Tuesday, March 5, 2019

Go decko Bernie

Juce sam se  politicki obradovo.Prvo  sto se hilari Klinton nece kandidovati  na slijedecim predsednickim izborima -,,gad bles Amerika,, i drugo ,sad i zvanicno ,sto ce se za  predsednika kandidovati Berni Sanders,gad bles Amerika 2x ,,

Ako ste zaboravili  trenutno je predsednik  covjek koji se zove Donald tramp  i koji je usput receno milijarder ,sto svojoj drzavi nije  platio ni centa poreza u zadnjih 20  godina  i sto je 2x , bankotiro  i sto je ,.........bog zna sta jos uradio  u svoju korist ,zato sto mu je to ,,sistem,, omogucio.Amerikanci su inace poznati po tome sto bezgranicno vjeruju ,,sistemu,,  i ako otkriju da nesto ne valja ,onda je to pojedinac ,al sistem je nedodirljiv ,idealan i za Busha i za Klintona i za Obamu ,da za Trampa i ne govorim  i za sve ostale ,osim za Bernija Sandersa  koji se ,,usudio,, da  najavi u slucaju  pobjede  ,da  sistem valja mjenjati ,odnosno prilagoditi ga da Tramp i slicni njemu  nece moci korisiti njegove mane.Da  budem malo realan.Male su  sanse sandersa .Prvo sto ide kao nezavisan kandidat ,nema para , drugo  sto je skoro 8o  godina star a trece i najvaznije sto mu se pripisuje  socijalizam ,sto je za 95 posto Amerikanaca  zvijer sa 4 glave koja jede malu djecu  i kad bi ovim 95 posto ponudili ;besplatno zdravstvo za svakoga ,besplatno skolstvo ,besplatne stanove i mjesecnu  platu od 20 hiljada Dolara .samo da glasaju za Socijalizam ,mozda bi 5 posto promjenilo misljenje ,ali ostalih 90 posto bi radije  umrli  kao homlesi u kapitalizmu ,nego  kao bogatasi u Socijalizmu.

Radio kod mene ,svojevremeno ,neki Stenli ,kao  drugi posao ,popodne.Ljep i pametan decko ,Studiro je nesto i jedva sa 2 posla  sastavljo kraj sa krajem.Ni na onom prvom poslu  nije bio bas zadovoljan  jer je cuo da se neki bune  sto koristi isti wc  ko i bijelci ,pa smo nako malo u pauzama  razmjenjivali misljenja  i jednom sam ga pitao da mi  kaze ;zasto bas ,,ostali ,,  ne vole puno Ameriku i on mi odgovorio kratko i jasno ; Zato sto smo  najbolji,,A ok zato .Nisam bas ovo znao ,al sjetio se danas ,kad sam pisao o tome da sanders  hoce sistem da mjenja .Zar moze nesto bit bolje od najboljeg.I za Trampa i za Stenlija.

5 comments:

Anonymous said...

Nekako , da li zbog Tebe ili ne, ili Tvojeg priloga oko sinjela, nasa vlada skinula one trofrtaljce, eno ih u odijelima, svi u istim cipelama, crnim, sljaste kao Karleusa na bini.
Meni se cini da one cipele, te crne , sto sljaste, predstavljaju nasu BiH. Iste cipele, ali velicina razlicita.

Ne moz' biti da ne citaju Tvoje priloge, da li zbog Trumpa ili Bernia ili mozda sta dijaspora misli, urijetko?

Feniks

Kevrin potok said...

Taj Berni će umrijeti do izbora, a Tramp bi mogao lahko opet biti izabran jer nema većeg kretena a Amerikanci su priglup narod.

Micko said...

Ženskom djelu publike želim sretan osmi Mart medjunarodni dan žena ako nije zamjenjen nekim vjerskim praznikom. Volim i poštujem žene kaomajke i iznad svega kao ljubavnice. Živile žene.

Anonymous said...

Hvala Micko, Ti jedini cestita nesto od lanjske nove godine.

Za ovu Novu godinu smo imali ruzno cestitanje samo ponekima, pa je pravo iznenadjenje ova cestitka.

Zivili muskarci sto slave 8. mart, kao sto je uvijek i bilo, sa mezom i picencem, a zene s posla trcale kuci sa onim karanfilom da sto prije djeci serviraju rucak i poslije docekale pijanog muza jer je slavio 8. mart.
Feniks

Marijan said...

*ebote,kad me herc ne spuca...Mickov komentar skontah kao Kevrin?
Pridruzujem se Mickovoj cestitci.
Svim damama, (a narocito mojoj) sretan 8.mart!
---
Znam da taj praznik kod vas na zapadu "ne pije puno vode" jer ga smatraju boljsevickom tvorevinom, bez obzira sto se poceo obiljezavati od djelovanja Klare Cetkin (Danska) za prava zena.

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...