Tuesday, May 12, 2015

Kumanovo

Balkan  se i dalje bavi samim sobom i sta god da se lose  desi ,a nista se dobro ne desava,,proglase to ,da se  neko ,,bavi ,, njima,Nema ,,svijet,, ni interesa ni vremena  za bivsu Jugoslaviju,odnosno naslo bi se vremena da ima interesa.

Sav 21, vijek ,ce stat u dvije rijeci ; ,,koliko kosta,, a bivsa Jugoslavija  je imala  neku cijenu ,a ono sto je nastalo poslije je samo   ,,kusur,,Ostaje vjecno pitanje ;ko je ,,razvalio Jugoslaviju,, i zasto.Oni sto misle da smo nesto vrijedili ,kazu,, ,,s vana,, oni  realniji  vele ,,mi sami sebe,,Vjerovatno je istini naj bliza kombinacija,

Povod mi je zapravo ,ovo sto se desavalo u Makedoniji zadnjih dana.U Kumanovu.Ne samo da sam zaboravio  na Kumanovo ,nego i na makedoniju i sjetim se jedino  kad neko pomene Aleksandra makedonskog  ili jednom u 5 godina cujem  pjesmu ,,Biljana platno belase,, ili Tosu ,Makedonija je bila interesantna  i po onome ,kad se   po Jugoslaviji  pucalo ,oni pekli kospice, a sad  kad drugi peku kospice,nece valjda meso, odkud, oni pucaju.

Po kriterjima ,,krvi,,  makedonci su svoju ,,slobodu,, dobili  na tanjiru, sto se bas  ,,dole,, i ne cijeni previse ,jer se  sloboda  ,,pominje,, po broju ,,uzaludnih zrtava ,, za nju datih.,,Mi smo svoju slobodu dobili ,na stotinama hiljada zrtava ,,ko da se  ,,fale ,,svojim glupostima ,balkanski kamenjarski politicari,dok su makedonci isto dobili a da nisu imali ni jednu zrtvu.Razlog ne lezi u ,,pameti,, nego zaboravili  na makedoniju ,sto i nije tako strasno ,u ona vremena, ali jest ,sto to stanje traje i danas.

Pojma nemam sta se desavalo u Kumanovu ,osim da se policija borila sa nekom grupom ,koju odma ,proglase teroristickom ,za pokrice ,a koja vjerovatno ima i svoje politicke ciljeve,odnosno koja misli da  makedonija nesto vrijedi ,da se za nju bori i gine.Eto sad i makedonci mogu reci da su  ,,krvlju platili svoju slobodu,,ko i svi ostali.

U sistemu   ,,koliko kosta,, zemlje bivse Jugoslavije vise nikome nisu  interesantne.Niko tamo vise ne ,,ulaze,,pa sve ono sto se  desava i sto ce se desavat  nije vise stvar biznisa ,nego pokusaj   ,ostataka,, da dobiju na cijeni  i tezini te da probaju prodati   muda za bubrege,, onima istim ,sto su to vec jednom  svijesno kupili.

Danas vise nista nije sporno.Slovenci  se penju po triglavu , Hrvati  gutaju  ,,ja vol,,Bosanci se sudaraju glavama,Srbi vire iza coska,Crnogorci  postali Rusija, makedonci ,hm  pokusavaju bit iste budale ko i svi ostali.

1 comment:

sedma said...


Devedesete su bile pri kraju. Pricam s novopecenim Sarajlijom u mrskom mu Zagrebu o ratu. A o cemu bi drugom ?
Upoznao je u Sarajvu nekog vaznog, ako ne vaznog, a ono bar dobro obavjestenog Irca koji je tvrdio da u Makedoniji nije bilo rata zato sto je zena nekog vrlo vaznog medjunarodnog faktora bila Makedonka.
Ja sam tada mislila da je tu rat izbjegnut jer je to iznimno vruc teren.
E sad , jel' se onaj naljutio na svoju zenu, il' je nesto drugo u pitanju-nemam pojma, ali znam kad se razgovor povede o bivsoj nam drzavi, ja mislim i na Makedoniju.

Zombi

 Nije  vise pitanje ,hoce li ,,studentski protesti ,protiv rata u Gazi,,kostati  predsednika ,Bidena ,nego koliko ce.Jest da su studenti al ...