Wednesday, November 30, 2016

Novi Zavjet ili ,,Dan republike ,,

To sto dan zapocnem  citanjem portala ,,Radio Sarajeva,, ,,Klixsa,, i ,,Oslobodjenja,, a ne Orlanda Sentinela ,Washington Posta ili New York Timesa ,je samo  znak da sam  glup  i dokaz ,da   ,,budalu,, mozes ,,posaditi,,  bilo gdje i da on ostane  budala.Ko eto vaznije mi da znam , sta se  desava , , u Sarajevu ,nego ovde u  Orlandu.Za ,,dole,, me briga ,kad ovo ovde i nako ne mozes promjeniti.

O danu  ,,Republike,, nisam namjerno.,a ni slucajno .Sta se tu vise ima rec ,a da nije ponavljanje ,koje  ne sluzi da  bi se izvukla neka  ,,pouka,, nego ,da izmami uzdah.Koji smo mi ,,smradovi,,Smradovi bivse ,,Republike,,Ma necu ,,, neeeeeee   cu ........Jebite se  ,,Slovennnnnnnniiiiiiiiiii,,

Racunam nesto .Nana  Zulejha sa Vratnika ,nije kriva,mada ,ok nije kriva,Deda Jozo iz  Listice ,Ni on nije kriv ,mada ,Ok nije kriv,Starina  Jovo sa Romanije ,ni on nije kriv ,mada , Nije,kriv  i jos par nekih koje sam zaboravio,a ostali  ili su  bili ratni zlocinci ili  zlocinci postali poslije rata  i ako se ,,hapsenja,, nastave ovim tempom ,isplatnije ce biti ograditi  cijelu zemlju zicom  i ,,nevine,, povremeno pustati napolje ,nego praviti nove zatvore.

Ovde u Americi vazi zakon :Da niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno,,a dole u Bosni bi se vec trebao primjenjivati  onaj  sto veli : Da su svi krivi ,dok ne dokazu  suprotno,,odnosno olaksati  sudskim organima  da izmedju ratnih i poratnih zlocinaca pronadju i par onih ,,kojima se ne moze nista  dokazat,,

Dan zapocinjem citajuci  portal ,,radio Sarajeva,,,,Sipa,, je u akciji ,,Bosanski lonac,, ,,  uhapsila ,pa onda pocnu nabrajat imena  i zasto,Abecednim redom, i ako se ovako nastavi u narednih desetak  godina  nece imat ko vise zamjeniti nanu Zulejhu sa Vratnika ,Dedu Jozu iz Sirokog i starinu Jovu sa Romanije. a ona prica da je tamo nekad i  neko ,,zaceo zivot,, bezgresno , a  osto ,,nevin,,moze proc jedino ako  dolazi iz Bosne.




14 comments:

Marijan said...

Normalno je da pratiš naše portale jer znaš da ovdje nikada ne možeš biti predsjednik ili nešto slićno, a u Americi hmmm, šta ga znaš?
Okreće se, okreće (Zemlja), samo mi stojimo u mjestu!

dalibor bilic said...

Da je bar u mjestu.

Anonymous said...

Kad sarajevskim intelektualcima treba 20 godina da skontaju da Sarajevo postaje, tj. vracca se u turski passaluk, ojoj, koji je IQ onda, all together?

Kako ide ona pjesma, je li 'Money, money, money...Ti meni, ja tebi.
Vamo, sve im Kinezi smetaju...a Trojanski konj zauzeo poziciju, u po Sarajva!

Feniks

rajskadjevo said...

A kakvo se to naselje gradi kraj Sarajeva čiji su investitori iz Arapskih zemalja?

Marijan said...

@ rajska
Pitaj Bakija... i ostale iz njegove stranke?
U ono vrijeme "jednoumlja" išli smo u arapske zemlje zarađivati lovu, sada "nam" lova sama dolazi po cijenu grunta... i još po nečega mnogo ozbiljnijeg i ne baš tako naivnog!?

Micko said...

Citam da je Bakir rekao da je za sve nevolje u Bosni kriv narod.Komentatori ga napadaju i spominju mu familiju,pa cak i pokojnog babu.Ja mislim da je on potpuno u pravu.Narod ga je ostavio ,jebo narod svoju mater,kako je pisalo u Splitu za vrijeme rata.
Djevo da znas da se u Bosni stvara kalifat.Vec je tu,samo treba jos malo da se doradi.Vidim da su i kod vas kalifatski tvorci pruzili koverte pune investicija.Pazi sta radis.

Nego dosle herke u berbu.Prvo su se izljubile s magarcom,a ja osto u drugom planu.Sto ti je familija,a.

Kevrin potok said...

Opet islamofobi o kalifatu. Kao neki retardiran kad ponavlja jedno te isto. Shvatite da su Arapi u Sarajevu turisti u naseljima u kojima ne stanuju permanentno i koji ostavljaju lovu i da recimo BG ima veze od JATa preko BG na vodi sa arapima i arapskom lovom za kojom Sarajevo dobro kaska. U EU vam ni arapa na milione a neznam kako ni jedan jedini iz Sirije nije u Bosni ako je kalifat. Dobar dio hotela po Hrvatskoj arapski konzorciji pokupovali, a to niko ne spominje. Stvarno dupli standard. A i Kolinda masonska kurava krenula isto srati odjednom kako smo radikalni a da je niko nije ni pitao o tome, ali zna se ko joj crta sve i gdje je bila godinama na obuci, umjesto da gaji dobrosusjedske odnose. Nego Micko hajde malo kako su muslimani na socijali, nisi odavno.

dalibor bilic said...

A svasta .Citam jutros : Napao nevjencanu suprugu u porodilistu -Banja Luka ,nakon sto mu je rodila trojke,, hahhahaha Mzda je ocekivao dvojke i napao je zbog ,,treceg covjeka,,hhahaha a to nije sve ima i izjava direktora boplnice ,Pazite sad zena se zove Vesna a preziva ZLOJUTRO -svasta Cuj Zlojutro
Neho Rajska sve sto cujes o Sarajevu ,,Nije istina,,a Colek -to je Cole na Hrvatskom kaze da si dobila 20 ,,kila,, i da sad licis na ljubavnicu svog muza,

rajskadjevo said...

Baš mi je drago da si ostao bezobrazan ko i uvijek haha...
Ne stignem ti pisati jer puno putujem, ali tvoji bezobrazluki me uvijek razvesele.
Nego mislila sam da bi se ti možda htio vratiti natrag pa kupiti koji apartmančić u tom luksuznom naselju...zato sam i pitala...
Nego čudo kako se ljudi brinu o nečijem ili svojem izgledu a nitko se ne brine što ima u glavi........

Kevrin potok said...

Bilo bi zanimljivo pogledati koliko Arapa ima trenutno u Oseniku tamo iznad Pazarića, Tarčina ili ono gore iznad Breze gdje im je naselje. Jedan jaran koji je radio kod njih tamo ljetos na istalacijiama veli da se od kraja ljeta mogu na prste prebrojati. Toliko o naseljavanju Arapa permanentno. A bratija u stočnom Sarajevu prodala lokaciju "svete srpsku zemlje" gdje su krst trebali graditi gore iznad Vraca pa Arapin izgradio luna park, ali opet kalifat u Sarajevu kriv, je li tako?

Marijan said...

Nekako na brzaka u prvi mah pročitah Mickou rečenicu:
"Prvo su se izljubile s magarcom,a ja osto u drugom stanju"!

Anonymous said...

Jozo, Zulejha I Jovo imaju unucad sto ce se poklati u drugom poluvremenu, nazalost, I sve postaviti na drustvenim mrezama kao sto rade u Siriji, pa ce se po tome mozda radluciti koje za Haga a ko ne. Ja bih njih troje starih prvo u Hag jer truju omladinu. Kakvi su unuci Kevrini da mi je znati? Nisu kao Leh Valensa sigurno.

nesloga

Micko said...

Kevrosime,jedan vrlo pametan covjek je rekao da niko svoju zemlju ne zna dok je ne napusti.Valjda se iz daleka bolje vidi.Uskoro Bakirov kalifat.Valjda vide ljudi,ja ne znam.Ali stvarno se iz daleka bolje vidi.
Prvi im radni dan pa38 u hladu,ali ucinak dobar.Svi zadovoljni.Ja ispeko jare.Kazu da nista sladje nisu jele.

Kevrin potok said...

Za moje unučiće se drogeri kao ti Nesloga ne moraju brinuti, valjda imaš preča posla o sebi da se zabaviš. Nego, kad se to uskoro kalifat uspostavlja crni Micko? Za godinu, dvije, i je li kalif u Bagdadu kao nekad ili ima Bakir da bude kalif za cijeli ummet? Da se htjeo hilafet praviti sve bi crkve bile sravnjene davno u Bosni gdje je teritorija koju je Armija BiH kontrolisala, a ne vidim da je tako.

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...