mices,Tako je sa prodajom oruzija.Cuveni seknd amandman ,koji svakom  omogucava kupovinu oruzija  ,da se brani,Svaka drzava koja nije u mogucnosti  da obezbijedi  sigurnost svojih gradjana ima nesto slicno,To je prvo ,Drugo je biznis ,ali ovo drugo moze  i jest po potrebi i prvo.Od prodaje oruzija ,profit je ravan prodaji  telefona,stom razlikom  sto u oruzije  nema ulaganja  i vjerovatno puska  koja se prodaje za 1000 Dolara ,kosta proizvodjaca 20.

Kako u Orlandu kupiti MK 17 automatsku pusku .Lijepo,Odes u prodavnicu  koja prodaje oruzije ,nema te puske u obicnim samoposlugama ,platis  ,kreditnom karticom ,sto znaci dobijes je dzabe ,hoces li je poslije odplatiti ili neces ,nije problem ,pokazes licnu kartu i nakon provjere od 3 minute ,koja kaze da do sad nisi nikoga ubijo ,spremis pusku u gepek,To sto do sad nisi nikog upuco ,nije garancija i da neces ,u ostalom ,provjeravaju te za ono ,sto je bilo ,a ne za ono ,sto bi moglo bit,

Ok nije niko  carobnjak da zna sta ce  bit ,al zar nije dovoljno ,da neko pozeli kupiti automatsku pusku ,da mu je ne prodas i da na takvog  covjeka obratis vecu paznju.

Problem je i americka  demopkratija ,jer kako drugacije tumaciti ,da je FBI ,sa ovim ubicom ,obavio dva informativna razgovora  i da ga je pustio zbog nedostatka  dokaza.Puno bolje bi bilo  da je FBI pogrijesio i  uhapsio ga  i tako spasio  zivote 50 ljudi ,nego da postuje  suhe principe.Mene je ovo podsjetilo  na slucaj Al kaponea ,za kojeg su svi znali da je  kriminalac ,a to mu nisu mogli dokazat ,,ali su se bar snasli i strpali ga u zatvor  zbog ne;lacenog poreza,I ovde se tako nesto moglo uraditi.

Oruzije ovde u Orlandu prodaju velike sportske robne kuce,Oprema za sport ,igru rekreaciju i dio ,pola  ,za oruzije,Kakve veze ima Mk 17 sa loptom.Ima,Igra.Ja sam da se bar zabrani prodaja lopti.

4 comments:

Anonymous said...

Hlopte su sejtanska rabota. Jel tako Kevrin? Btw, hvala za ono sto me nazva bolesnikom. Ja nesta kontao da si ti bolji od Micka ili Coleta po pitanju osude diskriminacije, sad vidim da si isti, ako ne I gori.

nesloga

Čole said...

Nesloga ba! Pa oni su sami sebe diskriminisali! Sam si rekao: “kud ćeš veće kazne od toga da se jebu sa muškarcima pored nakih sisatih i guzatih treba.” Nisam za to da afirmišu tu nastranost. Ako je to diskriminacija, onda si u pravu. Kevro je druga priča. On ih ne voli iz vjerskih razloga. Da nije vjernik, moguće da bi i on bio gej, ccccssss! Uostalom, što je više pedera, nama bolje, ostaće nam više koka.

rajskadjevo said...

Nesloga, ne treba djeci ispirati mozak i odgajati ih u mržnji, slažem se, ali im treba dati pravu informaciju o tome, kakvu ćeš ti informaciju dati svojem djetetu da je to sve "normalno" i "zdravo" ili ...to je na tebi odgovornost.
Što se tiče crkve, barem katoličke napravljen je veliki pomak u smislu da i homoseksualce treba uključiti u crkvu bez osude i da im treba pomoći.

Gazda što je s tim krokodilima tamo pobogu...

Kevrin potok said...

I ja sam mislio da su Čole ili Micko šampioni islamofobije ovdje uz podršku Dalibora, ali izgleda dragi moj napolitanac Nesloga da si upravo ti najveći islamofob ovdje. Kad vidim tvoje stavove nekako me baš me čudi da nisi bio na drugoj strani na žuči, jer iste koristiš uvrede na račum muslimana kao svaki prosječan četnik. Nema radiklanog vlaha dok ga muslimanka ne rodi, to je uvijek tako bilo. Sa Čoletom bar znaš na čemu si, kao sa 99% vlaha, povukli ga korijeni pa je otišao, a s tobom je upitno na čijoj bi strani bio da krene drugo poluvrijeme. Hvala dragom Bogu da smo se očistili od takvih u šeheru, i zbog pederluka i zbog islamofobije.

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...