Wednesday, July 24, 2013

,,Drkator,,

Meni postalo dosadno.Malo ,malo,pa neki americki medij ,u nedostatku  boljih tema naoravi  listu  svijetskih diktatora ,medju kojima je obavezno i Josip Broz.Nekad na sestom nekad na  osmom mjestu ,ali obevezno medju prvih 10  u istoriji  mrskih tiranina.Neki dan je ,auuuuuu zjevam, i CNN  obisao ,,dvore ,od Hitlerovog do staljinovog  i napravio-navuko pricu  o zlim ljudima ,gdje je ubacio i  jadni Konjic ,nikom kriv ni duzan ,ko mjesto gdje je jugoslavenski diktator  imo svoje podzemno skloniste  i odake je komandovao  ,,zlom,, koje je dolazilo  iz komunisticke Jugoslavije,Auuuuu ,opet zjevam.

Bar jedno mali milion puta,sam bio u prilici   objasnjvati  ljudima ,bez izuzetka  jako starim,a koji su znali odakle dolazim,ko je i sta je  Tito i to sve u 3 minute.

Tesko da prica-vadiona o Titu moze stati u 180 sekundi ,a specijalno ,kad  vas sagovornik -Amerikanac , zna   sa CNNa i drugih Enova,da je  Tito bio diktator pa sam poslije nekoliko uzaludnih godina truda ,napokon odustao  i sad kad me neko pita ; Da li je Tito bio diktator,, kazem da jeste i siguran sam da ce mi se ta musterija opet vratiti ,a ako pocnem  ,,srati,, da nije ,nema ga vise,jer ce dodatnom analizom  ustanoviti ,da ne zeli ici u komunisticki restoran  i davati tesko zaradjene dolare  nekom ko brani diktatora.

Tako sam prodo Tita,za dva slajza  pizze i  ledenu Coca Colu.Kosta 5 Dolara.,,Tada sam ja prodao Tita prvi put ...la lalalal .....,,

I dok i dalje zjevam ,auuuuuu ,na pomen Tita,sav  ,,ustreperim,, na  ovo iz Londona ,gdje se rodio  kraljevic ,a onaj CNN i ostali po 45 sati dnevno i direktno prenose sta se tamo desava.Vristo sam pored tv ekrana ,kad su mladenci   izasli iz bolnice i u rukama nosili princa,hm ,sta bi bilo da je Tito bio Kralj ,mislim sebe tako proglasio,bili i onda  medju diktatore  ili je mjesto  ,,zloca,, rezervisano samo  za ,,odabrane,,

Nikad nisam volio Vatikan i englesku kraljevsku porodicu.Dogma,kolonijalizam ,otimanje ,zavjere, sve mi to ,stane uz ove i kad jos dodas Georga Busha ,koji je sam kriv za smrt naj manje 3 miliona ljudi-nevinih ,onda mi Tito dodje ko balerina iz Boljesev teatra,al ona pocetnica ,sto tek  uci na hoda-plese na prstima.

Nego ovo vam moram ispricati.Na Skajpiju ja sa  jaranom ,.Ja ovde u Americi ,on negdje dole kod nas na balkonu.Moj cuko kome sam ja licno dao ime  Tito,diktatorsko ,je uvijek tu negdje prisutan oko noga ,dok sam ja na skajpiju.kazem ja prijatelju ,haj ga zovni ,da vidim kako  ce reagovati,me ne jaran ,nego Tito,a on suti.nece da zovne-reaguje,jer je na balkonu,a okolo se cuje i kako bi samo zvucalo komsijama ,da se ovaj moj prijatelj pocne derati Tito,Tito  i ko bi im poslije  objasnjavo  da to nije taj Tito-diktator nego jedan cuko iz Orlanda.Niko mu nebi vjerovo.

14 comments:

Marijan said...

Šta ćeš... dok je bio živ niko nije smio ni spomenuti da je bio diktator... respektovali su ga, itekako. Dok je bio živ svi su mu se ''zavlačili'', i ''veliki i mali'', i strani i domaći
Poslije smrti može govoriti ko šta hoće, pokojnik se ne buni!?

č said...

Demokratska Narodna Republika Koreja (DNRK), asocira li vas na jednu drugu, glede naziva, glede vojne spremnosti i osposobljenosti armije, glede glamuroznosti proslava državnih praznika, glede spremnosti da se pogine za domovinu, glede ...?
Joj, što je meni nešto poznata ta državica, nikako da se sjetim imena a na vrh mi jezika!
Jel' ono bi DNRJ, KNRJ, aha, FNRJ!
Ma nije ista ko DNRK, ali mi nekako slična, ccccssss!
A Kim Il Sung, asocira li vas on na nekoga, glede glamuroznosti sahrane, glede ljubavi stanovnika spram svog vođe, glede titule (doživotni predsjednici i vojni komandanti) glede ....?
Joj, što je meni nešto poznata jedna faca, nikako da se sjetim imena a na vrh mi jezika!
Ma nije isti, ali mi nekako sličan, ccccssss!
Sad ispade da su oni bili diktatori, autokrate, 'vaki, 'naki, a samo pitajte njihov narod, on najbolje zna kak'i su bili. Svak će vam reći, ma na ranu ih privit.


3222@ 'vako se razbija monotonija:
http://picasaweb.google.com/115273874424899044272/DRINAJULI2013
Ovaj rafting se nažalost završio neslavno. Sat prije zalaska sunca sam u jednom brzaku doživio „brodolom“. 'Vako je to bilo.
Čamac je opasan jednim debljim konopom koji je provučen kroz vođice na čamcu. Za taj konop sam specijalnim halkama vezao konop od sidra i ribarsku mrežu, gdje sam napravio veliku grešku, što će se kasnije pokazati. U jednom brzaku mi je u vodu upao kamen, koji mi je služio kao sidro i uglavio se. Čamac se naglo zaustavio a velika količina vode me je zapljusnula. Brzo sam se povukao na drugi kraj čamca i tako spriječio nadiranje vode. Klečao sam i bespomoćno posmatrao šta se događa. Snažna struja je pravila neugodnu buku i pojačavala ionako tragičnu situaciju. Svakim nekontrolisanim pokretom u čamac bi nadirala voda. Sa dna torbe sam pronašao nož za čišćenje ribe, uzeo ga za sami kraj drške i pokušao prerezati konop od sidra. Da bih dohvatio konop, morao sam se ispružiti prema pramcu ali je tada ponovo voda nagrnula. Situacija je bila krajnje kritična. Ispod mene je bio veoma dugačak snažan brzak dubine oko jedan metar. Sa ribarskim čizmama u hladnoj vodi, bilo bi krajnje gutavo isplivati. Jedini spas mi je bio presjeći ono deblje uže kojim je čamac bio opasan. I to je bio poduhvat, obzirom da su sidro i ona ribarska mreža natezali taj konop i priljubili ga uz čamac. Elem da ne dužim, nakon što sam prerezao uže, voda me je ponijela niz brzak. U tom momentu vidim jedno veslo i ribarski štap kako plivaju paralelno, na udaljenosti od nekoliko metara od mene. Demontiram veslo s čamca i tim jednim doveslam do tog drugog. U međuvremenu se štap nije više pojavljivao na površini. Nakon što sam namontirao na čamac oba vesla, zaveslao sam ka obali svom snagom. Bilo je krajnje naporno, obzirom da je čamac već bi pun vode. Doveslao sam do male pješčane plažice, koja je bila sa svih strana obrasla gusim neprohodnim rastinjem. Tu sam se skinuo do gola, iscjedio što se moglo iscijediti i čekao da se osuši, u strahu da Drina ne nadođe, što nije bila rijetkost. Ubrzo je zašlo sunce i bio sam prisiljen obući onako mokru robu, popakovati stvari u veliki ruksak i uz obalu potražiti izlaz do puta. Obzirom da je sve bilo mokro, ruksak je bio težak kao da sam u njemu nosio kamenje.
Kada sam izašao na put, sumrak je već pao. Srećom, u blizini je bila jedna krasna kafanica, gdje sam prvo poručio hladnu pivu, he,he. Tu sam povadio mobitele , foto aparat, novčanik sa dokumentima i napravio bilans gubitaka: dva mobitela, kamera, štap sa novom mašinicom, i što mi je najteže palo, mreža sa dvije „lopate“, plotice od po dvije i jedna od pola kile.
Ovo je bilo u najkraćim crtama. Grešku sam napravio što sam konop od sidra vezao za onaj konop što opasava čamac. To sam prvi put sada nesmotreno uradio i odmah sam bio kažnjen.
Moram napomenuti da opasnosti po život nije bilo ali da sam mogao proći i mnogo gore, dlaka je falila.

Čole said...

Nije do mene! Link je dobar, koristite ono copy-paste. Tako je kad je Blog tandrvalija. I sad će mu opet neko drugi bit kriv. Onaj Č je Čole.

Marijan said...

*ebi ga... znao sam ja da ćeš završiti kao kruzer Konkordia!

dalibor bilic said...

cccccc blago onom sto pobudali u starosti.nece imat za cim zaliti. ccccccc.svaka slicnost sa drugim ccccc je plod koincidencije

lajka said...

Nema tu Hrvati, Bugari , Koreanci...
Da je idolopoklonstvo u ljudskoj naravi, zorno pokazuju poslovicno flegmaticni Englezi. Samo ga treba malo potaknuti.
A Dominioni ?! Da puknes od smijeha. Koliko srece sto se rodio potomak onih sto su ih tako kraljevski muzli.

@ Mick
Kad opet krenes u SA ponesi Coli one nepromocive vrecice sto ih koriste jahtasi i jedrilicari, a sluze za pohranu kartica, prstenja, dokumenata i sl.

@ Odozdo

Hvala ti i za to sto si pokazala da nisam ja kriva sto te nema. I tebi lijepi pozdrav, kao i Jagodama i sampanjcu, te lijepoj mladosti. Imam potrebu napisati opsirnije pismo, ali sam naprosto razapeta na sve strane.

Unknown said...

Sreca pa se ovo desilo Coletu, iskusnom drinskom rjekoplovcu, koji jos uz to ima i tu prakticnu, tehnicku "zicu", pa je pravilno reagovao.Sta bi se desilo, nedaj boze, da je umjesto njega bio Urednik. Onako TEZAK co'jk bi propo u Drinu ko givikt.

urednik said...

E komso, komso maknem ti se sa 'SEKE' puta, al' ti ni to nije dovoljno, vec bi me i u vodu gurn'o. E zato vec nema sanse, nisam bas ljubitelj vode, mislim iz bliza, iako bih kao sidro sto si dobro primjetio mogao posluziti. Nego kad si me vec povukao za jezik jesi li primjetio da na Rajsku ne obracaju paznju kad je u bikiniju, a gola se skida na plazi iskljucivo po mraku. Necu komentarisati jer me vec zabrinjava da se ne javlja na spomen dragog joj druga Tite....

Čole said...

Interesuje me je li neko uspio otvoriti onaj album?
Isto tako, volio bih znati zašto onaj link nije poplavio, pa da se klikom na njega otvori taj album?
A najviše bih volio znati, šta Rajska radi kad joj pijesak uđe u guzu, ccccssss?
A za sidro, najradije bih privez'o Dalibora!

lajka said...

Bez problema:copy, paste, enter.

Unknown said...

Komso bolan, pa nisam mislio na tebe. Gdje bih mogao tako nesto komsi i pomisliti. Em komso, em mi velikodusno prepustio Seku od Rajske.Ti si urednik sa malim slovom, a Dalibor je Urednik sa velikim slovom, i ja ga uvijek tako oslovljavam. Koliko li si ti onda stvari morao"progutati", a uopste nisu bile tebi upucene.
Ma ja bih obracao paznju na Rajsku, ali nema smisla, posto mi ona dodje kao svastika(akobogda).
Cole, link sam otvorio, ali sistemom copy-pest

urednik said...

A na Dalibora si mislio, ma nije ni cudo sto nisam skontao. Da ga neko od vas ne spomene ja ga ne bih ni primjetio.ccccssss

dalibor bilic said...

Hm , mislim ,odnosno poenta je da i Drina ima neki kriterij.Nece svasta.Slazem se sa Lajkom da Coletu treba ponjet pelene ',a to razapeta ,moze bit sto voli ,,patit,, ili se opet igra fotoreportera.
Sidnejac se vadi ,a mislio je na nogog ,,urednika,,cak ga je i nazvo ,,gevikt,, Cuj gevikt ,svasta.
Cole ko i inace pojma nema.Rajska je na odmoru u Zadru a tamo nema pjeskovite ,nego samo kamene plaze,pa nedaj boze da joj se desi ,sto joj je on pozelio.

ODOZGO_77 said...

@ lajka
naravno da TI nisi nista kriva
za moje ne javljanje...
kod mene je takodje frka na sve strane, samo sto nesto predugo traje....
jedva cekam da zapada snijeg,,,
sampanjac,jagode i mladost su uvjek aktualni (-:
veliki pozdrav tebi
i ostaloj ekipi

Kako ?

 Ovo vrijedi zabiljeziti ,U vijesti je naslov ;Ukrajinski gradonacelnici dosli u BiH kako bi iz naseg iskustva ucili o obnovi drzave ,,Sto b...