Friday, May 29, 2015

Naopaki ljudi

,,Tvoje je da me ganjas ,a moje da me ne ufatis,,To je  ,,misao,, koju sam posudio iz filma ,,Praznik u Sarajevu,,  iz scene kad  u kafani komuniciraju ,sarajevski ,,shaner,, i  inspektor  Supa.a interesantna je  , kao  ilustracija  stanja u  drzavi Bosni ,gdje niko ,nikome ,ne osporava  i ne moze zabraniti,  , da radi ono sto hoce, pa bilo to sto posto pogresno,ali ne odustaje  ni od svog, koliko god da nije u redu.

Citam vijesti.U finalu kupa ,,marshala Tita,, na stadionu na ,,Otoci,,  igrali  Olimpik i  Siroki Brijeg.Pobjedio Olimpik ,nakon penala.,a penali su zapravo poceli jos prije utakmice.Svira se himna Bosne i Hercegovine .Gledam sliku .Stoje igraci  i izmedju njih sudije.Jedan tim je okrenut na jednu a drugi tim sa sudijama na drugu stranu.Ovo nikad nisam vidio a pratim sport 50 godina.Na nekoj strani je  ,,bosanska zastava ,koja se ne vidi i prema kojoj su licima okrenuti igraci jednog tima i  guzicama igraci drugog tima.Objasnjenje ispod slike je da  su guzicama okrenuti prema zastavi  igraci Sirokog brijega i sudije.Prvo sam pomislio da  neko nije pustio ,,kaku,, Ilahiju ,al nije nego zvanicnu himnu drzave  i istakao zvanicnu zastavu iste. koju ne postuju  gospoda iz Sirokog ,ali moraju ispostovati protokol ,a kako u njemu ne stoji ,kojim djelom tijela  moras biti okrenut prema zastavi ,oni izabrali  ,mozak ,koji je smjesten  u zadnjem dijelu glave.

Poslije ove utakmice  igrano je i finale  kupa al sad  ,,djeca,, juniori  i opet ista scena .Jedni okrenuti na jednu ,drugi na drugu stranu.E to je problem.Vjerovatno je neko od te  djece  moro pitat i ,,zasto,,  i dobiti i odgovor  u stilu ,,Njihovo je da nas ganjaju a nase da nas ne ufate,, sto podrazumjeva da situacija moze  trajat u beskonacnost ,u nedogled, ili i ako prestane ,onda se  samo uloge promjene  i polozaj lica i guzice  okrene prema potrebama.Sad guzica ,sad lice, sad lice sad ,guzica  i brze i brze ,toliko brzo ,da vise niko ne vidi  razlike.

6 comments:

Marijan said...

Druga finalna utakmica kupa igrana je na Koševu, a ne na Otoci.
Nije to ništa, na prvoj u ''Širokom'', na sviranje državne himne uz zvižduke, ustao je samo jedan čovjek... ne znam šta je s njim?
http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/yeti-u-sirokom
Tako je to u zemlji gdje su ustaše i četnici postali antifašisti, a oni bradati skraćenih pantolona nositelji prave vjere!
*ebaji ga... život je isuviše kratak da bih se zamajavao kojekakvim zadojenim debilima!!!

Hashim said...

Hvala Marjane na linku. Dobro pise ovaj Beogradanin - Boris Dezulovic

Anonymous said...


Nana mu je Beogradanka.

Anonymous said...

Sto nacrta ove muve, jebale te one sve jedna po jedna. Ogadi mi veceru.

sedma said...


1 Da nije tebe ne bih znala sta se dolje desava.
2 Zasto se takmice ( zive ) u zemlji ciju himnu i zastavu ne postuju ?
3 Tim deckima definitivno fali kucni odgoj, odnosno imaju ga, ali je krivi.
4 Visestoljetno pravilo je da se u BIH ne pokazuje pravo lice. Naucice to i ovi decki.
5 Da bih imala svoje misljenje nije mi potreban cak ni Bilicev tekst, samo prava informacija.
6 Ovo su muhe govnare.

sedma said...


Daj Rajska javi se, s tobom pricaju, sa mnom nece nitko.

Zombi

 Nije  vise pitanje ,hoce li ,,studentski protesti ,protiv rata u Gazi,,kostati  predsednika ,Bidena ,nego koliko ce.Jest da su studenti al ...