Thursday, February 19, 2015

Ante i Mujo

Kako ono .Prva smjena  Hrvati ,druga Bosnjaci ,ili nije ,Prva  Bosnjaci druga Hrvati.Treca Srbi.E  nema srba ni trece smjene.

Ko eto  sokirala  nas  izjava Ante srednjoskolca iz Mostara .ostali smo  ,zateceni ,zgranuti.Ibretimo se.,A nije nas iznenadilo ,kad je ova skola ,gdje ide Ante,otvorena i pocela radit  na principu  ,,dvije skole pod istim krovom,, po nacionalnoj osnovi  ,gdje i ono jedino zajednicko ,,krov,,  ne sluzi da spoji ,nego da zastiti od  kise ,sto pada iz Hrvatskog ili Bosnjackog  neba.To je dilema ,Kad nad Mostarom pada kisa ,,One mostarske,, iz cijeg neba  pada.Ako je iz Hrvatskog onda  krov stiti Bosnjake , a ako je iz Bosnjackog ,onda Hrvati nece pokisnuti.Jest zajebano ,ali ako zelimo da tako dugo i ostane ,treba tu dilemu rijesiti .Mozda zato i Papa dolazi da se konacno zna  cija je kisa i cije je nebo.Kad sam vec kod Pape  i njegove  najavljene posjete  Sarajevu  ne mogu da ne naruzim  rasipnika ,tudjih para.Ako je  cilj da  Papu  vide katolici u Sarajevu  ,milion puta bi bilo jeftinije  da je  ,,sveta stolica,, platila avionske karte  za 39  sarajevskih katolika  i hotel ,pa da idu u Vatikan da vide  ,,svetog oca ,, nego da se  svete pare  trose po gudurama Bosne .

A Ante,nisam  ga zaboravio.Anti dolazi Papa ,al u Sarajevo.izazov.Kako otici viditi papu u Sarajevo,kad Ante  za 18 godina zivota nije vidio Stari most ,jer se boji  Muslimana ,koji je   ,cigaru,, udaljen od  mjesta gdje zivi.E to je ono sto   razdvaja  pravog vjernika  od laznog.Trenutci u kojoj se onaj pravi zna  ,,suzdrzat,,  kontrolisat svoje osjacaje  i  ostata  u Mostaru  ,jer je strah jaci  osjecaj od   zelje.Znaci Ante nece vidit papu ,mislim nece ga vidjet u Sarajevu ,al moze otic u   blizi,, Vatikan ako to pozeli hem ga na miru vidjet ,hem da se ne boji.

Sad konacno znamo ko je za  ,,sve,, kriv .Ante. jer je reko ono sto  svi misle i znaju .

,,Ufatio gestapo Muju  ilegalca.Mucili ga danima .Reci ime ,reci.Mujo nista.Dosla vijest i do   glavnog  u koznom mantilu ,te on odluci da vidi tog  covjeka.Doso u zatvor ,otvorio  spijunku ,a tamo Mujo udara glavom u zid i vice ,,Kako se ono zove ,,

A zasto u prvoj  Bosnjackoj smjeni nije bilo  izjava  slicnih  antinoj .Nisu se mogli sjetiti.



21 comments:

Hashim said...

Ne znam otkud ti sad Mujo i Ante?
I u ona sretna vremena prica je pocinjala sa " bili jednom Mujo i Suljo ".

Anonymous said...

Ako ima tamnijeg kompleksa koze onda je kod vlaha zbog agovskog ili begovskog kumstva kod mlade a ne kod bh muslimana. Antu treba uhvatiti pa dobro izmarisati.

Micko said...

Vako kaze anonimni."Nema tammnijeg kompleks koze.". Sta je kompleks kože.Sori ali nikad nisam čuo za kompleks kože.Objasni alaha ti šta je kompleks kože.

Nego ujela mi herku zmija za cesmu.Bio sinoć u posjeti i bilo je smijeha do suza.Ma dernek bio.Čini mi se da se nisam ismijao vako ima 20 godina.Išlo desetak herki i ja.Kupio cvijeće i flašu rakije ponio one moje sljivke kao da joj dam za obloga.Pored nje leži neka krivima što ju je ujeo pauk za nogu.
Kaze ona onoj krivokoj da sam joj ja hazben i da više nema sexa jer ju je zmija ujela baš tamo.Ova reče da je tu slatka bol,a koliko je nju tamo u jelo i odmahnu rukom.Onda herka reče kako sam joj ja pričao da kod njih krivokih stoji poprijeko,a ova da nije istina.Tu zakuhase,a ja predlozim da mi obe pokažu i da više ne bude dileme.Herka poče skidat pidjamu,a krivoka skide prije nje.Kad onda skocise druge herke i rekoše onoj da je sve zajebancija počeo je dernek.Uz razne upadice popi se ona moja sljivka i svi odosmo veseli i zadovoljni.Nema derneka bez mojih herki.

dalibor bilic said...

Meni se svidja ova teorija o ,, kompleksu koze ,,kod vlaha.

dalibor bilic said...

Nego za ovakav Mostar imam rijesenje.ostavis neretvu i Stari most .ostalo otjeras.kako gdje u picku materinu .Eto gdje.

sedma said...


Meni se gadi ta " teorija " i cudim se da nisi obrisao to smece.

Marijan said...

Ima onaj vic:
- Koja je razlika između Hercegovaca sa lijeve strane Neretve i desne?
- Nikakva...neću dalje!

Hashim said...

Profesor Hawking je govor održao u londonskom Muzeju nauke:

"Agresija je čovjeku donosila određene prednosti dok je još živio u špiljama, kako bi mogao naći više hrane i osvojiti novi teritorij ili partnera, ali sada prijeti da nas sve uništi.", izjavio je. Ljudska kvaliteta koju je najviše želio istaknuti bila je empatija".
Ima raznih definicija "empatije "
ali ja mislim da je to jednostavo
"sposobnost hodanja u tudjim cipelama "

dalibor bilic said...

Pojma nema taj ,kako se ono zove ,Hakin .Prema naucnim analizama tvornice obuce iz Visokog ,Hrvatima vise smrde noge nego Muslimanima ,dok tvornica obuce u Derventi ima dokaze da Muslimanima vise smrde noge.A kad smo kod cipela vec katolicka crkva ne preporucuje da se ide petkom na dzumu u novim,Pa ti vidi.

Meho Mekinro said...

Sarajevo je puno ljudi sa izraženom empatijom. Mnogi su sposobni izut opanke i lijepo živjet u tuđim cipelama.

Meho Mekinro said...

Ante prvi put na Starom mostu u Mostaru: Uklopio sam se, nisam osjećao nikakvu razliku - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165045/ante-prvi-put-na-starom-mostu-u-mostaru-uklopio-sam-se-nisam-osjecao-nikakvu-razliku#sthash.XKKeWogw.dpuf
P.S.
Izgleda da je Hasimova poruka urodila plodom.I Ante u tuđim cipelama.

dalibor bilic said...

Ovaj hasim i Meho pojma nemaju.Citam veceras ,,JMutarnji list,, Kaze predsednica Hrvatske Krolinda Kita-rovic i njen tim iz HDZ a demantovali i dokazali da svaka Hrvatica nema bubuljicu na guzi.ja im ne vjerujem.

Anonymous said...

drzi se ti sarajevskih za svoje dobro

dalibor bilic said...

Cega bubuljica ili guzova

Anonymous said...

misim da se predsjednici Hrvatske treba bezuvjetno vjerovati

dalibor bilic said...

Slazem se ali po logici ako je bivsi predsednik Josifovic odlikovao Ejupa ganica ,za ocekivat je da ce krolinda posmrtno odlikovat Mushana Topalovica cacu za njegovo ucesce u smanjenju broja srba u Sarajevu.

Anonymous said...

Upravo sam pročitao jedan članak o posljedicama
pretjerane konzumacije  alkohola...
Usro sam se od straha.
Dakle, to je to - odluka je pala:

Od danas, nema više čitanja...

rajskadjevo said...

Vidim prati se svaki korak ove naše predsjednice..jel zna tko kakvo rublje možda ista nosi u ponedeljak?

Anonymous said...


Nece valjda pratiti troglavu azbahu.

Anonymous said...

Javili su sa U ponedjeljak predsjednica nece nositi donje rublje

Anonymous said...

Neka pati, koga smeta.

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...