Friday, July 20, 2018

Ljubomora

Znate li koja je razlika izmedju  Japanca i Bosanca,Japanac ima ,,krive,,, oci a Bosanac ,,mozak,,

,,Hashimoto,, je moj komsija,,,Drzi,, shushi,, restoran ,preko puta mene i ima jos 3 negdje.po gradu.Razvaljuje  cojk .Shushi je ,,kul,,Malo smotane ribice i rize ne deblja ,al zato kosta ,sto ne deblja,Pizza je ,,krkansko jelo siromasnih taljanskih  ribara .i nije ,,kul..

O homlesu  Majku sam vec pisao.Godnama stanuje u sumi iza moje radnje.Pojavi se nekad i kaze da je gladan ,,,Opet gladan ,, velim.Pitam ga sto nekad ne navrati u shusi  da im to isto kaze,,,Probo je ,, Rekli su da ce zvat policiju,,,,A ja necu,, Neces kaze Majk,,

Godinama hranim ,,Krejnove,, To su ptice slicne rodama jako pametne i  drage.izgledam sebi nekad ko ona nana ,sto je po Carsiji hranila golubove,al nije mi tesko,Skupi ih se i po 20 nekad.Zanimljivo je da ni jednu i nikad nisam vidio  ispred komsijinog restorana  ili jesam jednom .Sletile greskom  i izleti mali Japanac  i sve vise ,,si,, si , To vam je ,,is,, na japanskom.Boje se musterije.

Prije jedno 2 mjeseca pocese ljudi  renovirat  trzni centar ,koji je godinma bio napusten ,dogradjivat ,pregradjivat ,uredjivat ,dok jedan dan  ispred ne osvanu i tabla sa natpisom ,,Buduci dom  shusi restorana ,,Zena koja drzi piljaru a koja inace sve zna ,kaze da je moj komsija Hashimoto , sve to kupio za  nekoliko miliona Dolara  i da se otvaranje ocekuje u Septembru.Koliko sam ja s vana vidio  sve je bilo  gotovo i samo da se unese akvarijum  i  nastavi biznis.

Proslog Petka gledam ja lokalne vijesti oko 3 popodne  i kamere  direktno sa mjesta  dogadjaja iz helikoptera snimaju veliki pozar  i ucini mi se poznato mjesto.Gori ovaj  ,,novi,, shushi  a plamenovi do neba.Oko pet popodne sam sve to pratio u zivo.Jedno 5 vatrogasnih kola  se borilo sa stihiojom  do 9 navece,I ugasili.Ostala samo 4 zida.Zena koja drzi piljaru i koja inace sve zna  kaze ,,Osigurano,,

Oko 8 navece napravim 5 najvecih pizza  i odnesem vatrogascima Kazu ,,fala,,

Od  buduceg shusi  restorana ostala su samo 4  zida.hasimoto nastavio raditi u ,,starom,,Vidim ga  ujutro kad dodje na posao u malom Bentliju i zenu koja vozi iza njega veliki Mesarati.Bas mi izgledaju nesretni ili mi se cini.Ja i dalje kuckam za kiriju ,hranim ptice  i Majka.

Znate li koja je razlika izmedju glupog Bosanca i pametnog Japanca .Ovaj drugi vjeruje u kapitalizam i ,,insurens,, kompanije a ovaj  prvi u ,,sadaku,,Jebo me prica.

15 comments:

Nurko said...

Mickom, daj ba otvori predstavnistvo za taj kamenolom u Americi u Orlandu, ili za pumpe, pa da i Dalibor provoza Bentlija.

Micko said...

E moj Nurko ja mislim da Dalibor nije bas lud za tim skupim hrpama željeza. Kad bi mu ga i poklonili sumnjam da bi bio oduševljen kao ni ja sam. To su igračke za neke skorojevice da kao pokažu nekome na cesti da su bogati. Nego jebo auto koje ne može po šumama i gorama i preko vode. Dao je meni jedan Talijan prije nekoliko godina Maseratija da plati neki dug i vjeruj da sam ga vozio samo 30 kilometara i vratio mu ga kad je platio dug. Nisam se osjećao ni bolje ni superiornije od ostalih. Auto je da te preveze a sat je da mjeri vrijeme. Rolex i Rols Rojs su za one koji imaju vise para nego pameti. Jel ti šta sad ista jasno.

dalibor bilic said...

,,Ote,, mi Micko iz usta.

Kakanjac said...

Eh da je meni zamjeniti golfa dvicu za novu Škodu Oktaviju...

Micko said...

Malo meni naših ljudi svrati jer ne pravim auta. Auta sam odjebo zato sto nemam srca da im naplatim jer za staro i jeftino auto sve je skupo pa onda bolje je kazat da nemam nikoga ko to zna i gotova misa a ja nemam vremena. Ali eto imam jarana Nusreta koji je kupio nekog Mercedesa za jeftine pare i otkrio da mu vođa curi. Ma kontam njemu ću pomoć jer se znamo toliko godina i popili smo potok rakije. Izvadim ja hladnjak i pričam kataloški broj i zovnem čovjeka iz Mercedesa da mi deliveri i ok kaže ok ali koštat će oko2000 dolara ili možda vise zavisno od veličine. Uredu rekoh mu da ga deliveri i donese račun. Nakon 10 minuta zove mene nazad čovjek i kaže da taj broj ne postoji u mercedesu nego je to fals auto pravljeni na bliskom istoku u Libanonu i da mi ne može pomoć. Nisam ni ja mogao Nusretu pomoć i otišao je tražit pravdu tamo gdje je nema.
Ovo sam napisao samo da znate onako usput da otvorite oci. Kasno se jebenu kajat.

Čole said...

Jebo majstora koji ne zna zaletovat hladnjak. Faćaj se ti trešanja,cccsss...

Miko said...

Colek moj gdje ti živiš. Danas su hladnjaci svi plastični i ne popravljaju se. Stale fabrike majstorluku u kraj. Sad nema niko ni da ući za majstora.

R.D. said...

Eh sad

Čole said...

Plastični se krpe lakše od onh olovnih. Treba pratiti novotarije na sajmovima. Lako je, odvrni-zavrni a naročito "zavrni". Ka'š 'vamo?

Micko said...

Cole to sto si reko vrlo je interesantno. Volio bih znat kako se to sa plastikom radi a u sredini je aluminijum. Probao sam svašta i skupo plaćao kit za popravku plastike i odustao. To radi samo za popraku djelova za motocikle a na 120 stepeni možeš se jebat. Današnji auti imaju radnu temparaturu bo čak 130 Celzijusa kad im još uključe i erkon. Izvini jarane negdje si se dobro zajebo ili su prevarili ti na sajmu. Najace ljepilo na svijetu je locktiet 406 ili 4012 zbog kojega sam čak išao na razdvajanje jagodica na prstima. Operacija me koštala par hiljada ali ni ono ne drži visoke temparature.
Kaži recept pa da otvorimo kompaniju za popravku radijatora. Ista je stvar i sa baterijama. Nema vise da sipas destilovanu vodu i da ti traje 10 godina. Sve je zatvoreno. Dvije godine i gotovo. Dobio sam novog Nissana mp300 i vidio bateriju da se može punit vodom. Na njoj piše Nissan-Renault. Znam da je Nissan kupio Renaulta ali da su tu bateriju ubacili nisam povjerovao. Kome god kažem ne vjeruje do ne vidi. Sto taj auto ide uz brda nije normalno. Ima dva turba. Prvi radi do 3000 obrtaja a drugi kad primi ne možeš namotat volanom kako nosi bilo da je u 4x4 ili u singl. Kad padneš u blato ima dif lock i izvlači ko lud. Svašta sam imao ali ovo je za priču. Naručio sam još dva za extreni poso.
Nego odo ja sutra sisat trešnje pa možda se čujemo ili ne. To je to.

Hashim said...

"Jebo me prica."
Vrlo dobar zavrsetak price.

Anonymous said...

Dobar dan nakon dugog vremena,

Sto su godine, jah, jah, palo se na volan, hranjenje onih roda sto lice na caplje, tamo neke baterije za auto pune vodom (?), letovanje plasticnog hladnjaka (?), zaljepljene jagodice prstiju zbog ekspres ljepila, ohoho, i jos masno platio da ga oderu zivog i to u bolnici...
Dobro da MIcko nije dirao kakvu guzu bilo bi vijesti za sve kontinente. MOrali bi mu oderati ili prste ili neciju guzu...dzaba pare, osta Micko bez otisaka prstiju, blago receno!

A kad se samo sjetim onog vremena kad nije bilo ni onih obicnih crnih telefona, ni televizora cak, a tek pokoje auto prolazilo neasfaltiranom ulicom...ahhhh, imali smo neko skolsko ljepilo sto je mirisalo na bademe, ljepili neke papire u skoli.

Ehhhh, zao mi i muskih i zenskih, ovih danasnjih!

Pozdrav, Feniks

Micko said...

Evo stigoh na farmu nakon skro 10 sati voznje. Odmarao sam se I plus svratio malo u jedan brofl gdje me dobro znaju da vidim sta ima novo kad tamo neke nove radnice da ti pamet stane. Moro sam ostavit par stoja ali i bilo je fino. Nakon toga nagazim naprijed i naletim na sumski radar. On za mnom i ja stanem. Pokaže mi da sam vozio 95 na zoni od 70. Pita šta je rezon da idem tako brzo. Ja mu kažem da je ovo novo auto i da je ovo jedno od najvećih brda u ovoj zemlji pa probam kako ide. Pogleda on u kilometar sat i vidi da još nije prešao 1500km. Mora me kaznit. Reče da će smanjit za 10 i ba trebam platit 300$ i izgubit 3 poema od vozačke. Sretan ja i kažem mu hvala pa spomenem mog jarana Jocu policajca i on se piće smijat. Pita me jesam li i ja iz Serbija. Rekoh jesam i pokažem mu na telefonu Jocin broj. Smije se on opet i kaže da će mi radi Jose oprostit i da ne jurcam vise. Onda dodade da smo svi mi iz Serbija kao brader. Prodjoh ja pravo dobro. Nazovem ja poslije Jocu neka dodje malo kod mene da pucamo i da mu dam rakile da ponese ocu. Kaže on meni da se taj zove Rodni i da on isto prasta njegovim prijateljima kad ih uhvati. Neka svoga i u gori vuka.
Tetka šta misliš da sam se s onim ljepilom uhvatio nedaj boze za cunu.

Anonymous said...

...bilo bi sunećenje, pa bi te cure iz javne kuće više uživale

Anonymous said...

ma, platila bi put do Australije da to gledam! (Mislim na prste sa ljepilom i cunomk)

Feniks

Zombi

 Nije  vise pitanje ,hoce li ,,studentski protesti ,protiv rata u Gazi,,kostati  predsednika ,Bidena ,nego koliko ce.Jest da su studenti al ...