Thursday, March 21, 2019

Nacionalni sport

Sta bi ja  reko o presudi radovanu Karadzicu.Nista.Procito  i to je to,Sve ,,ljudi,,,, ,,sastavili,,,bas sve ,i bas ,,svima,, ,a  pitanje  tipa ,,sta vi ocekujete  i sta mislite ,,,isto je  ko   u Sibiru ,takmicenje u udaranju samara u kojem je pravilo da je pobjednik onaj ciji protivnik odustane ,sto se moze desiti  i nakon 20  udaraca  i ,,manjka  jednog samara,,Pobjednik je onaj ,,sto je primio samar manje ,,U ostalom ,al dobro provjerite ,jeli i jedan  relativno pametan covjek komentariso  karadzicevo  sudjenje.Mislim javno.Samarcic ,samar ,samarcina. .

Nego ljudi velika stvar se desila u Sarajevu.Tamo je Sipa ,uhapsila ,tako kazu vise od 20 osoba ,vlasnika najpoznatijih sarajevskih rstorana ,zbog utaje poreza.Ok i sta je tu   bitno.Bitno je ,jako bitno.Prvo sto  nije procurila vijest  o pretresima  tih ugostiteljskih objekata ,a nema sarajlije pa i  sudija i tuzilaca ,koji tu ne sjedi ,da bi se mogli spremiti ,a drugo  svi ovi ili velika vecina su radili pod zastitom  vodece nacionalne partije i  njenih  celnika ,pa im se po prvi put desilo  da im  ,,promakne ,,Ok ,nije ovo  proces  ,,stoljeca,, ali jest ,,golemo,,za opstu situaciju -klimu  koja dole vlada  i moglo bi rezultirati ,bar se nadam ,drzavnom prvenstvu  u ,,samaranju,,u kojem pobjednik  nije onaj sto je ,,puko,, samar vise nego sto je primio ,,samar manje ,, E to je velika razlika.Al  bridi na sve strane.

2 comments:

Anonymous said...

,Sibir braco, rece papagaj iz frizidera.

Niko od tih takmicara iz Sibira nema struka. Sve neki sjedeci tipovi, ugojeni kao krmci za cvarke. Zima se otegla, dosadno im, pa hajde neko takmicenje. Slab primjer za BiH.

Voli raja da malo sakrije, to ti je. Samo 20 uhvatilo radi utaje poreza. Samo 20 nije znalo matematiku? Bilo im zao platiti knjigovodju i odvojiti to nesto parica za porez!

Broj je sigurno mnogo veci, najmanje 2.000, ali neki vlasnici kafica naucili i sklekove raditi, pa ostali u formi i izbjegli zakon kao jegulje.

Lakse je potrositi pare na kurvaluk ili okrenuti janje na raznju nego odvojiti za porez drzavi ili platiti ratu kredita banci. To je BiH mentalitet.

Kad odu vani automatski stanu u red za autobus, bez guranja, u banci automatski postave placanje racuna, vode brigu o svemu. Automatski nekako udje u bosansku glavurdu da vani nema igranja sa zakonom kao u BiH i ostalim zemljama u okruzenju.
Feniks


Kevrin potok said...

Trebali su na kurs kod Micka kako se zavrće i veća lova a da se u ćuzi ne završi.

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...