Friday, March 4, 2016

Popis

,,De bre Stevo ,dodaj jos 3 miliona.Da nije puno predsednice.Kako puno Stevo ,kad mi je moj  covek iz  takozvanog predsednistva javio da su Muslimani nagurali na 38 Miliona.Sa ova 3 ,,nas,, ce bit 37.,5 miliona.Da zaokruzim predsednice  ili da sacekam do sutra ,Nista ne ,,kruzi,, a sacekat mozemo ,,

I tako  se na rezultate popisa stanovnistva u BiH ,koji je bio prije dvije i po godine ,ili da zaokruzim ,prije 3, jos ceka.

Situacija jeste teska ,ali nije bezizlazna.

,,Pusto ostrvo ,Tri brodolomnika.Srbin ,Hrvat i Bosnjak.Gladni  i love,Ko u svakoj bajci  ulove, sta , ,,Zlatnu ribicu naravno,,Kaze ribica ;Pustite me ispunicu vam jednu zelju.Jednu kazu oni ,nema sanse ili 3 ili te vodimo na ,,rostilj,,Ok  kaze riba :

Srbin ;Hocu  da se ovog trenutka nadjem  u Knez Mihajlovoj i puf nestade  ga ,Slijedeca scena  vica ,pokazuje Srbina kako seta medju cajkama u Beogradu.

Hrvat ; Vodi me na trg  Bana ,I puh i njega nestade i  vec ga vidimo kako  piojucka  kavicu u gradsko ji gleda hrvatske Cajke ,sto setaju sise i guzove ispred njega,

Bosnjak ;Nije puno razmisljo ,Dosadno mi bez ove dvojce ,de ih vrati nazad,

Situacija jeste teska  ali izlaz uvijek postoji.Prvo sto se mora ,to je da se lociraju problemi.da bi se doslo do rijesenja.

Najveci i jedini problem  Bosne je sto ne granici sa Turskom,Da je tako ,sve bi bilo  Hepi end, za 15 minuta.a kako nije Evropa i svijet se i dalje moraju truditi ,da nedaju  Srbima i Hrvatima da se odvoje  i spoje sa ,,svojima,, samo zato da se  Muslimani nebi osjacali usamljeni .Znaci radi se iskljucivo o emotivnim a ne o politickim ili  ekonomskim  razlozima.

I sta sad.Pogledas lijevo ,desno ,neces sa onom ,sto tebe hoce ,a nemozes sa onim ,sto te nece  i jedino  rijesenje je Crna Gora,Sto bas Crna Gora.Pa evo vako.Bosanci su  glupi a Crnogorci lijeni  ili i jednim i drugim ,fali samo malo da bi bili ,,savrseni,, i dobijes  zemlju ,koju ce svi pustiti na miru  i koja nece imati neprijatelja ni onih vjestackih ni onih prirodnih i u kojoj ce se zivot zasnivati  na dvije najizrazenije  osobine ,konstutivnih naroda,

A sta kazete.Malo optimizma nikad nije na odmet.Zemlja bi se zvala :Crna Bosna i Gora,,ili na engleskom  i pred U.N. ,,Negro Bosna  i Monte,,Uh al dobro zvuci .

Kabinet  Bosnjackog clana predsednistva ; Donesi nam dvije kahve  Ruzdija  i dva serbeta ,pa da ,,radimo na popisu,,Evo efendija i 2 rahatlokuma,

,,Javio mi je juce moj izvor ,da su Srbi nagurali na 38 miliona.Kolko nas danas ima Ruzdija.,Jece nas je bilo 40 miliona efendija.Dodaj jos 2 .Da zaokruzim na  43 milona  Efendija,Nemoj ,izgledat ce da varamo,al ostavi  da mozemo nadopunit.Nemoze se   sve uradit za jedan dan.

Da budes  lijen i glup.Moze.

Kako javljaju neovisni  Hrvatski ,HDZ , mediji ,ocekuje se  uskoro i objavljivanje rezultata   popisa stanovnistva  iz BiH, prema kojem  ce broj Hrvata u toj nam ,susjednoj drzavi biti negdje oko 40 miliona ............

A nesto kontam ,sto  bi se dzabe  pripajali,kad imamo sad sve.Mozda samo zbog imena <kako samo gordo zvuci ,,Negro  Bosna i Hercegovina,,Zaokruzeno.

4 comments:

Marijan said...

Samo se ti za*ebaji sa nama!?
Jedan stari, crni
Uhvatio Mujo zlatnu ribicu pa će ona njemu:
- Pusti me, ispunit ću ti jednu želju?
- Kako ba jednu, uvijek su bile tri?
- Bilo nekada, sada je jedna, po novom!
Konta Mujo, haj dobro je i jedna pa veli:
- OK, Hoću da baciš atomsku na Sandžak!
- Ispunjena, vozdra!
Nakon par dana uhvati on istu. Opet ista procedura. Kada su došli do želje, kaže Mujo:
- Hoću da baciš atomsku na Sandžak!
- Al tu sam ti želju neki dan ispunila?
- Jesi, al' danas im je đenaza!

Marijan said...

Ovaj neko objavi na Fejsu:
Na medecini izašao Bosanac na ispit. Profesor ga upita:
- Kolega, možete li mi reći, šta je to bakterija?
Bosanac razmisli koju sekundu pa kaže:
- Tačno objašnjenje na latinskom ne znam kazati...
- Dobro, objasni to na bosanskom samo da je tačno.
- Bakterija je šejtan baja koja živi u havi, i kad uđe u hinsana i ufati fursata, ne odeš li hećimu, za heftu dana ne gine ti đenaza!

Anonymous said...

Hotio si reći naziv za ujedinjenu BiH i Crnu Goru:
"Crna Bosna i Gora Hercegovina"
A šta veliš za US(r)A?!

Anonymous said...

Kad Tramp pobjedi, sve ce vas zhik!

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...