Sunday, March 17, 2019

Svarcineger

Nikad ne smijete zaboraviti jednu stvar.Amerikanci jesu ludi ali nisu budale.Ludost je samo jedna od karakternih osobina a ,,budala ,, je trajno mentalno  stanje .Citam jutros intervju  karla Sterlinga ,jel se tako zove, bivseg visokog predstavnika  medjunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu koji je dao  nekoj  mahalskoj televiziji iz Sarajeva.Sad poslije ,,frtalj ,, vijeka  covjek sve zna  kad vise nikog i ne zanima i sta je znao  u kojem ovaj Nijemac  okrivljuje Amriku  za  gotovo sbe sto  trenutno u Bosni ne valja a izrazeno je kivan na ,,Jenkija ,, jer ga je i smjenio sa  tog polozaja,On je  htio ovo ,al Ameri nisu dali ,htio ono ,al opet  Ameri ,koji eto sad i nemaju  rijesenja za  Bosnu,E moj Svarcu .Da nije bilo Amerike  vi bi i dalje u Njemackoj pili  pivo  na Oktobar  frstu i gledali nabujale sise rasnih  Nijemica ,,samo  sto Bosne nebi vise bilo,a to da ne znaju  nije tacno .Znaju i te kako ,samo puste prvo vas  da pokazete  ,,da ne mozete,,nista ,,  i onda ,,urade,,

Sranje su inace  ovakvi intervjuji  tipa ,,kucamo na vrata zaboravljenih asova,,gdje oni o sportu i mogu proci ,ali oni o politici  tesko a ovaj Svarcineger  sad  ko i Stipe Mesic  sve zna  ili u stvari ,,uvijek je sve i znao ,, samo ga nisu  svatali.Mrzile ga uciteljice ,al im e zato  sad ,kad  vise nikom nista ne znaci ,sve rekao u lice. 

Gospodine Svarcinegeru.Nije problem sto vi nemate pojma o Americi  i sto vjerovatno zalite  za mnogim stvarima koji su oni uradili u istoriji ,al jedno nikad ne smijete zaboraviti ;Amerikanci stvarno jesu ludi -svaka cas njihovoj ludosti, al nisu budale ,da bi bili vjecni gubitnici.Eto i u vasoj zemlji su napravili sistem koji jako dobro  funkcionise.

2 comments:

Marijan said...

Jadan ti je onaj kome drugi zavodi red u kući, a još jadniji onaj kome Ameri donose sreću, blagostanje i demokratiju.
To za Njemačku stoji i tu je kraj, the end, nema više?
---
Najveći fazon je da Ameri zbog svoje vojne moći smatraju da su nešto više i pametnije. Ništa nisu naučili na tuđim greškama. Francuzi popušili u Vijetnamu, Rusi u Avganistanu, popušili i Ameri... Irak, Arapsko proljeće - opšti haos!
I za to postoji opravdanje - treba utrošiti ogromna vojna sredstva američkih milijardera!?
Kada u (novo) ratno žarište senatori i ostali bogatuni pošalju na čelu svoju djecu radit će neka druga logika, ali to nikada nećemo vidjeti.
Do tada - lako je ratovati sa tuđom djecom!
S.F.S.N.

Anonymous said...

Jedni privlace u svoju vojsku parama, a drugi, oni nasi, po ruskom sistemu moranja i bez placanja!
Koja je to ljubav prema svojoj zemlji, koja ironija!

Idu u tudju vojsku, za pare, da ratuju protiv svojih koji cak i besplatno ginu, a porodice ne uspiju ostvariti neku nadoknadu?!

O zivote.
Rodis dijete, volis ga, odgajas, strepis nad njim, a onda ona visa vlast samo mrdne malim prstom i kaze MORAS inace oduzimamo svu imovinu, moras se odreci drzavljanstva itd. itd. a jos naprave i problem da ne mozes zemlju napustiti i postajes glinena patka za odstrel.

Svi smo mi popusili! I ispusili!

Feniks

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...