Saturday, March 16, 2019

Hostapler

Dok je u Bosni politickih partija tipa danasnjeg  SDPa ,nacionalisticke ce biti na vlasti slijedecih 1oo  godina.Citam jutros da je iz ,,partije,, iskljucen Damir Niksic ,zbog ne primjernog ponasanja na jednoj sjednici  na kojoj se raspravljalo  o ulasku ili ne ulasku  SDPa u vlast sa  SDAom.

Fakin ili hostapler.Ja sam  za ovog prvog ,jer kaze ono sto misli ,al ne zna nacina ,al je u svakom slucaju posteniji od hostaplera ,cije  ponasanje je nepredvidljivo ,odnosno  varira od situacije do situacije ,gdje u svakoj trazi  iskljucivo svoj interes.

Damira Niksica ne znam licno ,ali  po onome sto sam cuo i procito radi se o postenom  normalnom covjeku ,koji se nije mogao kontrolisati u jednom trenutku odnosno dozvolio je sebi  da na zvanicnom mjestu kaze ono ,sto se na ulici  govori ,sto naravno nije opravdanje  postupka ,ali ni njegova sustina ,jer je bazirana na  formi. ugladjenog politickog djelovanja ,da se misli sta god ko hoce ,a da se kaze samo ono  sto se zeli cuti.

Od svih politickih partija na onim prostorima  bio sam najblizi SDPu,ali im nikad nisam mogao oprostti  vrijeme  vladavine ,koje su prokockali ,zahvaljujuci  hostaplerima , poslije cega je tocak bosanske istorije otisao  u drugom pravcu,Pokusalo se poslije ,,vaditi,, sa novim predsednikom ,ali objektivno Nermin Niksic nije  covjek  za ,,povesti,, tako da je Zlatko lagumdzija ,koji je iz partije prije  eleiminisao sve  sto  mu je ,,smetalo,,  i dalje ostao   ,mason,, koji sve kontrolise.

Na ovoj zadnjoj sjednici  na kojoj je iz clanstva isskljucen Damir Niksic , lagumdzija je pokusao posmjenjivati  i one ,,koji mu ne mirisu ,,ali na srecu nije uspio tako da magazinovic ,Cengic  i Masic nisu dozivjeli sudbinu  Durakovica ili Bogicevica  sto je  samo pola koraka od onog sto je trebalo biti da se umjesto  Damira Nikisica  iz stranke isklljuci Zlatko lagumdzija  i da se konacno stavi tacka na  SDP koji  nikom osim nacionalistila  kao takav ne odgovara.

U dilemi  izmedju ,,fakina,, i ,,hostaplera,, uvijek sam na strani ovog prvog ,jer fakin ,,osjeti,, hostaplera ,al uvijek  izabere pogresan nacin da to i pokaze .Postovana  gospodo da ne kazem drugovi iz SDPa .Ako zelite  toj drzavi  bolje ,iz partije iskljucite lagumdziju  i pustite da  damir Niksic kaze ,ono sto svi misle o vama a reakcija ce pokazat ,da mi u principu jesmo  fakinski ,ali ne i hostaplerski narod.ili je vrijeme postenih ,,fakina,, ostalo samo da se spominje.

P.S. Ovo je texst je iskljucivo   za one sto  znaju  znacenje rijeci ,,fakin ,, i ,,hostapler,,

No comments:

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...