Wednesday, May 15, 2019

Bradina-Sentilj

Sjetit ce se oni malo stariji ,da je svojevremeno  kao sala ,u jeku  masovnih  dolazaka Hercegovaca u Sarajevo , govorilo , kako se mora na Bradini postavit granica i carina da im se broj smanji ,sto naravno nikad nije ucenjeno ,ali  citam danas  da su navijaci  fudbalskog kluba Sarajevo ,,koji je  igro finale kupa u Sirokom Brijegu , docekali na Bradini ,igrace, i priredili veliko slavlje,Stanite malo.Zar Siroki Brijeg nije u  istoj drzavi ko i Sarajevo, i sto to navijaci  docekuju svoj  tim ,na nekoj zamisljenoj ili  stvarnoj granici, ,ko da se vraca iz  inostranstva,   ,gdje oni nisu mogli  ,jer im je bila uskracena   viza.Trebal vise o drzavi od ovih  par recenica.

U Americi je puno ,, bolje,,.Cujem da republikanci spremaju  novi zakon po kojem bi se samoubice kaznjavale smrcu.Kako,pa fino isto ko  zakon o zabrani abortusa  i to bez izuzetaka,cak i kao posljedica kriminala , ,koji je usvojen  u svim  drzavama po kojima republikanska partija orgija.Koja to politika i koja to vjera  moze zabraniti  da covjek bude  gospoda svog  tijela .Ja razumijem  zakon po kojem se moze nesto zabraniti  da  cinis tudjem  tjelu ,ali  zabraniti i kaznjavati  pravo na svoje tjelo  nije samo krsenje osnovnih ljudskih prava  nego jos korak  blize ka njihovom totalnom ukidanju.Trebal vise o drzavi od ovih par recenica.


3 comments:

Anonymous said...

Ljudska prava? Sta to znaci i za koga?

Ratovi su dozvoljeni, je li? Ubijanja za racun politicara?
Raseljavanje naroda isto tako. Dozvoljeno? Na silu!
F.

Anonymous said...

Zaboravila sam jos oko nazovi ljudskih prava:
Udaja curica od 9 godina, ili 12; bilo i na nasem podrucju, a i danas ima tamo u nekim gorama prema Sandzaku i Kosovu.

Ko smo mi da pricamo oko ljudskih prava kad pratimo tamo neke obicaje da zadovoljimo pohotne starce?
Religija, obicaj, ljubomora, pohotnost...dvolicni smo, kakvi dvolicni, sto puta okrenemo curak iliti kaput, odobravamo svasta kad 'nassi to rade'.

F.

nesloga said...

Nista mi gore nego kad pitari nesto slave. A apropo drzave, jebem drzavu kad god stignem, evo I u Spaniji ovoj, koja ce se nekad isto raspast. Nego trebalo bi rastaviti dejtonsku BiH, tu neprirodnu tvorevinu i ludacku kosulju. I proglasiti Republiku Bosnu od Save do Bradine, od Une do Drine, sa jednim predsjednikom (Jevrejom) u distriktu Brcko. Isto tako proglasiti I Republiku Hercegovinu ispod Bradine, od Duvna do Trebinja sa isto samo jednim predsjednikom (Ciganinom) sa glavnim gradom Neumom, da se predsjednik ima đe plaknut. I da na zastavi juznoslavenskoj tradicionalnoj plavobijelocrvenoj R Bosne budu tri crna medžeda na bijelom polju, a na skoro identicnoj plavobijelocrvenoj zastavi R Hercegovine ponosno na srednjem polju budu tri siva magarca/kenjca. I prijaviti se u UN sa dvije republike I us to posebno sa distriktima Brcko I Neum kao slobodnim duty free gradovima gdje su legalne trava, kurve I tajni bank akaunti.

Samo nesto razmisljam.

nesloga

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...