Monday, July 6, 2015

Kolos sa Rodosa

Sad sve ima veze sa Grckom.Ko ce sve to vratiti.Glupo pitanje .Ja ,vi  i svi oni  sto nemaju blage veze ,a ni rodbinske sa  Onazisom.Ko da je prvi put.Nego jebo  Grcku ,nije se  kod nas  dzabe i prije 50 godina govorilo ,,Duzan ko Grcka,,

U neke djelove Orlanda nisam otiso 10 godina.Negdje odem ,po potrbi jednom godisnje i ako prodje  vise od 3 mjeseca ,nemozes poznat dio grada ,gdje si nekad bio.Rusi se gradi .preko noci .Svi oni sto imaju   viska para ih ulazu  a karakteristicno za Ameriku je da i oni  100 godina stari  ,ulazu danas ,ko da ce zivjet  narednih 200 godina.Trenutno  najveci projekt je   ,,cetvorka,, kroz Orlando.,,Cetvorka ,kako od milja zovu stejt roud  br 4  je cesta koja spaja  istocnu i zapadnu stranu  floridske cizme ,odnosno  gradove ,Tampa na  golfskom zalivu  Dajtona na atlanskoj obali.Duga je vise od  sto pedeset  milja ,a na dvadesetak prolazi i kroz Orlando.Cesta je drzavna ,sto znaci da se ne placa  i negdje ima 3  a i 8  traka.Kad je sve ok ,a skoro nikad nije ,cetvorka radi ,ne bas da fura ,ali se moze ,recimo 5 milja proc za dvadesetak minuta.Kad ne radi ,stoji ,sto znaci 5 milja 2 i vise sata.Onda su se skupili  oni sto imaju viska para i drzavi  predlozili da oni  svojim Dolarima naprave paralelnu ,,brzu,, cetvorku ,kroz Orlando ,sto drzavu nece nista kostat ,cak ce i zaraditi ,ali  ce se ova ,,exspres,,  4,   placati ,po sistemu  i ovisnosti ,kako ide saobracaj na onoj besplatnoj ,sto znaci kad  ide  je 2 Dolara  ,a kad stoji je 20 Dolara.Projekt je vrijedan nekoliko milijardi Dolara.Nesto slicno vec postoji u Majamiju na 95.,,Vracala se kuci sa posla ,na kojem je za 8 sati zaradila , ,kad se odbije taxsa  65 Dolara.Pet milja do kuce ,ispred majamija,Zastoj ,Izbor je sjediti i cekati  naredna 2 sata ili  platiti 20 Dolara.Kuci je bila za 10 minuta.Radila je taj dan za  45 ,svih Dolara,

Nanio me put juce pored ,kako kazu naj vece prodavnice na Svijetu ,piva i vina,Reko da svratim.,,Total Vino,, se zove.Bila je tu nekad velika prodavnica namjestaja ,a danas  raj za ,,alkose,,  razlicitog stupnja,Stvarno je cudo.kazu da ima vise od 3 hiljade vrsta vina i  2,5 hiljade razlicite vrste pive,Nisam brojao ,al ne vjerujem da postoji zemlja  koja pravi i prodaje pivo ,a da ga nema u toj prodavnici.Najvise je  americkih naravno ,onda Njemackih,belgiskih ,po jedno 350 vrsta,Vina su talijanska i Francuska ,ima i ostalih ,ali na  policama Francuzi i talijani ,samo po 3 vrste piva.Pijel iko pivo u Parizu i Rimu ili im   iz usta  ,,mirise,, samo vino i ne ,,smrdi,, pivo..Od nasih  piva  jedino Karlovacka ,klipaca od pola litra .Kosta 2,99 Dolara.Valjal ,Valja .Ima ukus i miris nostalgije i to hladna,Kazem vam  raj za alkose i za one koji ce tek postati ,a ko ce vracat dugove ,nemojte se  brinuti ,Evo ona  sa pocetka price  i slicni njoj,Nije dzabe onaj grcki  maratonac  ,Aristotel  cini mi se da se tako  zove ,reko ,,Lopta je okrugla,,   

8 comments:

Anonymous said...

znaci, nema Nektara iz RS

Anonymous said...

Da vi Amerikanci niste njemcima oprostili dugove koje su napravili nakon II.WW nikad nebi opet postali velesila i drugima zavrtali jaja na šesticu.
Samo što je pamet kratka pa i sjećanje brzo izblijedi.
Udri po Grcima i ostalima koji nemaju plavu kosu i oči.

Micko said...

Čuj ovoga,udri na sve koji nemaju plave oči,i plavu kosu.U pravu si čovječe.Oni su uzrok svih problema.Ma dosta je više guzovace.Ko je gladnu mačku nahranio.Niko.Pun je kurac više žaljenja i sazaljevanja.Titina država je davala penzije ko i grčka pa šta je bilo.Moja stara ima 85 godina,a 50 godina je u penziji.50 godina jede tudji ljeb i opet joj nešto nije pravo.Ja sam samo pošten i ništa više.
Imam sutra sastanak sa direktorom banke.Pun mi je kurac više slanja pisama od njih.Moram završit misu za sva vremena.Vodim Daru i ponijet ću torbu za pare.Hoću da ih skinem za sva vremena.Bit će to komedija i zajebancija.

Anonymous said...

Juznim evropskim narodima bog je dao toplo more i predivan ambijent. Sad bi svi da zarade za dva mjeseca guleci turiste i da zive ko bogovi ostatak godine. Mislim da je to prilicno doprinjelo grckom dugu - iluzija da se moze dobro zivjeti uz malo rada. Bojim se da isti scenario ceka Hrvatsku.

Meso Mekinro said...

Bas sad gledam My Big Fat Greek Wedding . Biće još ženidbe Grka i Zapada.



Micko said...

Kako je samo lijepo i smiješno pričat sa bankarima uz onaj podmukli teleci osmjeh koji samo oni imaju.Imam ga i ja,a za Daru da ne pričam.Obukla dekolte i u sredini onaj veliki krst.Prvo što je direktor vidio,i prvo što je rekao bilo je,a vi ste kršćani.Kako je samo primjetio nije mi jasno.Onda je ona počela.
pitala ga je zašto stalno njegovi finas advajezeri šalju nama pisma gdje nam nude kao da će oni uložit naše pare u nešto iz čega mi treba da izvučemo neku korist.Onda je izvadila pisma i ustala da hodajući priča,a on zanijemio gledajući joj guzove.Objasni ona njemu tako kako su 2000 ljudi opljačkali ,i poslali im izvinjenje da su uložili u pogrešno vrijeme na pogrešno mjesto,i nisu krivi na sudu jer su nestetnici potpisali ugovore.Onda ona njega pita hoće li on nama dat u torbu par stotina miliona da mi ulozimo,pa da mu pošaljemo izvinjenje ako promasimo.Pitala ga je zašto ne pošalje pismo ne zaposlenim,homlesima,i ostalim koji nemaju ni za kruh.Onda mu je rekla da se finas advajzer postane sa kursom od 15 dana za nekih 1500 dolara,i da se na kursu uči samo to kako nekoga prevarit.Nakon toga je izvadila iz tasne koliko su profita napravili zadnjih 5 godina
Direktor ostao bez teksta.Rekla mu je da više ne šalje pisma jer mijenjamo banku,ili da nam da par stotina miliona da se i mi malo igramo.
Završilo se sve na tome da ostanemo gdje jesmo,ali bez pisama.Pozvao nas je na neki parti,ali smo mu odbili jer smo zauzeti.
Da mi nije ove moje bezobrazne Dare kud bi ja.

Anonymous said...

Normalno sve banke na zapadu salju svojih musterijama ( sa malo vecim pologom u banci >50.000 €) prijedlog za ulaganje tog "viska" novca u nesto..tako to funkcionise u kapitalismu. Niko nije obavezna da ista uradi.. Ja licno dobivam ponude i od drugih banaka, a ne samo od svoje banke. Dakle ulog ocigledno nije tajan. I ne procitam ih a kamoli da reagujem

Mick said...

Anonimni druže da znaš da se ovde niko neće ni okrenut za onim što ima samo 50000 jer je to neka prosječna godišnja plata.Hvataju oni malo jače stvari,gdje mogu dobro otet.Šta ću ti pričat,kad je kvadrat stambenog prostora od 5 do tih 50000,zavisno od lokacije.Velika većina takvih i reaguje,a ne samo da poderu pismo.Sad ti je malo jasnije.




Odlaze mi goveda u Japan.Još kad ovce utopim ostat će mi nova farma za free.Eto to je to ulaganje.Ne treba meni niko.Sam pao,sam se ubio.
Jesam ja neuk,ali nisam glup.Procito sam samo jezevu kućicu,a ostalo naučio nako,jer me niko nije ni pazio ,ni mazio.
To je to moj jaraneSamarane.Taj Samaran nam je bio baš pravi jadran,ako ga se sjećate.

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...