Thursday, April 13, 2017

Nero Claudius Caesar Augustus Trampus

Jeli  ,,Neron,, zapalio Rim ,je pitanje  na koje nema i nece biti  odgovora,Jedni kazu  da jest.Drugi da nema dokaza ,a bilo kako bilo Rim izgorio.

Gledam sinoc CNN ,Andersona  Cupera i ako zanemarim  one komicne  snimke  kako osiguranje kompanije United airlinesa  vuce ,po podu ,,gore dole  covjeka u avionu ,sve drugo je bilo za plakat.Znam da nije vazno ,al se radilo o  ,,kinezu,,  sto je puno bolje nego o ,,crncu,, i ako ima nekao pouka ,onda je to  da je najveca diskriminacija ona vizuelna.,Gost  Andreano Paneta  bivsi  direktor Cije i  sekretar odbane ,a poslije njega i  bivsi  izvrsni  direktor Centralno obavjestajne sluzbe.Tema Sirija ,Rusija i Koreja, i ako je vjerovati ovoj dvojci ,nije dilema hoce li biti nuklearnog rata ,nego kad ce.

Trampu je uspijelo da za manje od 100 dana  ,,nerovanja ,,,,zakuha sa svim s kojim je i mogo  a i dalje radi na tom planu ,pa nebi cudilo da  administracija  koju cini pola trampove porodice ,dedo dzon  sekreter odbrane , nana  Julija  sekretar  obrazovanja ,ujak  majk  sekretar  sekretara ,ckerka podpredsednik ,unuk  drzavni sekretar  i tako dalje ,da u nekom narednom periodu ,igranja sa sibicama ,plane  i Rim.A sto bas Rim,A sto ne i Rim.

Nakon ,,turbo,, starta ,Tramp se trenutno vrti pod ,,rucnom,,Ne ide bas sve tako lako  ,kako je i zamislio  i ako ima neka rijec koja  generalno odrazava stanje ,ovde u Americi ,onda je to ,,zabrinutost,,,pa cak i medju onima  sto su ga i izabrali. u ocekivanju predsednikovih  novih poteza ,koji za razliku ,od prva dva mjeseca predsednikovanja ,ne izlaze svakodnevno, sto je  veliko , ,al sam osjecaj da  su moguci ,izaziva  strah.

Kad se samo sjetim kako je ,,let,, sa Obamom bio miran ,ove Tramp  turbulencije  i najavljene i ne nejavljene  sve manje odgovaraju i onima ,,sto su se svezali,,a sto se tice  problema izmedju onog ,,Kineza,, i Uniteda ,nebi ga ni bilo ,da covjek nije usao u avion .Onda ga nebi  vukli ,tukli ,izbacivali .

Dali je Tramp,, zapalio,, Ameriku ,Jedni kazu da jeste ,drugi tvrde da samo ,,gasi,, ono sto se ugasit moze ,,al da ,,tinja,, vidi se i iz aviona.

1 comment:

Marijan said...

Ih, *ebo ga ti... Kinez il' crnac, isti *urac, o čovjeku je rijeć!?
A Rim, *ebe mi se ko ga je zapalio, moja savjest je čista... možda Mick... il' Nesloga, oni svugdje zabadaju nos... da nije možda Kevro? On voli"Vlahe" k'o Bajro mater?

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...