Wednesday, September 24, 2014

Kriz

Iso sam na more.Kroz Mostar.Nisam svraco u grad,nego gore  magistralom.Ne mozes a da ga ne vidis.Jedino ako si ,,corav,,Visoko na brdu ,veliki bijeli krst .Poslije sam sazno da nije krst nego  kriz.Podignut  dvije hiljadite godine ,na brdu ,Hum, tako se brdo zove,.Visok 30 metara  i bog zna koliko je kosto.Stotine hiljada  Maraka .Onih para.Postavljen da ,,ostane,,iz ljubavi prema bogu ili u inat  ljudima.Mozes ga prihvatiti ,kako hoces .Zavisi od tebe.

Ovaj na Zlatistu je takodje pravljen namjenski.Jesftino za jednokratnu upotrebu,.Odradio je svoje  i za jedne i za druge..Sad je svedno  ,osto ili pao,al je  pogodio ,,tricu,, iz ,,daun-tauna,, sto bi amerikanci rekli. Bravo.Eto sad smo vam pokazali da nema zajednickog zivota .Za male pare,jer da nije tako  ulozili bi  ,,bogastvo,, ,za ono sto ce tu dugo i ostati..A onda se svi zalijepili .Ko muha na ........

,,U kamenu nema neba ...,,

61 comments:

Anonymous said...

Bas tako.
Hope

Anonymous said...

Ssta kazzu meteorolozi? Pomazze li protiv gromova i munja?

Feniks

Anonymous said...

Kapo, kapo, don Vicenco, to je to,

Anonymous said...

Spomen krst je projektovao jedan s ovog bloga kao one cuvene skalamerije od gvozdja u ratu.

Micko said...

Nema kekse policije kao ove ovde.
Ušao osamaestogodisnjak u stanicu i zakleo dva policajca da bi se treći sjetio da ima pištolj i pripuca.Momak je bio zavijen u zastavu isila prilikom napada.Tek su se sad dosjetili da ima previše islamskih škola iz kojih zlo potiče.Koliko je samo trebalo vremena da ovi to skontaju,a komunisti znali još u ono doba da je religija zlo svih zala.

rajskadjevo said...

1.Baš tako..možeš ga prihvatiti kako hoćeš...sami biramo...
2. Micko ne lupetaj..samo mi nemoj spominjat komuniste koji su pobili tolko ljudi.........

Micko said...

Novo auto.

Probali smo nove Nissane.Prvo dobila Pama,pa dobila Dara.
Pama kaže da su puno tamna stakla,i da se pale neke lampe pa nekad zvoni kao cin,cin.Provozam je i pokažem šta je na stvari,i dodam da nije zvaka za seljaka.Taman se malo zavadili,kad zove Dara i žali se na iste stvari.Pama joj reče da nije zvaka za seljaka i nastavise suplju ko i sve žene.Nakon sat njihovog supljiranja Pama predloži da odemo do Dare da joj objasnim o čemu se radi.Dok su one provale babine konake,ja se uhvatio nekog crnog vina.Meni dobro pravo.Nakon duge priče ode Pama kući,a ja i Dara ćemo se provozat da i njoj pokažem šta je zvrcka,i ona će me kući dovest.
I tako mi krenusmo.Vozi Dara i samo pita što ovo,a što ono,a ja držim drugu bocu u krilu i sve objasnjavam.Naveden je blizu jedne šume i upitam dali se smije vozača dirat kad vozi,i počnem je pipat malo uz nogu,tek tako.U neko doba skrenu moja Dara pravo u šumu,a od nekog potresa iskoci onaj veliki krst izmedju velikih sisa kao da nam želi osvjetlit put.Pitam je šta učini,a ona reče da je vrijeme da i vozač malo popa.
Neću dalje da vam ne pristajem na muku.Uglavnom niko nije povridjem.

dalibor bilic said...


Uh dobro je.Bas sam se bio ,,prepo,
Ima u ovoj prici svega i reklame za Nisan i dobrog vina i religiske simbolike
E sad recimo Rajska.Ona ce iz cijele ,,stori,, zapamtit samo krst ili kriz ,kako se kaze na hrvatskom.Ona hop ,hop se sigurno pita ,;pusil se u nisanu i konta kako bi to ona okrecila ,kevro vidi nisan zelene boje ,ona luda rabija konta spustajul se sjedista ,da moze ,,turit,, -dvije vrece kupusa u glavicama za kiselit Ja recimo zamisljam sve ove nabrojane i dvije vrece kupusa skupa u Nissanu ,

rajskadjevo said...

Znači ti imaš najviše razvijenu maštu!

dalibor bilic said...

A Lazarov u gepeku ,jebote

dalibor bilic said...

Onda primaju 2 stopera.Marijan i Sidnejac .Na galeriji ,,Cole,, Sjecali se jos iko individue sto je ovde dolazila a potpisivala se sa ,,cole,, ne sjeca ok nema veze .

rajskadjevo said...

Fakat imaš bujnu maštu!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Uziva na cistom zraku livada RS. Vidjecemo sta ce biti kad padne snijeg. Ne znam vidi li se otamo krst. Njemu je to ionako nebitno, ali balsa je krhka.

Hope

@ Cole
U vezi onog pitanja - prevedi s engleskog.

dalibor bilic said...

I tako Nisan fura.Atmosvera je ,,romanticna,,Mirise nijagara .Na cd ,,ztem,,na na na anna .Za coleta izbacen zvucnik ,dupli dek, sa isto ,ztem,, ali guslarka verzija.nalijecu na parkiran automobil u kome muz rajske deve vodi ljubav sa sekretaricom.Svi izlaze .
E sad je pitanje reakcije na datu situaciju.

rajskadjevo said...

ha ha..kud baš sa sekretaricom...e, ali umjesto vodi ljubav trebao si napisati j...! Jer voditi ljubav može samo samnom...a druge, već ako se u to upušta može samo j.....!

dalibor bilic said...

Ok rajska .Ubjedila si me .Nije sekretarica nego sekretar.A to dobro provjeri gdje j... a gdje vodi ljubav. i gdje folira.
Sta bi mi bez ove ,,ozgo,,Da nije nje nebi ni znao za ovaj u Skoplju,sto se vidi na 30 km.
Ja bi njima ,svima dole, podigo spomenike u obliku guzova,, da se vide na 100 km i niko se nebi ljutio

dalibor bilic said...

Citam da je umro Sulejman Tihic ,predsednik SDA.
Pitanje ; Ko ce biti novi predsednik:
a, Dzingis Kan
b, Alfred Nobel
c. Bakir Izetbegovic
d, Kalimero

odgovore saljite redakciji.prva nagrada posjeta ,,krstu,, na Zlatistu.

Marijan said...

Aaaaa... čuj krst kod Skoplja? A ja to Vodno prešparto nekoliko put, uzduž i poprijeko, dok sam bio u Titinim partizanima... onda je sve bilo mnogo pitomije!

Micko said...

Jutros uhapšen Harum Milković nastavnik u bosanskom islamskom centru zbog pripreme djece za terorizam.
Kevro reci nešto.
Tihica mjenja kalimero.

ODOZGO_77 said...

@ Micko
da li je kod tih nastavnika u pitanju vjera ili ....dobar lubrikant $$$$$$ is srednjeg istoka?
pozdrav ekipi

dalibor bilic said...

Ne vjerujem za kalimera jer je sda zelena ekoloska partija ,sto cisti sve sto nije ,,zestoko,,
Po meni vece sanse ima ovaj kan.

Micko said...

@ Odozgo 77 svašta tu ima.Možda je plaćen sa istoka,ali da bruka sve bosance to je više nego tačno.Sad je problem što moraš nekom supku zidaru pričat da ne žive samo muslimani u Bosni,isto kao prije par godina kad je uhvaćen neki Mirza iz Zenice.
Koja samo budala treba bit pa se poistovjetiti sa stokom sa istoka.Zbog par budala sad je i nevini bosanski musliman pod budnim okom.Bosanski konzul se nije oglasio,a postavljeno je milion pitanja.Malo je ko ovde čuo za Bosnu,ali sad jeste nažalost u negativni.

Dalibore Djingis Kan je bio gospodin koliko sam ja čuo od njegovih Mongola.Slave oni njega ko mi Titu.Kažu da nije njega nebi bilo Mongolije.Nisu mu smjeli Kinezi ništa.On je njima reko stop,kao Tito Rusima.
Bakir sin Alijin će naslijedit,a pogotovu što će otvorit 3 djamije i 100000 radnih mjesta.
Samo da još kaže odakle će radnike dotjerati.

Anonymous said...

Dobro si pretpostavio: voziti se u autu, po lijepom vremenu, uz dobru mjuzu, ne progovoriti sa vozacem niti rijec, pusiti ( idealna bi bila Saratoga )... Koliko puta sam pozeljela da voznja traje vjecno.

Hope

Micko said...

Volim te Hope.

Kevrin potok said...

Micko, takvim islamofobima kao tebi je ta vijest koja nigdje nije objavljena premija. Priveden hafiz, ko i stotine drugih, je li ubio koga, ukrao, silovao? Pokazuje da su i Australijanci krenuli stanputicom kad se posmatraju ljudska prava. A stotine ljudi ginu od bombi Obaminih, francuskih, australijskih...

dalibor bilic said...

Kad je kod ,,shemsinog granapa,, izasla blentava Rabija i iznijela dvije vrece kupusa ,hop hop se premjestila kod Dare u krilo,zapalila Moravu i pozelila da nikad ne prestane.

dalibor bilic said...

Onda je pocela padat i neka ledena kisa.Cole se na galeriji ,,ukocio,, ko ponjava .
Marijan je spominjo Titu u pozitivnoj konotaciji,Sidnejac gledo kako da sjede do rajske koja je u medjuvremenu prekinula svaku komunikaciju sa gepekom u kome su sad osim lazarova bili i njen muz i njegova ljubavnica .

Lazarevka said...

Dalibore, jel tebi dobro u toj tvojoj glavici? Zabrinuta sam...

dalibor bilic said...

Dogovoreno je da slijedeca stanica ,,veselog , Nisana bude kafana kod Gojka ,na janjetinu i piskenje.

dalibor bilic said...

Pisem bona scenario za film ,radnog naziva ,,Veseli Nisan,, i zbog toga sto si me prekinula sad cu te smjestiti kod Kevre u krilo.ok

rajskadjevo said...

Može, Kevro je tip tradicijalnog, pristojnog i izuzetno moralnog muškarca pa mi to i paše...ne švrlja okolo ko onaj Micko i Čolek...
Time mi samo činiš uslugu...

dalibor bilic said...

Kod ,,Gojka,,
Jeli su rukama hladnu janjetinu i pili vruce pivo.Neko je predlozio da se ode do Nisana i kad se vratio kaze ,,Sjede jos,, Kevro i u krilu mu rajska .
Hop ,hop je kao i uvijek dobra .Pita ;da im ostavimo malo janjetine ...

Anonymous said...

Samo nek je musko krilo, pa makar i od osunecenog. Doduse, sta je ima cuvat, nije joj zlatna.
Lahko se vama zajebavat, meni valja onaj kupus pokiselit.

dalibor bilic said...

Prebacen preko zeljezne ograde na siljcima cijedio se Cole.

dalibor bilic said...

A ti rajska ako budes i dalje ,,upadala ,, postavit cu te za pjevaljku kod Gojka ,ok

urednik said...

Zelim Coletu brz' i uspjesan oporavak!

Marijan said...

Eh, kakav je Tile čova bio! Nisu mu se kojekakve barabe po državi šetkale i šepurile k'o danas... osim onih naših jalijaša, a i oni su bili male mace u odnosu na ove današnje gangestere svih mogućih boja!
Vala ćemo i tog Nisana preliti... Mick, ćim primim pemziju eto mene!

dalibor bilic said...

Gdje smo ono stali.Kod ,,gojka,, ok
Imamo slijedecu situaciju.
Micko ubjedjuje Daru da je nisan automatk i da se dzabe trudila prebacivat u brzine i kaze da je cuo da je Dara 2x izasla u kino sa onim harunom ,sto je uhapsen u Australiji.
Marijan moli ,,hop, hop,, kaze ;De tite ti,, okreci bar onaj tamo zid ,a ona samo kaze da bi isla pusit na balkon.
Cole se odkravljuje na stangi.
Lazarov na sanku igra kazadjok.
rajska uzela mikrofon i u minjaku ,sa dlakavim nogama ,al samo od koljena ,pjeva ; Vuzgi vuzgi vuzgi pajdas,,Sidnejac celom razbija casu i vice to ,,Djevo ,,to,,
Otvaraju se varata i ulazi meho mekinro ,koji je upravo zavrsio jedan turnir u Bradini, i spreman je da se prikljuci ekipi.
kroz zatvorena varata ulijece motor na kome je blentava ramiza ,,Sta je frajeri misli ste bez mene ,veli.
Veselje je potrajalo dugo u noc a dole ispod isle su kolene tifusara ,preko mosta i jedan se dero ;ide Bosko preko vode do slobode ,,
Ponovo je poceo padati snijeg.Valja Coletu opet na galeriju.
Kraj

Anonymous said...

urednik said...
Zelim Coletu brz' i uspjesan oporavak!

Suti, nedo bog nikom!

rajskadjevo said...

Isuse ..užas od priče...jedina svijetla točka je Lazarev.---

dalibor bilic said...

Bas sam se dobro nasmijo ,,urednikovomm,komentaru.
A ti rajska jos si dobro prosla.Mogla si sa ,,boskom,,

Anonymous said...

Nije urednikov komentar vec Rabijin koja se zaboravila podapisat!
Urednik je samo bio citiran, ali su znaci navoda bili izostavljeni...
Joj, jebem ti kupus, nikad ga izribat!
Cole dezura kod krsta na Zlatistu. Kaze, mobilisalo ga u rezervnom sastavu, a on po nesreci rezervni drot.
Tesko pogodit.

Anonymous said...

Opet se zaboravih podapisat!
DakleM - Blentava Rabija je bila autor simpaticnog komentara iznad.
Nego kontam nesta, kako to da je na temu "krst" bio samo 31 komentar, a na "krizu" 43?
Mogu mislit kolko bi bilo na "polumjesec i zvijezda"!
Kevro, valjal ova?

Blentava Rabija

Anonymous said...

Chrizsta vam vaseg!

Sta joj ono znaci 'podapisat'?
Digni nogu bona, pa uz drvo...ne zapisavas skupe japanke.

Anonymous said...

Glede krsta,kriza i polumjeseca, ne valja, raja,zakuhavati, pricat samo argumentima, cinjenicama. De da vidim tog junaka koji bi Negosa zanijekao,osporio, a Njegos kaze, brate, lijepo , ne moze ljepse :
Vise valja dan klanjanja jedan no krstenja ;
cetiri godine.




dalibor bilic said...

Anamo nimus ,da se nisi zajebo i pomjeso Njegosa i Cerica.

Anonymous said...

Sjede puno, stane stolica, zato on misli na klanjanje kao fizicko, gimnastika za obicne ljude, pocnu crijeva da rade.

Anonymous said...

Odkako je Rabija ubila boga u meni,od svih religija naj mi je drazi Ateizam.

Lijepi Huso (Rabijin cojk)

Anonymous said...

Dje cu, pomijesati,moj Urednice, oci moje lijepe Njegosa sa Sericem?
U pamet se, rekao bi Njegos i pozdravi
Anonymousa sto puno sjedi, nek proseta malo,moze se Njegos citati i hodajuci,
vazno je citat, a jos vaznije razumjeti kako ne bi i on od neznanja postao Seric.

Lijep pozdrav,
Anamo nimus

dalibor bilic said...

Samo za Husu i njegove ,,rane,, na tijelu i dusi .

dalibor bilic said...

Ja sam se najezio...

dalibor bilic said...

Rabija .....obori

dalibor bilic said...

Dame biraju ...

dalibor bilic said...

Stiskavac ...

dalibor bilic said...

Meni je mozda ova verzija ,danasnjeg Sarasjeva i bolja od orginala .

dalibor bilic said...

U pitanju su ukusi al ova verzija vise odgovara danasnjem Sarajevu .

dalibor bilic said...

Rabija odo ja sad a ti i dalje slusaj
ok

Micko said...

Ovde u vukojebini sve behara,i sve cvjeta.Bit će haslama kad tamo kod vas snijegovi padnu.Kako mi je samo kona procvjetala ne mogu je ustinut ni zasta.
I zmije su izašle,kaže kona ima ih više nego obično.I divljih mačaka ima na sve strane.Valjda što sam ja dobar čovik pa se i zvijeri doselile.Valja nama to upotrijebit.Sljedeće nedjelje dolazi omladina na long vikend pa će oni to rastjerat.
Stoka se razmnozila pa ima teladi,janjadi,jaradi da prosto čovjek od ljepote ne zna šta bi prije.
Eto u zdravlje vam od Micka seljacine.

Anonymous said...

Fehim rastura.
Ja vjerujem da je Kemu stid sto je ikad probo otpjevat ovu pjesmu pored vakih talenata.
Ne, fakat, jel ovaj frajer stvarno vako pjeva il se zajebava?
Znal iko od ovih rodjenih sarajlija, ako su u jos u zivotu? (tobe jarabi).

Crazy Rabya

Anonymous said...

Steta je gazda sto ti nisi pjevac. Tvoj glas ne stari.

Micko said...

Kod nas je bilo tri vrste zennskih guzova.Jedne smo zvali šljive ,druge jabucarke,a treće kruške.Eto pametnjakovici kazite mi zašto,a ja ću to objasnit kad se vi ispucate.Odmah da kažem da su djevini guzovi ko šljive,vidio na slikama.
Pozdrav od Micka,za svjeha važi.

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...