Sunday, July 8, 2018

Miris svijetla na Balkanu

Razmisljao sam da je moglo i gore,Recimo da  je igrala Kina protiv Hrvatske i Hvati pobjedili,Tugovalo bi  milijardu ljudi a radovalo se 4 miliona ,pa 150 miliona  tuznih Rusa i nije nesto strasno naspram mljardu Kineza.Svijet vec odavno  funkcionise na principu ,,velikih,, i ,,malih,,i obrce se na teoriji  pobjede i poraza. gdje je sve manje prostora za one  koji vole nerjeseno sto proizvodi stanje  da su svi ,,sretni,, i sto se zove  utopija.

Malo srece na balkanu.Fudbal je davno prestao biti  samo igra ,a zavrsnica  svijetskog prvenstva je puno vise od  igre.U polufinalu  4 evropske zemlje ,Dvije velike i dvije male.Ako je ovo  odraz zelja  da je sve moguce nema  boljeg.

Prvu polufinalnu utakmicu igraju Francuzi i Belgijanci.Tesko je prognozirati pobjednika  i ko ce se radovati  ili tugovati ,ali odnos je jedan naprema 6 ,sta god da bude.

Svaka cast Hrvatskoj.Nikad manje zemlje a boljeg fudbala.Hrvati ce za finale ,morati preko ,,ostrva,,a odnos tuge i radosti je vise nego 10 prema jedan ,sto nije garancija  ni za jedne  a ni za druge.Hrvatska je pobjedom protiv  Rusije pokazala da je ,,ozbiljna ,, zemlja ,mislim  fudbalski ozbiljna  i uzivao sam u komentarima Foxsovih reportera ,koji mozda  i nisu navijali toliko za Hvate ,koliko protiv Rusa, kad su u superlativima  govorili  o Hrvatskoj i bar 50 puta ,usput, spmenuli i Jugoslaviju.To vam je isto kao da  se neko sjetio  vaseg  blizeg  rodjaka ,koji je davno umro,a kojeg ste i sami skoro zaboravili, ,a bio dobar ,,cojk,, pa vam drago ,bez ikakve posebne koristi.

Sto se ,,zenskog,, pitanja tice za mene je prvenstvo davno zavrseno pobjedom Svedjanki.Ostale u igri ;Engleskinje ,Hrvatice ,francuskinje i  belgijanke.Kad covjek  formira odnos na bazi  mogucnosti a ne na teretu zelja ,Hrvatice  su daleko ,,dostupnije,, i brate sto ne reci ,ljepse od engleskinja.Francuskinje i belgijanke ,ispod istog cekica ,pa da ti neko ,,poturi,,  belgijanku  umjesto francuskinje ,nebi ni primjetio.

Lijepi ,,Ante na mukama.Ni tamo ni vamo.da ode kuci pa da se vraca ,ne isplati se.odlucio je  ostat do kraja ,pa sta bude ,nek bude.Nije jeftino ,al kad je za ,,Lijepu nasu,, nista nije skupo.Sigurno bi tako   uradili i njegovi dvojnici  iz susjedstva.Ljubav nema cijenu i ako ima naroda  koji je spreman  sve dati ,,kad  voli,, ali i kad ne voli ,onda je to na Balkanu.

Amerika je ,naravno, peti ucesnik ,polufinala i treci  fnala.Ako izuzmemo par ,katar ervejz,, sve reklame oko terena su americkih kompanija.meni je posebno ,,upala,, u oci Mc Donaldsova ,koji vise ne prezentira imidz kompanije nego ,,daje do znanja ,, da ono sto podgrijavaju  ,sad mozete  naruciti da vam donesu i na vrata. ili da se  ,,cojk,, balzamuje  a da ne mora izac iz kuce.

Malo nade  na Balkanu i nije zlato sve sto sija.Ili jest.

5 comments:

Beka said...

Bravo Maesstro .........

Tvoj Haver Beka,pra-pra unuk Njegosa Crnogorskog...

Anonymous said...

Rasturiçe ih Enhlezi inšAllah

Micko said...

Hoće kurac insalah.

Anonymous said...

Aferim Mićko

ODOZGO said...

Micko ,
ovo je za tebe i drustvo u cosku

https://www.youtube.com/watch?v=ex2giE0P3rs

a sto se tice utakmce u srijedu , naravno da ce HRVATSKA da pobjedi!

Zombi

 Nije  vise pitanje ,hoce li ,,studentski protesti ,protiv rata u Gazi,,kostati  predsednika ,Bidena ,nego koliko ce.Jest da su studenti al ...