Saturday, April 29, 2017

Russell Westbrook

Ne znate ko je Rasel Vestbruk.Nista strasno ,ili samo ,,znak,, da vas NBA kosarka ne interesuje.Ok ,covjek igra za Oklahomu ,koja je usput receno ispala iz Play Offa  i najbolji je strelac lige i ima najvise ,,tripl dabla,, To vam je ono  kad  ima ssve  vise od  10 u statistici.

NBA pratim jedno 40  godina a intezivnije  zadnjih 23  i sjecam se kad sam ovde  kupio prvi tv  i upalio ga odma na NBA utakmicu.Poslije sam gledo  vijesti -CNN ,izvjestaj  iz rata u Bosni.Eto vise od  20 godina pokusavam  izvuci nekog pojedinca ,ko  simbol  americke profesionalne lige  i bio sam najblizi da  to bude Michael Jordan ,al falilo mi nesto ,neodredjeno ,ko jeste Jordan   legenda ,al .....

Onda se pojavio  Rasel Vesbruk.Ikona ,simbol  i dokaz  da je NBA  liga ,sport pojedinaca ,koji su sastavljeni u tim ,samo radi  atrakcije  i da  tu svi igraju samo za sebe  i misle samo o sebi  i da je osjecaj pripadnosti  pojedinoj ekipi  vazan  samo kao promocija  vlastitih interesa .

Rasel Vestbruk igra ,,sebi,,  i uopste nije vazno  ciji dres nosi i nije vazno ni  ko su mu  suigraci ni ko su protivnici  ni  ciji su navijaci ,nego je bitno da on ,,uradi svoj posao,, bez obzira ko  dobio ko izgubio  i da tu ne postoji nikakav drugi odnos  osim  ..licnog interesa ,ispod kojeg su  svi  drugi.To je NBa .

Ako koga  jos zanima ,u ligi igraju i dvojca Bosanaca,Pogrijesio sam sa Jusufom Nurkicem ,kad sam  mislio ,da nema nista od njega.Jusuf je  do povrede odigrao nekoliko sjajnih utakmica za Portland  i ima ,,ideju,, mastu i ako vako nastavi  ima sjajnu  buducnost.Mirza teletovic je  covjek bez talenta ,u ostalom ko i 90 posto  igraca iz lige  i danas igra ko i prije 4 godine  a i slabije ,ali  koga to i briga .Jednom  se udomis u NBA i tu si  dok te ne ,,pokupe,,od starosti,

Poslije  americkih igraca ,kosarkasi sa prostora  bivse Jugoslavije su i najbrojniji.Tesko je sad  govoriti ,hoce li iko od njih  uspijeti  uci u klasu Petrovica ,Divca ,Kukoca ,ali ima  jako solidnih,prvenstveno mislim na  Jokica ,Dragica ,Bogdanovica,Nurkica   i jos par ,pred kojima  nije upitno  kosarkasko znanje ,nego  koliko im treba da  skontaju  ,da je NBA ,Rasel Vestbruk.

Tim iz mog grada Orlando Magic je vec  godinama  Tragic ,sto apsolutno ne smeta ljudima da ovde pune dvoranu.Pitam covjeka ,redovnog na utakmicama ,zasto i dalje ide gledati ,,prevaru,,Kaze on ,,Utakmica je dozivljaj ,atrakcija ,Tu svi dodju da se zabave ,uzivaju u atmosveri ,a ko pobjedi da pobjedi .Covjek na utakmicu ide  zbog sebe ,a Rasel Vestbruk igra  ,,za sebe,,Idealna kombinacija ,,odnosa,,  i za ono  sto nije samo sport.

5 comments:

Darko u raju (playoffs time) said...

Kosarka konacno! Westbrook je car, imati 10 asistencija kad te udvajaju non-stop i 30 poena po utakmici je imalo dosta bekova, ali to uz deset skokova sa manje od 1.90cm nije njih puno. Mi napaljeni smo krivi za Mirzinih 10 miliona, Vucevicevih 13, Dragicevih 18 i uskoro Nurkicevih ili Jokicevih 20 miliona po sezoni. Devetocifreni ugovori ce biti standard uskoro. Ponuda i potraznja. A Nurkic je na dobrom putu da mu se ponudi mjesto nacelnika TZ kantona cim zavrsi karijeru.

Čole said...

Uh, što će biti komentara na ovu temu! Evo, već krenulo. cccsss...Kad je tema sex, Darka ni za lijeka, pa vi kontajte u čemu je stvar. Nego, Darko, imaš li sličica košarkaša da se mijenjaš sa Daliborom? cccsss...

RAJA SRETAN VAM PRVI MAJ!

Marijan said...

Obožavam košarku... k'o lanjski snijeg, il' ovogodišnji!
Dok je bilo Yuge... ko je nije volio, ovo sada?
---
NBA liga, pratim svakako... gdje nećeš pratiti kada nas ovdje redovno izvještavaju... Nurkić, Teletović postigao neku siću u porazu svojih... daju dvije, tri trojke... deset, dvanaest poena, isto toliko asistencija?
Doduše u zadnje vrijeme zaboli me nešto i za njih, haj da "rasturaju" pa bi i razumio...
U kolapsu naše košarke na NBA se ovdje gleda kao u neku svetu ligu u kojoj igraju najbolji pa otuda hvalospjevi našima zbog samog učešća pa makar i u "kolotećini" prosjećnosti.
Ma neka je brat Bosanac pa mar bio i...!

Marijan said...

Svijet voli pobjednike
https://www.youtube.com/watch?v=Qnju-MwtFUg

Anonymous said...

http://ew.com/recap/fire-island-series-premiere/

O Nono ,nono, nono ,dobri ,,moj,, hdz

 U Americi uvijek zanimljivo.Evo ovde na Floridi ,politicari ., osim  sto se bave  jako vaznim egzistencijalnim  pitanjima-koliko,  brinu i ...