Tuesday, May 26, 2015

Koliko ce dolazak Pape uticati na vjencanja u Sarajevu

Tamam   toliko ,koliko bi dolazak Pape  u Banja Luku ili u Siroki utico na isti dogadjaj,odnosno ,,nada,,.

Sto se tice  sklapanja braka  u Bosni i Hercegovini se generalno nista nije promjenilo u zadnjih 50 i  vise godina.Brakovi se iskljucivo ,u sto postotnom procentu, sklapaju izmedju  muskarca i zene  i u devedeset devet postotnom postotku izmedju  muskarca i zene  iste  religiske i nacionalne pripadnosti.Tako je sad,a nije  bilo.Razlika izmedju ,,onda,, i sad je samo 9 posto.

Upoznam ,momka iz Sarajeva ,,Prica da se zeni .Slusam  i on pomenu ime  buduce  supruge.Trzno sam se ,vjerovatno vidljivo. i u izboru da presutim ili napravim neku salu ,uradio sam ovo drugo.Ne vjerujem da je uspjela.

Da otkacimo  istopolne brakove.Svi dole su protiv i jedinstveni.Muslimani ,srbi i Hrvati  bi prije ozenili  ,zenu druge vjere i nacije ,nego  pedera.Vidite da ima  stvari u kojima se slazu  i mozda ce trebati narednih 50 godina  ,da se nesto promjeni ,bar  da mozes ozeniti  osobu  istog pola ,ali da mora  biti  i  iste religije  i nacionalne skupine.,preko toga ne moze. I nece.Jos da  ozenis pedera i to ,,tudjeg,,Sta je veca  bruka ,kad gazda Srboljub ,sa Sokoca ,zeni sina Zivadina ,  Suljom , od oca   Muje iz Kalesije ili da im sinovi ostanu nezenje.

25. Maj je dan kad se najljepse lazemo.Ko nam ,,ovo,, uradi ,sta nam je ovo trebalo.Ljubimo te  Tito i zajednistvo  i td i tt .I Nova godina  je slicna.i tad se lazemo.Ovo je jedini praznik kojeg slavim ,sv smo bili Tito .ok Tacno je ,ali djelomicno.Jest bio jedini uz  Bozic ili Bajram....

Kako je dolazak  cara Hajla Selasija ,neke davne godine  utico na sklapanje brakova  u Sarajevu.Isto ko sto je utico na sklapanje brakova u Banja Luci i  Listici ,tih godina ,odnosno nikako,

kako se zaljubljivalo  i zenilo prije  30 ili 40 godina.prvi utisak.Fizicki.Onda nadgradnja.Sve do  trenutka kad ljubav treba krunisat  ,brakom,Bila su to vremena kad se moglo i pogrijesiti ,odnosno  moglo se desiti  da ti se svidi neko iz  ,,druge i trece grupe,,Danas su sanse za to  ,jedan posto,jer tih grupa vise nema ,pa je laksi i izbor.

Da se lazemo a nije 25 Maj.Devedeset posto brakova ljudi koje poznajem su  sklopljeni izmedju  iste religiske i nacionalne  grupe u ono  doba.ostalih 10 posto je imalo izbora da ozeni pedera ili  nekog ,,koji ne pripada,, a kako nije mogao ozenit pedera ,izabrao je ovo drugo.

Pravi izbor je jedino onaj ,kad ga toliko suzis , i da ga dovedes na jedinku ,da je greska nemoguca.Fatamorgana izbora.Svijesna.

Koliko ce dolazak pape uticati na sklapanje brakova u Sarajevu.Hoce.Mora se pjeske i u jednom pravcu.Sto se ,,mora,, nije ni tesko.

10 comments:

Anonymous said...

Da nije pedera i lezbijki danas bi se malo tko i ženio.

Anonymous said...

Pedera I lezbi je u svakoj populaciji oko 5-6 posto. Dokazano. Evrovizija je uvijek leglo njih, sto pravih kao Conchita Wuerst, ona Serifovicka pjevacica ili Deen Backovic. Ima I latentnih/prikrivenih koji su izasli ili su jos uvijek u plakaru, kao ovaj Shved koji je postao pobjednik bio prije koji dan, ili recimo Ricky Martin ili Zdravko Colic, a neki se od prikrivenih I ozene pa I djecu dobiju, sve da odrze neki status. A "mjesanci" iz BiH medju tri konstitutivna naroda se moraju opredijeliti za jednu od strana ili furati iz BiH, ali jedno je sigurno, zauvijek zivjeti sa vecim shizofrenickim prokletstvom nego neki derpe koji ce naci uvijek utociste u guzi nekog drugog, bez da mora da odseli. Jedino ako nije usput I mjesanac. E onda najbolje da se rokne, ili postane politicar.
A papu bi obavjestajne sluzbe mogle vrlo laHko roknuti u Sarajevu. Nije nista vise iskljuceno u nasem olimpijskom gradu.

nesloga

.Mick said...

Svi crnomantijasi su dobro došli na Balkan.Svi okruglih kapa i istih mantija.Njihovo je pravilo,zavadi pa vladaj.To su uspjeli i sad skupljaju lovu od budala.Svi će se nać za istim stolom i izljubit se pred svojim stadima i pričat o multikulturi i toleranciji,a mi već to imali i odradili stotine ratova da to sjebemo.Oni će se smijat pred kamerama i pikazat stadima svojim šta je ljubav.Nakon toga će poslat cobane da drže govore stadima kako je to sve bila samo šala,i zagradit će ih ogradom pa ih prebrojat.
Ja to tako tumačim ovako laik i ne pismen.Ali sam siguran da sam u pravu da jebe rak raka.Djaba vam je demantovat.
Nego ima li ko od vas da mu jeftino prodam buldozer Komatsu od 700 konja jer sam nabavio novi.Ubio se za rušiti bogomolje.Dovoljno da ga parkiras pored nje,srušiti će se dok motor ugasis.

.Mick said...

Danas sam slušao na momente,onako radeći,osječke direktno iz sudnice nekom katoličkom popu pedofilu pa nemam šta reć.Stvarno užas.Pa da se on zadovoljava na maloj djeci to je direktno za smrtnu kaznu.Neka neko zamisli da se taj crnomantijas zadovoljava na njegovom djetetu ili unucetu.Ma nema suda koji bi ga osudio,kako bi to ja učinio pa makar dobio 7 dozivotnih kazni.Gade mi se crnomantijasi svi redom.I braća muslimani vjencavaju curice od 10 godina za brave od 30 godina,jer je to po sarijetu.Muhamad vjenčao svoju od 9 godina,a sa 12 mu rodila.Na sudu neće da ustanu,jer poštuju samo njihov sud.
Sad navalili da se iz Sirije vrate,jer su im loši uslovi života u kalifatu,a slikavali se sa odsjecenim glavama.Primit će njih nazad ova luda zemlja,i opet će živjet od tuđeg rada kao i prije.

rajskadjevo said...

Joj..kad bi se sad ja počela žaliti pisala bi pet sati....

Marijan said...

*ebote... ovaj Mick nije samo islamofob - on je klerofob!
Daj ba Mick o'ladi malo!
Političari, mafijaši, bogataši... svi žive na račun fukare, što ne bi i ''crnomantijaši''?
Nego, nemoj još prodavati taj buldožder... čim malo proširim garažu, mušterija sam.

Kevrin potok said...

Mogao je papa izabrati i na 20 godina Srebrenice da posjeti Bosnu, a ne mjesec prije toga. Ipak mi je puno prihvatljiviji od prethodnog Nijemca kojem Bosna nije bila ni na kraj pameti.

Anonymous said...

Problem Bosne i jeste u tome sto salno ocekuje da joj netko pomogne.

Micko said...

E moj Kevro ,ma drago mi je da nas u stopu pratis nego da loto dobijem.
Predproslog rata ste bili sa papinom rajom i došli do Drine i ostali na njoj.Zadnjeg rata okrunili kape protiv te iste raje i izgubili i Drinu i podrinje.Poslušali crnomantijase i Aliju,a nadali se da će vam pomoć nato ili moj pokojni babo.
Sad ste vi i Srebrenica prešli pod nadležnost Amfilohija,i Kacavende.Oni trebaju ić tamo,a ne papa i njegova raja.
Ovo nisam ja izmislio,nego ti je to historija ili povijest.Izvini,ali moro sam.

Čitam da u Dubrovniku uvode vjeronauk u vrtiće.To su prepusali od muslimana i onih tamo,i ovih vamo.Eto svježeg mesa za crnomantijaske pedofile.Već vidim kako se oblizuju.
Kaži Djevo pravnice Hrvata ko je budala.Ja sigurno nisam.

rajskadjevo said...

Moj mali ide u vjersku grupu u vrtiću, ja sam ga upisala i rekla ako želi da može ići, ako mu se sviđa a ako ne, ne mora. Bio je jednom i oduševljen je..kažu da mala djeca intuitivno vjeruju u Boga. Ne vidim u čemu je problem...pa nije to obavezno, već na izbor.

Zombi

 Nije  vise pitanje ,hoce li ,,studentski protesti ,protiv rata u Gazi,,kostati  predsednika ,Bidena ,nego koliko ce.Jest da su studenti al ...