Monday, March 7, 2016

Dan Zena

Ok ,Hajmo ovako.Imas   zemlje u kojima je zeni zabranjeno da vozi auto,a za volanom moze biti i Katolik i Musliman i Jevrej  i Kinez i  Rus i Amerikanac  i crnac i bijelac i  azijat.,al ne i zena.

Polna diskiminacija je  daleko starija  od svake druge  i od one rasne i  nacionalne i religiske i dok se svi  trude da ove zadnje nabrojane sakriju ,diskriminaciju prema zeni  niko ,gdje je ima ,ne krije.Kaze ,obtrazlazuci to recimo  religiskim  zakonima: Zeni je zabranjeno da vozi auto ,ko da je to  bilo zapisano u vjerskim knjigama ,koje su nastale  prije hiljada  godina ,kad je jedini prevozno srestvo  bio konj ,kamila ili neka slicna zivotinja.a otkrice automobila bilo daleko bar za  dvije hiljade godina.

Prema zvanicnim podatcima ovde u Americi  zena koja radi    na istim poslovima kao muskarac zaradi 20 posto manje,Hm.Ne cuh da  neki Kinez  zaradi manje nego  Kubanac ili nki  Katolik vise nego Protestant ,kao ni  neki crnac vise nego azijat ,ali zena  ,,vrijedi,, 20 posto manje.Tako je u Americi ,zemlji  najvece svijetske demokratije  a kako je  tek u onoj sa najmanjom ,Vjerovatno u tim zemljma zene placaju  mjskarcima  za koje rade.

Po kojim je to kriterjima i ko odlucio da zena manje vrijedi od muiskarca. i zasto je muski ,,sovinizam ,, poprimio samo druge oblike  u 21, vijeku .Zena nije sigurno.Znaci  ne dolazi  sa zenske strane ,,odluka,, da  vrijedi 80 posto muskarca ,a kako nema  treceg roda,krivica je na muskom.Muskarac je znaci odlucio  da  zena ,njegova majka ,sestra,kcerka  i  supruga vrijede manje nego  kosijin brat ,ujak ili amidza  ili je mozda  mislio da licno njegove zene  i nemaju manju vrijednost  od muskog komsije ,ali imaju ostale.E u tom krugu  treba traziti krivca ,koji  ,,tudze,, zene ,manje cijeni ,prihvatajuci tako da ce to isto  i ostali uraditi njegovim.

Muskarci su u odnosu na ,,zenu,, ispucali sve svoje  adute i to je to ,a zene ,nisu jos potegnule ni za  jednim.Sta ce se desiti ,kad zene i to sve, odluce ,da ,,komsija,, vise vrijedi ili bar  20 posto  vise ,nego ,,njen ,muskarac ,nesmijem ni pomisliti ,ali ako ide u prilog  opstoj jednakosti,Just  do it. A  nije  Nike.

5 comments:

Micko said...

Isto je i ovde.Zurim.

Micko said...

U zurbi se zaborvi.
Svim damama sretan 8. Mart dan zena,ako im to nesto znaci.Sad je tu madarsday,fadarsday,valentinovo,i ostala sranja demokracije.8.Mart je bio nekako dan svih zena,i majki,i supruga,i sestara,i tako dalje.
Nije do mene.Ja to nako.Zurim bas slavit dan zena veceras.

rajskadjevo said...

Ovaj dan nije dan za tepanje, poklanjanje ruža, ljubavne izljeve...ovo bi trebao biti dan sjećanja na sve one žene koje su se kroz povijest krvavo borile za ostvarenje prava...
Puno toga je postignuto danas ali situacija je daleko od idealnog..

Nemam što više pametno za napisati..sve je jasno...

čole said...

Koka je nešto najljepše što je stvorio Alah. Zato treba Slaviti Alaha, ccccssss!

Anonymous said...

Eto, sad vam je jasno zašto Kevro klanja svih pet namaza i slavi ime Alahovo.

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...