Monday, February 2, 2015

Fudbal

Dodje  sve ,,na svoje,, Kad tad. I ovde i tamo ,al dodje.Gledo sam   cijelu utakmicu.Nekad samo reklame i  poluvtijeme.Super Bowl.Igrali  Seatl i New England patriotsi U Feniksu=Arizona. i pobjedili Patrioti.Patrioti uvijek pobjede.Skoro uvijek.

Nisam posto ,,zaljubljenik ,, americkog fudbala  i veliki  napredak je da mogu bar  jednu utakmicu  odgledat  od pocetka do kraja.Cetrdeset  deveti Super Bowl  ,naj vazniji  sportski i ne samo sportski  dogadjaj godine u Americi.Bilo je nesto ko kad covjek slvi 49 rodjendan.Lijepo rodjendan jeste ,al u ocekivanju ,,jubileja,, pedesetog.

Bez nekog posebnog razloga ,,navio,, sam za Seatl Ne volim rijec ,,patriota,, ni u sklopu  imena sportskog kluba.Izgubismo na zadnjim sekundama ,a da smo i pobjedili ,bilo bi zasluzeno, isto tako koliko je  zasluzena pobjeda  patriota.Na kraju je bilo i malo saketanja ,sto  i nije bas uobicajno  i uvijek me cudilo ,kako to da u naj grubljem sportu ,nema vise  incidenata .a onda sam svatio  da ce se ovaj i ovakav fudbal igrati jedino u Americi ,jer mentalitet ,,ostalih,, nebi podnio  ni igru od 3 minute ,nakon grubih faulova.Toliko o ,,tekmi,,

reklame ,posebno snimane  samo za ovu priliku  su sastavni dio dogadjaja.obicno u sportskim prenosima to niko ne voli ,ali u super bowlu se cekaju.Koja je naj bolja tesko je reci .Mozda ona za Badvajzer ili za ,,uloske,, za dame ili Mikrosoft ,ali  pljuste stotuine miliona Dolara  za 30 sekudi Epe pea.Razmisljo sam poslije ,koliko kompanija Alvejs,, koja prodaje  ,,uloske,,  mora prodati -komada ,da  bi isplatila reklamu i jos zaradila.Mozda i muskarci pocnu nositi ,onako, zbog  dobrih  komercijalnih spotova.

Poluvrijeme ,,Shou,,Efekti  za 22  vijek ,ko voli.Sta li ce tek bit na pedesetom  super bowlu.Pjevala Keti Peri.E nju covjek zaista mora voliti  da bi je gledo i sluso.Po prvi put u istoriji  ,bila i placena za to,jer se prije ,smatralo ,,cascu,,  nastupati u pauzi utakmice.Nekad sam  pauze pravio u igri ,sad  ,,u Keti.Ona je nesto ko  Badvaiser piva .Pije je samo onaj ,sto  je naucio.

Sve dodje na svoje.prije ili kasnije ..Nema dvojbe.,,Ni tamo i vamo,,


6 comments:

Anonymous said...

Koga to ovde zanima?

Hashim said...

Izvjestaj sa jos jedne "patriotske"

"-"Trikolori" su do trofeja došli teže nego što se očekivalo, imali su maksimalnih 13:7 u 23. minutu, ali je Katar u drugom poluvremenu u nekoliko navrata bio blizu izjednačenja.

Najefikasniji u timu apsolutnih rukometnih vladara bio je Nikola Karabatić sa pet, dok je kod vicešampiona sveta najbolji bio Žarko Marković sa sedam pogodaka"

Anonymous said...

Ponosni Srbin

Hashim said...

@anonimus
Pojasni malo

dalibor bilic said...

Koga to ovde zanima ??????

Anonymous said...

Jel to vi o nogometu ili rukometu? Zar se igra nogomet u kataru i rukomet u seatlu?

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...