Sunday, March 8, 2015

Poslusna

Ne slavite 8. Mart i budite poslusne svojim muzevima ,Hahahahahahahahhhhhaaaaaaaaaaa,Dugo  vecu glupost nisam cuo ,a dolazi iz  islamske vjerske zajednice  Bosne i Hercegovine ,kao savjet  zenama Muslimankama povodom  8. Marta.

Hajd sad ,ovo  slavite ili ne slavite  i nije toliko sporno  i moze se prihvatiti ili ne ,ali  ,,poslusne,, je pojam koji se iskljucivo  upotrebljava u odnosima  klasicne diskriminacije zasnovane  na nekom obliku  ugrozavanja  i savjetovat nekog da  bude ,,poslusan,, je zlocin ravan  genocidu ,koji se obicno veze  ,za  naciju ili religiju ,ali evo sad i za  jedan pol,

Biti poslusan u startu znaci  priznati sebi manju vrijednost  od onoga kome takav treba biti ,sto opet znaci da samim  tim sto je neko rodjen kao zensko  ima manju vrijednost u odnosu na nekog ko je musko ,trece nema  i da je kao takav  ,,osudjen , da cijeli zivot bude  ,,poslusan,,Sam termin ,,poslusan,, se mozda moze  koristiti u odnosu  covjeka prema  zivotinjama  ali ne zato sto je ljudsko bice pametnije ,nego sto ima razvijeniju svijest.Valjda.

A vidim slavi se  jos 8. Mart.Pijace pune cvijeca  i slike tezgi  sa ruzama i  orhidejama.Kazu orhideje naj bolje idu.Orhideja  je  krasan cvijet ,ali nije bas  poslusna.Zahtijeva paznju.Morase  zalijevati ,okretati prema suncu ,naci  joj  temparaturu koja  odgovara Onda  ko i svakog  osmog matra   neka organizacija sto se bavi problemima ,,poslusnih,,  izadje sa podatcima da je svaka druga zena i BiH ,zrtva  nasilja ,sto znaci i ako je poslusna ,nije dovoljno ,te da joj treba i dodatnih argumenata ,da to  do kraja i bude.

Nisu mi se bas sinoc  smijali ,kad sam rekao  da je u 90  posto  primjera ,brakova ,koje licno znam sad i koje sam znao ,zena ta  koja je dominantnija od svog partnera u svakom pogledu.

Hajmo malo prosetati  ,,okolo,, da vidimo koliko se zene ,,poslusne ,,-cuj poslusne hahahahhaha

U Americi ,generalno,  broj poslusnih zena je ravan broju poslusnih muskaraca,mada  se broj  poslusnih zena  ne moze ,na  ,,vaznim,, mjestima  porediti sa brojem  ,,poslusnih,, muskaraca.Ovo sa pravima zene u Americi mi jako lici  na ono sa pravima  ,,crnaca,, prije nego je  za predsednika izabran Barak Obama ,kad  su prava  bila ista ,ali samo  u teoriji ,a  obaminim dolaskom  se pocelo primjenjivat i u praksi.Znaci Americi  treba  zena za predsednika .

Sta je sa ostatkom Svijeta i  polozajem ,,poslusnih,, zena.Situacija  se uglavnom krece  od onih  demokratskih zemalja ,koje imaju  slicne probleme kao Amerika ,do onih gdje recimo zena ne smije voziti auto ,samo zato sto je zena  i ne moze voziti auto ,zato sto je to rekao muskarac ,a ona to mora prihvatiti ,zbog toga  sto mora biti poslusna.Za prava zene  se moraju boriti muskarci.

E sad da se vratim  na pocetak i na onaj proglas  islamske vjerske zajednice  Bosne i Hercegovine  u kojem se savjetuje  zenama  Muslimankama da ne slave 8. Mart i da budu  ,,poslusne ,, hahahah cuj poslusne.Zaista se izvnjavam ,al moram se smijati  hahhahahah.

Zar ima veceg zlocina , od tog da savjetujes nekoga da bude poslusan  samo zato  sto je druge nacije ,vjere  rase ili pola.Nema,al sad nije sega ,nego tuga .

Koliko tek mora biti glup obican narod kad su im  idioti duhovne vodje ,koji valjda zbog toga sto su i sami ,,poslusni,, i nesposobni  i glupi  nastoje zadrzati taj lanac hijerarhije  u filozofiji zivota zasnovanog na   ,,poslusnim  i ,,neposlusnim,, 

Drage moje.Vi ipak imate izbora ,Da budete  poslusne  ili da budete  ,,njeno velicanstvo, ZENA .

5 comments:

rajskadjevo said...

Poslušna..ma neee..ček jesi mislio podatna? ..e to mogu ..ali samo u jednoj stvari hahahha...ako mi naredi...

Marijan said...

Dobar si ti čo'jek... na vrijeme skont'o pa nabavio cuku... poslušan pravo aaa?
To savjetujem i ostalim muškarcima ako žele poslušnika!
Dragim, cijenjenim damama,
SRETAN PRAZNIK!

Meso Mekinro said...

" Mirna! "

dalibor bilic said...

Mirni a ok.

Micheal Benson said...
This comment has been removed by a blog administrator.

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...