Tuesday, March 12, 2019

Cirkus plac

Cijena demokratije nije samo da izaberes izmedju  onog sto volis ,nego da i prihvatis ono sto sto ti se gadi .I KKK i Nacisticka partija i jos sto slicnih su legalni u Americi,Legalan znaci biti ,,zakonom prihvacen ,,  sto opet podrazumjeva  i odgovarati pred  tim zakonom ,ako ga ,,prekrsis,,To sto se to nekom svidja ,a nekom ne , je  ostavljeno da bude samo stvar ukusa bez ikakve mogucnosti da bude drugacije.

Drzava Bosna i hercegovina je demokratiju prihvatila kao svoj put ,odnosno omogucila je udruzenjima  slicnog tipa  kao KKK ,organizovanih na rasnoj bazi ,registraciju  sumljivih  namjera ,na svim ,,zaracenim ,, stranama ,na nacionalnoj bazi  i tu nema nista sporno .U Americi i danas  postoji  Komunisticka partija.Kazu da je  finansira  americka drzava  jer je lakse  kontrolisati  organizovane clanove i znati ko su ,nego  one  ,,slobodne ,, po kucama,

Nije problem jedne drzave i drustva  u registrovanim i ,,organizovanim ,, grupacijama tipa KKK ili u slicnim na nasim prostorima ,nego je  poenta u tome koliko onih  ne organizovanih ,sto isto ali i gore misle ,ima oko njih..Pojam ,,neodgovorni pojedinci,, se u glavnom koristi za manipulaciju ,ali i za statistiku gdje se u relativno normalnim drzavama kao sto je to Amerika  manipulise sa  jedan do dva posto  takvih ,koji objektivno ne predstavljau  problem ,ali u  sistemima kao sto je ,,Bosanski,, je upravo  suprotno  gdje su ,,nedgovorni pojedinci ,,  prisutni sa 95 posto  ucesca  a onih 5 posto ostalih spadaju u ,,odgovorne,,E u tome je razlika izmedju americke i bosanske demokratije ,gdje se u prvom slucaju KKK okupi 3 posto  istomisljenika ,a u drugom slucaju Bosanskom ,ne okupi samo 5 posto normalnih.

Sjecam se kad sam prvi put  u zivotu vidio u zivo neonaciste. i pripadnike KKK ,Ne mogu da opisem reakciju  i sta sam sve mislio .Danas  ne samo  da ne reagujem ,nego su mi i smjesni ,ko velike budale .Slicno gledam  na skupove raznih  nacionalistickih udruzenja ,kad im vidim slike  po portalima iz Bosne.Ako hoces demokratiju ,moras  prihvatiti i njen komicni  dio ,jer prijetnja  ,,predstavi,, nisu nikad bili ,,klovnovi,, nego  vlasnici  cirkusa.

2 comments:

Micko said...

Demokracija je Bog. Prije demokracije čak ni jogurta nije bilo. Bili zabranjeni ustaski i cetnicki derneci i svašta još.
Živili demokracija i jogurt.
Smrt fašizmu sloboda narodu.

Anonymous said...

Normalni cute, kako tamo, tako i vamo, svega im preko glave.

Nenormalni paradiraju i misle da je samo njihovo misljenje pravo!

A kad zapne, kad zatreba neka pomoc pomognu jedni druge. Krv daju za onog s one strane! Kosulju, gace, i zenu ako treba!

De ti nas razumi!

Feniks

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...