Tuesday, December 22, 2015

Dolazi Zima

Mi smo  na Floridi ,spremno docekali  ,,Zimu,,Danas je bilo 30 ,a i  sutra ce kazu.Ne znam kako je kod vas ,ali  se ovde uvijek nesto dogadja.Usto ja jutros ,sjeo napravio kafu,zapalio  i bacim pogled preko ,,Avlije,, kad tamo  naka raketa.Sta je  ovo,mislim.Znam da sinoc nije tu bila.Ok ,ok ,nije bas u mojoj avliji ,al tu  na ,,pola sata ,, od mene.

Razmisljam nesto ,o tome  sta je jos u Americi ostalo ,,drzavno,,Posta je jos drzavna ali je pitanje  i koliko dugo.Vojska je jos ,,drzavna,, ali bogami ako  pobjedi  Trump ili neko slican njemu ,mogla bi na aukuciju i koja  atomska.Jedino je jos  drzava ,drzavna ,za sad ,ali u nekoj buducnosti ,moglo bi se desiti da i predsednik ,bude ,,privatni,,

Ni Nasa ,vise nije drzavna agencija.Kejp Kenedi ,mjesto  sa kojeg se ,,osvajo,, svemir ,mirise na privatluk.Sad u vasionu idu  privatne rakete ,a ako drzavi treba sta da gore ponesu  i za to ima cijena.

Dugo se ovde u Cajp Carnevalu ,nista znacajno nije desavalo.Nema vise  Shatla  a americki astronauti  na internacionalnu svemirsku stanicu lete sa Ruskim  ,,this, sporetima ,, i vracaju se  nazad padobranima ,gdje je  mjesto pada  ograniceno od  kaspiskog   mora do  Pacifika .Pa gdje padne.

Sinoc je ovde pisana istorija.Iz Cape Carnevala je lansirana  ,privatna raketa ,koja je malo ,,furala ,, po svemiru i  vratila se nazad, spustila vertikalno, ,sama opet na isto mjesto.Sta to znaci.Do sad su rakete bile potrosna roba ,ponese Shatl i izgori , a kostalo je to sve stotine miliona Dolara ,a sad  se  vrati i  opet sluzi  za istu ili slicnu namjenu.

Sto ti je privatluk.Dok je drzava placala ,jebo milijardu dolara.Kad placa privatnik iz svog dzepa ,eto rakete nazad.

Nego ,ako ste imali u planu ,kupit kartu za  Mjesec, Mars i ostale satelite ,sad je pravo vrijeme.ovo je bio  test za  turisticke rakete ,koje bi vas malo provozale oko  zvijezda i bezbjedno vratile na zemlju.

Nema kod ,,privatnika,, nista za jednokratnu upotrebu ,pa bila to i raketa ,posta ili toalet papir.Drzava  iskoristi jednom i baci.Privatnik ,malo saceka ,okrene i opet  saceka ,okrene ........

Znaci ,nije novo da se sam(a) digne ,nego da mu ne treba pomoc ,da se  spusti,a ne sagori. Revolucija.Kontate.

3 comments:

Marijan said...

Daj ba, šta je tebi? Kad je Mujo kovo konja po Mjesecu... još za vrijeme onog nevaljalog vakta - pa ti kontaj šta je bolje?
*ebo taj vaš svemirski program!

Marijan said...

Hoću reći kapitalistički svemirski program!

Anonymous said...

Zar nećeš objavit "Omladinac" 3!
Nisi nam isprićo kako je ono bilo kad te trener pustio da igraš 3 minute i 10 sekundi, ccccssss! A ono, kad si iz slobodnih bacanja promašio tablu! Ha,ha,ha... Davor tako kaže, nisam ja ništa izmislio, a i u raji se to priča.
Kevro nam se zadevero. Maznula mu SIPA 11 jarana. Njega nisu našli!
Mi ovde na Romaniji skupljamo lovu da im uplatimo kauciju, da se sa slobode brane. A ti Kevro sve protiv nas! Allah đelešanuhu sve vidi i sve zna!

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...