Sunday, December 6, 2015

Isto sranje ,drugo pakovanje

Gledam intervju sa nekom  zenom zestokim republikancem , ,ime  i pozicija ,nije vazno,al ne spada u grupu ,,obicnih,, ko to jos sa  ,,prosjecnim i pravi  intervjee,koja kaze ; DonaldTramp je idiot  i onda ona forsira svog kandidata ,a na pitanje  novinara ,sta ce se desiti ,ako  ipak taj idiot  dobije nominaciju republikanaca ,za koga ce ona glasati ,kaze za Trampa.Glasat ce za  ,,svog idiota,,

U Bosni  za svoje idiote glasaju zadnjih 20 godina. a jedina razlika  izmedju Amerike i Bosne je ta sto ovde glasaju  za stranacke a dole za  nacionalne  idiote ,naravno.

E sad da se vratim na ,,noc,, terora u San Bernadinu. Direktan prenos na CNNu gdje se jos ceka ,,ime teroriste,prebacujem na Fox .I oni cekaju .Onda saram malo kanale  i na Foxu ,15 minuta prije nego na CNNu ,znaju ime.Faruk ,Musliman .Jeste li ikad gledali  docek nove godine sa Tajm  Skvera.E tako je ,ali u malom  bilo u studiju.Vatromet ,baloni ,sampanjac  opste veselje izazvano, ne cinjenicom da niko nije strado ,nego   imenom Faruk ,koje voditelj tako izgovara ,da sam se i sam najezio od straha.,a znam licno bar 5 ljudi  sa istim .

Zivimo u vremenu ,kad obican  - ,covjek  nema svoje misljenje ,o bilo kojoj vaznoj stvari.Ako zanemarimo ,da jos misli ,kad ce  pisat ili srat ,sve drugo  formira na bazi  medija  i vjeruje ,,svom,, idiotu ,vise nego tudjem  geneijalcu.

Citam juce texst Aleksandra Hemona ,kojeg pisac  zavrsava sa konstatacijom ,i  se boji  da ce ovde ,,Jednom od dobrog komsije ,postat koljac,,sa ovakvim medijima i idiotima je moguce mada ,,balkanizacija ,,, Amerike ,nece ici  ni lako ni brzo,ne zbog medija i idiota ,nego  iz razloga mentalnog sklopa pojedinca ,formianog  na istotisko genetskim  osnovama.

Svaki nas  covjek ,kad je sam ,pojedinacno ,je milion puta bolji ,po svim kriterijima  ljudskosti od svakog Amerikanca  i postaje  zlo ,tek u grupi ,bilo da se radi o jos jednom ili vise njih.

Za razliku od Bosanca ,Amerikanc  cini  zlo ,kad je sam ,pojedinacno ,a postaje normalniji u bilo kojoj  grupi ,pa cak i od dva covjeka ,sto znaci da  u prvom slucaju ,socijalizacija radja  zlo ,a u drugom ,da ga sprijecava.

Da se opet vratim na hemonov texst.Negdje u Zavidovicma ,sjede ispred radnje dva covjeka.Jedan poznat ,drugi ne.Na pitanje ko je drugi ,onaj poznati veli ,to je onaj sto me vodio na klanje ,sa kojeg sam pobjego.Sjedi i pije kafu sa  svojim dzelatom..koji jeste to bio ,dok je  u grupi ,al  kad je sam  postaje  obicni komsija.Problem Bosne je ,,grupa ,, problem Amerike ,pojedinac. a zajednicki  mediji i idioti,gdje ce potencijalni  koljac u Bosni ,uvijek biti komsija ,cim ga ,,organizujes,,  ili u Americi ,isti  komsija ,ako nije organizovan.

Kao ilustracija ,sjetim se price iz rata o covjeku  cije je djete  pogodio i ranio snajper ,koji kaze  ;Da bi  voilo  sjesti i popit kafu sa tim snajperistom i cut sta on ima rec ,sto je vjerovatno i istina ,ali  dok bi bio sam ,ali sa  jos dvojcom ili trojcom bi ga  odma zaklali ,a ovde u Americi ,bi ga otac dijeteta odma ubio ,a cim bi  bia jos dvojca ,nebi to radio.

Da zakljucim,Svijetom vladaju mediji i idioti ,pesimizam ,ili  ,,vlastiti idioti,, optimizam,a razloga  za veselje ili tugu , budali nikad nije falilo.

1 comment:

Micko said...

Odlično napisano i pravo istinito.Mi smo junaci u stadu,ili krdu,a meni su draži ovi pojedinci.Sam pao,sam se ubio.Ipak pojedinac manje zla napravi od grupe.
Nego neko spomenu gmo hranu u prošlom postu.E to više ubija nego iko drugi.Iza toga stoje bilijarderi koji imaju i plaćaju labaratoje koje proizvode smrt.Što je najgore u vladama zapadnih zemalja imaju ministre za agrikulturu koji svojim naredbama jebu čitav svijet.Imamo ovce,krave i čak konje koji se kote 2 puta godišnje.Radjaju se dvoglava telad.Treba li dalje.Ovce se janje 2 puta godišnje.Treba li dalje.Ljudi dobivaju nake rakove zbog ničega,i nepoznate od ranije.Treba li dalje,Ima i dalje,ali zgadit će vam se.
Nisam imao namjeru kazat ništa o sebi,ali moram ponukan onim ranijim postom.
Proizvodio sam stotine tona paradajza prve klase dok nisam skonto da nikom ne treba.Ako se sjećate paradajza iz djetinjstva što je imao svoj specifičan miris,i kad ga jedes on ono malo zar i usne,a ako si imao ranu od posjekotine nozicem na prstu,ili nešto na usni,onaj njegov sok je malo peckao kao neki lagani alkohol.Svaki od njih je bio različite veličine i težine,onako nepravilnog o lika,malo naboran,taman za rasjec po onim linijama.Ako je bio veliki od kile niko ga sam nije pojeo jer nije mogao,nego bi ga ostavio u kredenac da se skupi još ukućana pa ga ono zajednički smlave.Onaj bi paradajz mirisao onim svojim mirisom da ni muha nije došla blizu njega.Stare žene bi ono lišće stavljale u ormar radi moljaca.To je bio moj paradajz,i nema ga zadnje dvije godine.Nema.Nema,Nema,Zašto ga nema.
Došao genetski,bez okusa,bez mirisa,a svaki mora bit isti.E ludi Micko i mnogo sličnih njemu neće divlje sjeme.Zatvori se fabrika Rozela stara 120 godina i otpusti hiljadu radnika.Micko i ostali pooru plantaže i milioni tona paradajza odiše u kurac.Sad uvoze iz Amerike,a svaki smrdi na apoteku.Niti ga jedem,niti kupujem.Imam o onoga svoga svake godine i dobro.Ma samo malo za salate,i prijateljima.
E sad Japan traži taj paradajz.Valjda su se oni prvi osvjestili.Rzela bi ponovna proradila,a mi hoćemo cijenu.Što je dobro i skupo je.Samo nam još trebaju Ameri,ili naši zeleni da nas optuže da proizvodnjom tog paradajza uticemo na globalno zatopljenje.
Naš predsjednik je rekao da će dat bilion dolara za globalno zatopljenje.Mi bi bili sretni samo da kaže kome.
Ti Colek pazi da ti u Sumbulovcu svaki dud bude iste veličine,i iste boje inače nećeš ga prodat.
Pozdrav s trešnje,a poneki i sa Sene.Nije ni ona bolesna da nemože spavat.Ibismila pico mila.Nisam ovo čuo nikad.Jesi li ti Colek.

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...