Wednesday, December 16, 2015

Projektor

Volim, za praznike, vidjeti  lijepo  ukrasene  kuce.Kad kazem lijepo mislim ,na one sto ne pretjeraju sa sijalicama i motivima ,jer   ima primjera  ,gdje se ,,domacin,, potrudi da putem Neona  i drugih   svijetlecih  efekata  preprica cijelu Bibliju.

U Americi ,velika vecina ,,kiti,, kucu za  Bozic.Ja ,,nakitim,, za Novu godinu ,ali nema razlike ,tek iskoristim razlog   i sto se mene  tice ,ja taj nakit ,nebi , skido cijele godine ,a praznici ko povod sami dolaze ,odlaze i mjenjaju se.

Nije lako kititi .Mislim dok si mladji lako  je ,al verat se  po krovu u ovim godinama  bas i nije neko zadovoljstvo ,ali ako je za ,,ljepotu,, sve se  prezivi.

Zadnji put kad sam trazio  da nesto kupim ,a nije ga bilo u prodavnici ,se desilo  prije desetak i vise godina.Sjecali se iko  ,,Furby,,,, malog  stvorenja ,lutke ,slicnog  cuki  sa velikim ocima,,sto je mogao pricati  i odgovarati na pitanja.Potraznja je bila tolika ,da si morao  na listu cekanja .

Prije jedno  3 mjeseca  kupujem ja nesto u Semsu i  naletim na  novogodisnju dekoraciju  i izmedju ostalog na neki laserski  ,,projektor,,na cijoj kutiji pise ,da poslije njega vam nece trebati nakit i sijalice za kucu ,nego samo  kabl  i ,,klik,,  i da ce projektor  na vasoj cijeloj kuci davati efekat  hiljada sijalica koje mjenjaju boje  u razicitim brzinama i  velicinama   tacaka i zvijezdica.Okreto ja kutiju ,okreto ,al kako nikad to prije nisam vidio i ostavio.Negdje prije mjesec  vracam se ja kuci .Mrak ,Komsjina kuca preko puta   ,,gori,,  Izgleda zaista fantasticno.Sutra skontam da je  to ,ono, sto sam gledo i  pravo u prodavnicu.Kazu nema nestalo.Pa u drugu, trecu , opetu i nema.Onda  ,,On lajn,, Tamo mora bit ,Nema ni na internetu,Stacu onda nego   sijalice ,kablove  pa na krov ,da ,,oKitim  ili naKitim ,kad nisam  ,,klikno,, na vrijeme .

Sto ti je tehnologija.Sa ovim projektorom ,,netreba ni  oKititi ni naKititi .Samo ,,ustekas,, i puno zadovoljstvo .  

 

Za 2 dana ,tacnije u Petak je i premijera  filma ,,Star  Wars,,-Ratovi zvijezda.Osmi nastavak.Mislim da sam  gledo samo prvi dio.One robote usisivace, sulunare  i  maceve  sto svijetle.Kazu da je ovaj ,al tako  kazu za  svaki, do sad najbolji i ako sam dobro svatio  bit ce i neke ,,radnje,, desetak minuta ,a sve ostalo su efekti ,laseri ,tosteri i mixseri.Vec sam spreman za ovaj spektakl.Mislim kad  prodje  kroz kina ,pa kroz  sve kablovske  i kad se za nekoliko godina pojavi  na kanalima sto  emituju  ,,klasiku,,Oni sto  pred kinima spavaju vec  danima i cekaju premijeru  imaju  neku svoju logiku.Moja je da ,ko prvo ,ne volim  ,,Rat,, a ko drugo ,da ,,Zvijezde ostavis na miru,, Da sijaju.

7 comments:

Hashim said...

Eno i Sena sva sija. Okitio je jutros u zoru.

rajskadjevo said...

Ja uopće ne patim na tom kićenju niti me to baš niti ne oduševljava.štoviše krajnje mi je glupo to osvjetljavanje kuća....s obzirom na situaciju u svijetu ne pada mi na pamet da nešto pretjerano slavim i proslavljam....sve će biti skromno...

Micko said...

Nikad ne kitim kuću,ali unutra je veka prava jelka.To je bio poso moje žene,a sad ucestvuje i unuk.Mala unuka još nije dorasla,ali sljedeće godine počet će i ona.Oni su to okitili ima mjesec dana,pa unuk kaže hoće da upali Novu godinu.Kad on to upali sve kao da gori.Gdje sve to nabave nemam pojma,ali šalju mi video i slike.Izgleda dobro.Kad imam prijem gledam po nekoliko puta.Ja sam ovde ko na drugoj planeti.Od kada napravise neki brodbend ja ko na Marsu.Dja vidim,dja ne vidim.Prije imo prijem stalno,a sad na kapi.Ma ni hitnu ne mogu dozvat.Ako im je ovo četristo milijardi poso bolje da ga prodaju u pola i vrate ono staro.
Sutra navece moje beracice odlaze.Neke će dobit bonus,a neke neće.Sve prema zasluzi.Sena će dobit večeras bonus,a sutra neće,da ne bude zlih jezika.
U Utorak stiže omladina polako jedni za drugim.Oni će uzet veliki rovokopac i iz njegove kasike kititw bor.Poslije nove godine gadjat će kugle sa 100 metara i ja ću pobijedit kao i uvjek.Ozbiljne žene ,njihove mame pravit će bestilj od tresanja,kajsija,i brdskvi.Magarac će budno motriti na pivu i noću hodat okolo da šta zajebe u kapu.Omladina se proširila.Neki se nambozili,a neki zavolili Micka i lov.To će bit kao i uvjek Juga u malom sa ponekim krivokim ali dobrim omladincima,i omladinkama.E to me čini sretnim.Multikulturalnost bez vjere.To samo ima kod mene.Multikulturalnost bez religije.I svi sretni i zadovoljni.

Kod nas neke vjesti objavile da bi kicenje kuća moglo bit meta islamista.Ma ko njima bebe mater kad ne znaju da žive.

dalibor bilic said...

Duboko zabrinuta ,,situacijom u Svijetu,, Rajska je svoj sexsualni zivot svela na ,,prezivljavanje,,,Blago svijetu.

Kevrin potok said...

Eto ti znaš da živiš u toj selendri pa ti islamisti na kraju svakog štiva redovni, nema šanse da ih ne spomeneš. Mogao si tako i na Romaniji ili u vukojebini kakvoj u Hercegovini šenlucit pa ne samo sa 100 metara nego još koji metar više opalit pa da dobaciš do civilizacije, Sarajeva ili Mostara, jer jebo samo kugle kad si najbolji u šenluku. I to sve sa internetom brodbend i u društvu istomišljenika islamofoba, a ima ih. A Dalibor okiti lafo samo za novu, a evo sad se vere i osvjetljava sedamnaestog. Kako da nisi 27 ili 28.decembra mogao nego sad? Ili je to da ti komšiluk ne pomisli da si musliman? Mislim da je to, samo sam sebi ne priznaješ. Jel tako?

dalibor bilic said...

Jes vala ,al kad ,,kitis,, 27 ili 28 ,mogu i gore sta pomislit ,nego da si musliman .

dalibor bilic said...

Nego Kevro ,nastavis li osporavat moju Novu godinu ,raspisat cu ti referendum.Pa ti vidi,Ok.

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...