Tuesday, December 30, 2014

Nova Godina

Nesereca kao  ,,uzrok,, i sreca  kao ,,posljedica ,Svega onoga sto je za nama,sto je puno bolje ,nego da je obratno,odnosno ,nesrecu kao posljedicu i srecu kao njen uzrok.Dobro smo prosli  za sta smo bili namjenjeni.

Na ovu stranicu dolaze  dobri ljudi.Nekima je  ,,ovo,, bila dobra i uspjesna godina.Pa nek tako i bude i u slijedecoj,Ne treba vise.Dovoljno.Onima koji ce  2014 pamtiti ,kao onu sto bi naj radije prespavali i preskocili ,zelim da  slijedeca  bude  drugacija i bolja ,da nadju snage  ,da prihvate ono ,sto ne mogu promijeniti i da promjene  ,sto hoce.

Zelim  vam sve naj bolje i   nek   vam  se ,, ostvari  bar dio onoga    ,     sto jeste i    vjerujete da ste i  zasluzili.

Dalibor

5 comments:

SARAJKO said...

Sretna nova godina i tebi Dalibore i naravno svim dobrim ljudima !
Ja sam se cesto opterecivao dogadjajima na koje nemam uticaja zeleci ih izmjeniti jer po mome a vjerujem i moralnom principu odigravaju se pogresno! Stariji i iskusniji od mene mozda imas savjet kako da se otarasim tog nepotrebnog tereta !
Jos jedna zanimljiva,uvijek kada pocinje nova godina ja mislim o tome, ako bude sve u redu i budem zdrav i docekam tu neku penziju, Sta ciniti tada? Kao da ce tada sve izgubiti smisao, to me mozda evropska verzija kapitalizma izdresirala da imam malo losu savjest kada ne radim ! Negdje sam procitao " o zivotu se ne razmislja, zivot se zivi ! " Mozda je to jedini moguci odgovor !?

Marijan said...

Snima mnogo sreće i zdravlja u nastupajućoj godini... i da se još dugo družimo!
Stavio sam sreću ispred zdravlja jer kao što neko reče: ''Putnici Titanika bili su uglavnom dobrog zdravlja, al' nisu imali sreće!''

Micko said...

Puno sreće i zdravlja svima koji dolaze ovde.Posebno puno novčanica i ljubavi,a sexa beskonačno.Živite zivot.

ODOZGO_77 said...

Sve sto je lijepo i sto se srecom zove, neka te prati od godine nove,
a sto je ruzno i nemir stvara neka odnese godina stara.

SRETNA NOVA GODINA SVIMA.

Ovo je prepisano iz spomenara...

veliki pozdrav

sedma said...


Pratila sam Mickov ulazak u 2015, pa Rajskin, a sada smo valjda svi na okupu.

Sretna vam bila !

Zombi

 Nije  vise pitanje ,hoce li ,,studentski protesti ,protiv rata u Gazi,,kostati  predsednika ,Bidena ,nego koliko ce.Jest da su studenti al ...