Tuesday, May 19, 2015

Verona

Medjunarodni dan borbe protiv  homofobije.U cast  sutrasnjeg praznika vaseg ,napusite se  dobro kurca naseg ,,

Transparent ,dug jedno 20 metara ,na ,,derbiju,, Sarajevo -Zeljo ,stadion Kosevo ,vijek 21,prosle subote ,rastegnut  i prostrt  preko glava  navijaca ,,bordo,, tima ,zvanih  Horde zla,,

Reagovali su iz Svijeta.Kazu ,,Sportski teren  ne moze biti mjesto sirenja mrznje, Vi bi to u Sarajevu trebali naj bolje znat,,Naravno da znaju.

Valja to napravit.Skrojit ,napisat .Sklepat u stih.Nije lako ni mrzit.

Dobio sam IM ,od  prijatelja iz Zagreba.U stvari on je samo prenio  poruku  ,da se 30 Maja ,na Bjelasnici ,slavi 40 godina mature ,razredi 4,e i 4, c  Prve gimnazije ,generacije ,kad se nije toliko mrzilo,,.Primio k znanju ,al ne idem.Lijepo se provedite .

Pricu o Romeu i Juliji  znaju svi.Ljubavna.Verona ,balkon ,O Romeo ,Romeo ,,,,,,,

Bilo je i u Sarajevu slicnih  prica,koje mozda nisu ,ma nisu sigurno,  bile ravne  onima iz Verone ,ali sa nista manje ljubavi  i tuge.Da je Romeo ozenio Juliju  i da su poslije imali  cetvero djece, , svijet ,bi ostao bez sinonima  ljubavi ,a Verona i  balkon u njoj ,samo mjesto za saksije sa cvijecem.  Turisti bi i dalje tamo isli ,ne da vide i  dozive , nego da pojedu pizzzu.

Ne volim pricu o  sarajevskom  romeu i Juliji.Ratna .Ruzna i tuzna.Sa svih strana.Nije pobjedila ljubav ,nego zlo.,da bi se imalo razloga slavit.Onaj  koji ih je ubio  i oni sto su to naredili ,dobro su znali ..ko su,,Pregazila ih ,,ljubav,,

,,Ko ih jebe,, od komande do izvrsenja.

Tacno tako .Ko ,,nas,, jebe ,ko ,,kletva,, ,od Vrbanje mosta ,,preko  Koseva  do  Bjelasnice ./

8 comments:

rajska djevo said...

Ma da..i ta priča o Romeu i Juliji..od malena nas filaju s tim pričama o savšenoj ljubavi, vječnoj..i bla bla...sretan i savršen brak, barem dvoje dječice...inače nisi uspio u životu..a rezultat..gomila frustriranih ljudi koji to možda nisu mogli ostvariti...ja ću svoju djecu drugačije učiti, da se ne vežu za tu izmišljenu sliku, da ne idealiziraju ljubav i partnera..a i srećom nemam žensku djecu...

Hashim said...

Ja , srecom , imam zensku djecu , a ne ove danasnje pedercine .

sedma said...

Ja, srecom, imam zdravu i dobru djecu.

Marijan said...

Ma daj ba... nije to širenje mržnje...
Mi homofobiju mrzimo k'o pedere

Hashko said...

@ Sedma
Nek' vala ne lice na tebe !

sedma said...

@ Hashko
Kad god razmisljam o napustanju bloga, javi se netko inspirativan poput tebe i pokoleba me.

.Mick said...

Romeo i Julija,ma šta mi kažeš.Svi smo mi bili,a danas smo Romei i Julije.
Kad smo bili momci mi bi u raji govorili"stipu je ba,to ti je Julija".E ta nikom nije htjela ni pod kišobran,a kamoli šta drugo.Onu pogonu što bi se barem dala malo pofatat zvali smo Djulieta.Eto to je bio znak u raji,imaš li šansu ili ne.
Nego morao sam napustit sve poslove da dodjem kod mog pilota Johana u starački dom.Želio je da me vidi i da mi napiše testament da mi ostavlja sve što ima jer je teško bolestan.Ja sam njega tamo smjestio i dao svaku garanciju za njega šta god treba.Uvjek ga obilazi neko od mojih,a posebno plaćam jednu ženu da ode dva puta nedjeljno da ga zabavi i pomogne mu tek tako da se druži s njim,mada on ima svu potrebnu njegu u domu.Ona je isto Njemica.
Rekao sam mu da meni ne treba ništa,ali on navalio da zovem advokata i gotovo.On nema nikoga nego samo jednu sestru u Berlinu za koju ne zna već30 godina.Da li je živa i gdje živi nema pojma.Eto tako stari pilot Johan mene posvojio ko sina,a i ja njega poštujem ko oca.Sutra će doć advokat da vidimo šta sam ja naslijedio od mog sirotog Johana.Nije to neko bogatstvo,ali hvala mu.
Treba samo bit dobar čovjek i pomoć ako možeš.

ODOZGO_77 said...

Micko ti vazda Gentlemen- bio i ostao
Sedma , ja brojim dane.....
Sto se tice homoseksualaca- pustite ljude na miru, nije ni njima lako.
Ako se nekome desi taj slucaj u familiji treba da im pruzite ljubav i razumijevanje.

pozdrav ekipi

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...