Wednesday, June 3, 2015

Sep iz ,,blata,,

U fudbalu ucestvuju  samo 3 vrste ljudi.Veliki lopovi ,male lopuze i  ,, ljute,, budale.Naj vaznije su budale .Bez njih i njihovih para nebi  bilo ni lopova.

Samo nekoliko dana ,posto je ponovo izabran za  prvog covjeka Fife ,Sep Blater je pod  ,americkim pritiskom ,dao ostavku  i trenutna situacija je  ,po svijetu ,hapsenje , celnika  fife ,osumljecenih za korupciju ,oko namjestanja  domacina svijetskih prvenstava.

Odkud to najednom da Amerikancima  ,,soker,, postane interesantan kad su sve do neki dan ,ovu igru posmatrali  ,kroz ,,soker mame,,  kaku zovu zenu koja  svoju trogodisnju kcerku ili sina istih godina  vozi  da trckaraju za loptom na nekom  igralistu.

Da mozda Rusija ,nije dobila svijetsko prvenstvo , Soker ,bi osto  ,problem ostatka svijeta ,ali kako politicki odnosi sa Kremljem i Putinom , nisu dobri ,neko se ovde sjetio ,da bi se moglo  zaviriti ,kako je Rusija dobila  priliku da bude domacin.

Cudna mi cuda  ,traziti kriminalce u  fudbalu.Da odes u  Han Pjesak  i tamo u lokalnom timu ,za 15 minuta napravis  pretragu ,bar jedno 20 ljudi bi moralo u zatvor ,jer su negdje maznuli 340 konvertibbilnih  maraka , a ne da pocnes cesljat Fifu ,gdje je teze nac  ,nevine ,nego  otkrit koliko je ko ,,uzeo,,

Hajmo bit malo posteni.Vi neki veliki  zvanicnik ,vase zemlje u Fifi.Bira se domacin .Kandidati su  Fromdalija ,magdalija i Njogdavija .Tri zemlje.Dodje covjek i kaze vam ,da ako glasate za  Njogdaviju ,imate otvoren racun u Svici i na njemu 5 miliona Dolara.Vi naravno to odbijete i glasate za  Fromdaliju  hahahahahhaha .Dolaze  bolnicka kola i vode vas u ludnicu.To je  jedan scenaio  ,a drugi  je da je domacin svijetskog fudbalskog prvenstva   Njogdavija.Traje to decenijama .Svi znaju i sute .

E sad  ,zasto su budale vazne u cijeloj prici.Naj vaznije.Oni dolaze na  utakmice ,kupuju .Od njihovih para  se djeli.Niko od ovih velikih i malih lopova  nije natjero  ljude na stadione.Sami dodju.Donesu i daju.Znaju li gdje njihove tesko zaradjene pare idu.Naravno da znaju  da ce bar pola bit pokradeno,,al nece da znaju.

Ovde u Americi  je malo drugacije.Trener  koledj kosarkaskog tima  ima 20 puta vecu  godisnju platu od  naj bolje placenog profesora na tom univerzitetu.legalno.Znaci oni sto idu gledat fudbal znaju gdje im Dolari i odlaze.Ovde nema namjestanja rezultata  ni para ispod stola  jer nema potrebe ,sve regulisano zakonom.Kad ste vidjeli ili procitali da je nesto u sportu ovde namjesteno.Nikad. ne zato sto nema lopova ,nego im se  suzi prostor djelovanja.

A budala naravno ima.Onaj sto  sedmicno radi za 300 Dolara  kupi kartu za fudbalsku utakmicu  od 100 Dolara ,ali se zna i zadnji peni od te sume ,gdje odlazi.

Znaci ,,budale,, su naj vaznije.Ovi ovde u Americi ,sto idu na utakmice ,jesu budale ,al nisu ludi.

4 comments:

Hashim said...

Dobar fol,
u Americi nema korupcije?!
Oni to zovu lobiranje.

Anonymous said...

I ovdje namjestaju u pro sportovima. Vegas odds je centar bookieja u svijetu. U college sportovima lafo amateri igraju, a sve ide ispod stola, samo se kao sto ovaj Hashimaga iznad mene kaze u javnosti da je bogati uncle poklonio kola ili kakvu svoticu crnom geto studentu atleti jer svi dakako imaju nekog unclea takozvanog boostera. Volio bih da Rusima uzmu organizaciju pa da SP za 3 godine bude ovdje, u Australiji ili Engleskoj.

nesloga

Anonymous said...

imam dojam da sve to oko blatera nikoga nije ni posebno uzbudilo, ni iznenadilo.

.Mick said...

Koga ima šta tu iznadit kad je Katar dobio prvenstvo.Ovi naši su potrošili 40 miliona na promociju i imali samo jedan glas,i dobio Katar.
Pa bogovu ti majku,moj je posjed veći 4 puta od tog Katatara,ako ne i mnogo veći.Odma je bio crv sumnje,ali nije se puno reagovalo.Sad kad se počelo odmotavat klupko o korupciji oni iz Katara kažu da je to anti arapska propaganda.
Pa ima li iko pametan da samo kaže kako bi izgledalo to prvenstvo u tom Kataru.
Ma daj mi zraka malo tako ti alaha.

Sega i za ,,mal,,Tito

 Jest da je  sitaucija u Bosni   ,ozbi;ljna -kao trajno stanje ,pod kontrolom, ali  utjeha moze biti   da je i ...  uvijek na granici  komed...