Thursday, March 17, 2016

Pelcer

Mozda sam ,sa ovim ,americkim predsednickim izborima,nekom ,postao i  dosadan  i ako ne zivite u Americi  a razmisljate po sistemu ;<bas me briga ko ce biti predsednik,,,mogu samo reci da nije svejdno,jer se  sve to posredno ,moze  odraziti  i na vas ,status  ,bez obzira  u kojoj zemlji zivite,.,da ne nabrajam kako ,ali hoce.. 

Ok .Kako ja  sve to  vidim i dozivljavam,Nisam  clan niti jedne politicke stranke i ako zelim izaci na izbore moram glasati ili za  Demokratu ili Republikanca,jer vec ovde  decenijama nema ,,nezavisnog kandidata ,   imalo ozbiljnog ,za koga bi ja i slicni meni mogli glasati,

Isto je i sa programima ,gdje covjek ako glasa  ,recimo za  demokratskog kandidata ,prihvata i politicki program te  stranke ,jel nema alternative .

Sigurno ste se pitali ,kako to da nikome ,,nezavisnom,, ne uspije da udje u uzi izbor  onih koji bi mogli biti predsednik.

Americka predsednicka kampanja je jako skupa  i buduceg predsednika ce kostati najmanje nekoliko stotina miliona  Dolara ,koje namaknu sponzori ili pare iz vlasitog dzepa ,kao sto to radi Tramp,ali da neko i pomisli da se spremi za ,,trku,, mora imati  bar   jadnih sto miliona ,ne da pobjedi ,nego da se cuje za njega.Sve to lakse ide preko  stranki ,koje imaju iskustvo  i vjecne  donatore ,koji za ovu priliku investiraju  pare u  svog kandidata ,a kako se u glavnom radi o ljudima iz  velikih  biznisa ,ocekuju da im se investicija i isplati.Sta se desava  sa onim ,ciji kandidat izgubi .Nista strasno ,Svaki biznis je rizik ,a ko ne rizikuje ,ne moze se nadati ni profitu.

Nezavisnim je i naj teze.Oni iz  stranaka  i kad dobiju i kad izgube  imaju razloga za  slavlje ili  tugu a sta je sa onim ,sto izmedju  2 zla moraju birati manje.Odgovor je da ne moraju.Mogu bojkotovati izbore  i kandidate  stranki ,ali moraju postovati volju vecine ,odnosno  za predsednika prihvatiti  onog kojeg su drugi  birali. 

Po cemu je  Donald tramp ,,unikat,,,Jako bogat covjek ,kojemu  izgleda nije to   dosta, nego uz  novac zeli i moc ,jer do sad ni jedan kandidat u istoriji ,nije  bio ni blizu bogastva ,kojim Tramp raspolaze  i licno  ne vjerujem da to Tramp radi da bi povecao svoj  bankovni konto ,nego da  bi skupa sa  tim racunom  i eventualnom pobjedom ,zadovoljio  sujetu. Kako stvari trenutno stoje ,ide mu od ruke i za njega  ce  sigurno glasati svi republikanci ,ali oni ne biraju predsednika ,nego mi koji ,,nemamo svog kandidata ,ali mozemo pomrsiti sve racune ,samo je u pitanju ,koliko nam je stalo,da budemo  svijedoci-ucesnici  ili posmatraci .

E to je ono sto niko nezna.Kad se ja i slican meni    probudimo na dan izbora ,8, Novembra , ,a nezavisni  ,nista ne moramo prema nikome  i nicemu ,bez obaveza  prema  i  stranci  i licnosti ,a i prema samom sebi.  

 ,Kad se vi   probudite  ujutro 9, Novembra i saznate ime novog americkog predsednika ,znajte da ga nisu izabrali ,,njegovi,, nego ,,vaki ,, ko ja ,  Glasali ili otisli lovit ribu.Pelceri.

 

1 comment:

Marijan said...

Vidim, niko neće pa moram ja...
Pametni, ambiciozni, ograničeni?
Da je Amerika imala pametne predsjednike... Ne bi bilo "Vijetnama", "Iraka", "Libije" itd.
Mnogo mladih života bilo bi spašeno, ovako ambicije pobjeđuju!
Nikako da priznaju; LAKO JE SA TUĐOM DJECOM RATOVATI, a sve pod krinkom slobode i patriotizma! Neka stave svoje sinove u prve borbene redove pa neka ratuju do mile volje!!!

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...