Monday, November 28, 2016

,,Cep,,

Sto se kupovine tice ,ja sam jos na nivou : ,De majstore izvadi ,,cep,, -lubenica ,da probam,

Danas je ,,Ciber,, Mandej , dan u godini kad ljudi  najvise koriste svoje kompjutere ,a sad i telefone da nesto kupe,al ne   zato da bi ,svi to uradili  neki odredjen dan ,nego zbog toga ,sto su cijene manje i za 50 posto od  juce i sutra.Svi oni koji su iz bilo kojeg razloga ,propustili  Blek Frajdej ,danas u miru  svog doma mogu  ,,uzivati,, u ,,pazaru,, ,a da nisu presli preko kucnog praga ,to jest ucestvovati u opstoj  fantaziji  potrosackog drustva  sa papucama na nogama.

Kako osjetis da si postao pravi Amerikanac.Prvo da ,,sabiras,, porodicu za praznike ,a drugo da osjetis potrebu  da se ispraznis kupovinom,Uvijek se sjetim price jedne  stare  Kineskinje ,koja je to ovako objasnjavala u kratko : Radis i samo radis ,no frend no famili ,no ..lajf,,  i sta ti drugo ostaje nego da kupujes ,ono sto se moze kupiti,,Nagradjujes sebe  materijalnim zbog  gubitka  duhovnog,A radi li.Naravno da radi  od Crnog petka  do  ciber mandeja  ,vrhunac ,,zadovoljstva ,, da ,,svrsis,,da se olaksas  u ritualu  kupovine..

Nije ovo ,o cemu danas pisem ,kritika potrosackog drustva ,jer u krajnjoj liniji ,puno je bolje imati i trositi ,nego nemati i sjedit kuci pored ,,praznog,, kompjutera ,nego cinjenicno stanje  i sve dok bude dovoljno onih sto  se ,,guraju,, na Crni Petak i onih ,sto ,,uzare svoje kompjutere ,, kreditnim karticama ,dobro je.Problem je zapravo ,kad nemas  para a imas izbora. .Onda ,,guras,,,, ,,cep,,a da ne mora bas  bit   iz lubenice.

3 comments:

Micko said...

Sretan vam dan one republike iz mraka.Sad vam svjetlo toliko jako da ste pozelili opet onaj mrak.
Ovo toliko da se ne lazemo.

Meho Mekinro said...

Micko, hvala

Marijan said...

Lako je vama cestitati iz tog mrskog kapitalizma... neka, neka, doci ce on i kod nad... poslije naprednog feudalizma!

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...